• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سال ۴۲۹ هجری قمری

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



در سال چهارصد و بیست و نه هجری قمری، رویدادها و وقایع نظامی و غیرنظامی مختلفی در جهان اسلام رخ داد، مانند: ملقب شدن جلال الدوله دیلمی به شاهنشاه از سوی خلیفه عباسی، الزام مسیحیان و یهودیان به پوشیدن غیار، تسلط فاطمیان بر شهر حلب، برپایی دولت صلیحی‌ها در صنعاء، وقوع جنگ‌های ملوک الطوایفی در اندلس، درگذشت برخی از شخصیت‌های مشهور مانند: ابن مغیث و ... .



- خلیفه القائم بامرالله، به جلال الدوله دیلمی لقب شاهنشاه (شاهِ شاهان) عطا می‌کند. این کار پس از گرفتن فتوای علما و موافقت آنان جز قاضی ابوالحسن ماوردی صورت می‌گیرد.
- خلیفه عباسی به مسیحیان و یهودیان امر می کند «غیار»، پوششی که از مسلمین باز شناخته شوند، به تن کنند.
- المستنصربالله فاطمی از سردار انوشتکین دزبری، امیر دمشق می‌خواهد بر حلب استیلا یابد. او نیز برای جنگ با شبل الدوله، نصر بن صالح بن مرداس، امیر حلب از روم اجازه می‌گیرد، زیرا نصر هم پیمان روم بود و متعهد شده بود بدیشان خراج سالیانه‌ای بپردازد. انوشتکین نیز وعده می‌دهد که آنچه نصر به آنان می‌داد، او نیز بدیشان بدهد. رومیان به او اجازه دادند با نصر بجنگد. او نیز به سوی حلب روآورد و بر نصر غالب شد و او را اسیر کرد و کشت و بر شهر حلب مسلط شد.
- علی بن محمد صلیحی، داعی و مبلّغ شیعی بر صنعاء چیره می شود و در آن حکومت صلیحی‌ها را برپا کرده، به حکومت آل رسی در آن جا پایان می‌دهد. - درگذشت اسماعیل بن ذوالنون، امیرطلیطله، و جانشینی فرزندش یحیی مأمون به جای او.


- زهیر عامری، حاکم «المریه» برای دست یابی بر غرناطه می‌جنگد. بادیس ابن حبّوس، حاکم غرناطه پس از نبردی هولناک که به قتل زهیر می‌انجامد، زهیر را عقب می‌راند.
- عبدالعزیز بن عبدالرحمان بن ابی عامر پس از کشته شدن حاکم المریه، زهیر عامری، بر المریه و توابع آن دست یافته، آن را به «بلنسیه» که پیش از این خود از سوی زهیر، حاکم آن جا شده بود، ضمیمه می‌کند.


• ابن مغیث
ثعالبی
زهیر عامری
عبدالقاهر بغدادی
نصر مرداسی


عبدالسلام ترمانینی، رویدادهای تاریخ اسلام، ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ج۲، ص۴۲۴.





جعبه ابزار