• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

مزار کمیت بن زید اسدی کوفی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



مزار کمیت بن زید اسدی کوفی
اطلاعات عمومی
ناممزار کمیت بن زید
کاربری زیارتگاه
مکان در ناحیه کمیت از توابع استان میسان در کشور عراق
وابسته‌به‌دین‌یا‌مذهبشیعه

ابوالمستهل کمیت بن زید بن خیس اسدی کوفی از شاعران مشهور عرب، در دوره امویان است که به تشیع و ارادت خود به بنی‌هاشم، شهرت داشته است.
زیارتگاه کمیت در ناحیه کمیت از توابع استان میسان در کشور عراق قرار دارد.



زیارتگاه، در ناحیه «کمیت» قرار دارد و قبر وی تا چندی پیش، شامل تلی از سنگ و خاک بود که سازمان اوقاف شیعه در عراق، تصمیم به احداث ساختمان مناسبی روی آن، گرفته است.
[۱] حسنی، عادل، دلیل العتبات والمراقد فی العراق، ص۱۸۸.



کُمیت بن زید بن خُنیس بن مجالد اسدی، از شاعران مشهور عرب، در دوره امویان است که به تشیع و ارادت خود به بنی‌هاشم، شهرت داشته است.

۲.۱ - هم‌عصر سه امام

کمیت، با سه تن از ائمه شیعه (علیهم‌السّلام)، یعنی امام زین‌العابدین (علیه‌السّلام)، امام محمدباقر (علیه‌السّلام) و امام جعفر صادق (علیه‌السّلام) معاصر بود و در مدح ایشان، اشعاری سروده است.

۲.۲ - مورد توجه اهل‌بیت

کمیت، به سبب شعرهایی که در مدح بنی‌هاشم می‌سرود، مورد توجه اهل‌بیت (علیهم‌السّلام) بود و برخی از ائمه (علیهم‌السّلام) در حق وی، دعا می‌کردند و برای وی، صله می‌فرستادند.
ابوالفرج اصفهانی به سند خود، از «صاعد»، غلام کمیت نقل کرده است که کمیت نزد امام محمدباقر (علیه‌السّلام) رفت و یکی از قصاید خود را برای ایشان سرود. امام (علیه‌السّلام) فرمود: «اللهم اغفر للکُمیت. اللهم اغفر للکُمیت».

۲.۳ - سرانجام

کمیت سرانجام به دست سربازان یوسف بن عُمَر، به شهادت رسید. این حادثه در زمان خلافت مروان حمار، آخرین خلیفه اموی، در سال ۱۲۶ ه. ق، اتفاق افتاد.
از پسرش، مستهل، نقل شده است که کمیت پیش از مرگ، چشم گشود و سه بار گفت: «اللهم آل محمد! اللهم آل محمد! اللهم آل محمد!». او تا زمان درگذشت خود، ۵۲۸۹ بیت شعر سرود.


۱. حسنی، عادل، دلیل العتبات والمراقد فی العراق، ص۱۸۸.
۲. ابوالفرج اصفهانی، علی بن حسین، الاغانی، ج۱۷، ص۲۰.    
۳. ابوالفرج اصفهانی، علی بن حسین، الاغانی، ج۱۷، ص۳۰.    
۴. ابوالفرج اصفهانی، علی بن حسین، الاغانی، ص۳۰.    



زیارت‌گاه‌های عراق، محمدمهدی فقیه بحرالعلوم، برگرفته از مقاله «مزار کمیت بن زید اسدی»، ج۲، ص۳۴۰.    






جعبه ابزار