و نـیـز دو روایت در تفسیر و قراءات عاصم مشهور است نخست روایتحفص بن سلیمان بزاز که فـرزنـد هـمـسـر دوم او بـود و روایـت دوم : ابیبکربنعیاش حفص میگوید که عاصم به من میگفت قرائتی را که به تو آموختم همان قرائتی است که از عبدالرحمن سلمی فراگرفتم و او از حـضـرت امیرالمؤمنین علی (علیهالسّلام) روایت کرده است و هر آنچه را که به ابوبکربنعیاش آموختم همان قرائتی است که از زربن حبیش فراگرفتم و او از ابن مسعود نقل میکند.
تـفـسـیـر مـورد بحث به زبان عربی است و در اکثر تفسیرهای عامه و خاصه مخصوصا در قسمت قـراءات ذکـر شـده اسـت و مـورد اعتماد فحول علمای شیعه میباشد، علامه حلی در کتاب خود المنتهی مینویسد: بهترین قراءات نزد من قراءت عاصم از طریق روایت ابوبکرعیاش میباشد. این تفسیر در کتب فقهی امامیه کتاب صلاة باب قراءات بسیار نقل شده است. بحرالعرفان بسیاری از باب قراءات از عاصم نقل کرده است. ابن ندیم در الفهرست عاصم را در طبقه سوم کوفیان بعد از یحیی بن وثاب یاد کرده است.
همچنین آیتالله خوئی در معجم رجال الحدیث میگوید یکی از قاریان هفتگانه مشهور میباشد و نـیـز قـرائت او از طـریق حفص بسیار معروف است و هرچه از مصاحف قدیم و جدید را مشاهده نمودهام تمامی آنها رسم الخط خود را بر مبنا و اساس قرائت عاصم نهادهاند.