• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

حسن کافی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



حسن کافیشیخ حسن کافی خراسانی (۱۳۴۷-۱۴۲۱ق/۱۳۰۷-۱۳۷۹ش)، خطیب مشهور و از روحانیون مبارز مشهد قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، که با سخنرانی‌های خویش، نقش مؤثری در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایفا نمود و در همین راستا بارها دستگیر و به زندان رفت و مورد شکنجه‌ ساواک قرار گرفت. وی پس از انقلاب اسلامی نیز پشتیبان نظام جمهوری اسلامی بود، به همین خاطر توسط منافقین ترور و مجروح شد. از ایشان چندین اثر برجای مانده است.



حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ حسن کافی خراسانی، در سال ۱۳۰۷ش ۱۳۴۷ق به دنیا آمد.


حجت الاسلام حسن کافی پس از طی دوران کودکی، ادبیات و سطوح عالیه را از محضر استادان مشهد همچون: شیخ‌ هاشم قزوینی و محمدتقی ادیب نیشابوری آموخت. ایشان پس از چندی، رهسپار حوزه علمیه نجف اشرف شد و دروس عالی فقه و اصول را از عالمان آن دیار فرا گرفت.


حجت الاسلام کافی پس از فراگیری تحصیلات در نجف، به مشهد بازگشت و به تبلیغ دین پرداخت. وی در جریان ملی شدن صنعت نفت و مبارزات ضد استعماری مردم ایران، به نمایندگی از آیت‌اللّه سید ابوالقاسم کاشانی، به افشای حقایق و روشنگری مردم اشتغال داشت. او در سال‌های ۱۳۴۰ ش به بعد، در مشهد بر سخنرانی‌های روشنگرانه خود افزود و چون به دلیل فشار ساواک، امکان حضور در مشهد را نداشت به تهران مهاجرت کرد و به کار تالیف و تبلیغ و امامت جماعت یکی از مساجد شهر پرداخت.
حجت الاسلام کافی در تهران، به حمایت همه‌جانبه از حرکت امام خمینی (ره) و مبارزه علیه رژیم ستمشاهی پرداخت و با سخنرانی‌های مؤثر خویش، نقش ارزشمندی در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایفا نمود. وی در این راستا، چندین بار دستگیر شد و به زندان رفت و شکنجه‌های ساواک را در راه آرمان اسلامی خویش تحمل نمود.


حجت الاسلام حسن کافی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به دلیل پشتیبانی دائمی از نظام اسلامی، مورد کینه منافقین قرار گرفت و توسط آنان ترور شد که از این سوءقصد جان سالم به در برد و مجروح گردید.


از حجت الاسلام کافی آثاری نیز بر جای مانده که تعالیم امام حسن مجتبی، تعالیم امام هفتم در دعا و حدیث، امام رضا (علیه‌السّلام) اسوه صراط مستقیم و تعالیم پیامبر اکرم حضرت محمد (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) از آن جمله‌اند.


حجت الاسلام کافی سرانجام در سی‌ام بهمن ۱۳۷۹ ش برابر با بیست و چهارم ذی قعده ۱۴۲۱ق در هفتاد و دو سالگی درگذشت.


حائری، علی، روزشمار شمسی، ج۱، ص۸۱۸.    






جعبه ابزار