• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

الوجیز فی تفسیر القرآن العزیز (محمدعلی دخیل)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف





الوجیز فی تفسیر القرآن العزیز نوشته استاد محمدعلی دخیل دانشمند و نويسندۀ پركار شيعى لبنانى معاصر است. الوجیز تفسیری است موجز و جامع که صبغه تربیتی به خود گرفته و به تبیین مواضع ابهام پرداخته و گاه به لغت و احادیث وارده از پیامبر و ائمه معصومین (علیهم‌السلام) استناد جسته و دیدگاه‌های مذهب امامیه را با کمال ظرافت و دقت بیان کرده است.



الوجیز فی تفسیر القرآن العزیز نوشته استاد محمدعلی دخیل که از داعیان جنبش دینی و حرکت اسلامی در عصر حاضر به‌شمار می‌رود و در این راه با تربیت اسلامی و ریشه‌دار نسل جدید، حرکت خود را آغاز کرد و نوشته‌هایش پیرامون همین محور است؛ مانند: ثواب الاعمال و عقابها، علی فی القرآن، دراسات فی القرآن الکریم، قصص القرآن الکریم و المصحف المفسر.


الوجیز که تفسیر مورد بحث ماست. پایان تالیف آن، سال ۱۴۰۵ بود و در سال ۱۴۰۶ در یک جلد بزرگ رحلی و در ۸۲۹ صفحه به چاپ رسد.
تفسیری است موجز و جامع که صبغه تربیتی به خود گرفته است. در تدوین این تفسیر، از متن تفسیر طبرسی با رعایت اختصار بهره گرفته شده است؛ این تفسیر تنها به تبیین مواضع ابهام پرداخته و گاه به لغت و احادیث وارده از پیامبر و ائمه معصومین (علیهم‌السلام) استناد جسته و دیدگاه‌های مذهب امامیه را با کمال ظرافت و دقت بیان کرده است. در پایان کتاب هم، درباره عقاید، اخلاق و قصص، مانند تفسیر موضوعی سخن گفته شده و نیز به برخی از آیات علمی اشاره شده است. روی هم تفسیری است نافع و مفید و برای نسل جوان، کارساز و ارزنده است.


معرفت، محمدهادی، تفسیر و مفسران، ج۲، ص۳۰۷.    






جعبه ابزار