• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

الروضة الغناء فی تحقیق معنی الغناء (کتاب)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف




مؤلف کتاب شیخ محمد رضا ابو مجد مشهور به آقا نجفی اصفهانی است،
[۱] الروضة الغناء فی تحقیق معنی الغناء، آقا نجفی اصفهانی، ص۲۱۷.
وی از علمای شیعه در نیمه اول قرن سیزدهم هجری می‌باشد و متوفای سال ۱۳۶۲ هجری قمری است.



این کتاب فقه استدلالی در موضوع غناء و موسیقی می‌باشد. مؤلف در این کتاب به بحث درباره احکام غناء و موسیقی پرداخته است.


مؤلف در این کتاب به سبک دیگر علمای فقه به بررسی مباحث غناء پرداخته است. وی در آغاز می‌فرماید اختلاف نظر علمای شیعه درباره موضوع غناء، تعجب انسان را بر می‌انگیزد ولی با توجه به سبب و علت این اختلاف تعجب انسان برطرف می‌گردد. مراد از غناء صوت انسان است که شانیت ایجاد طرب برای متعارف مردم را دارا باشد. و مراد از طرب آن سبکی و خفتی است که عارض بر انسان می‌گردد و موجب ذهاب عقل می‌گردد مانند مسکرات. مؤلف در این کتاب با نقل نظرات دیگر علماء و ادله آنها به بررسی مسئله غنا پرداخته است.


این کتاب برای آگاهی از مسئله غنا و بحث و تحقیق در این باره و اطلاع از نظرات مؤلف دانشمند آن، اثری گران بها و ارزشمند می‌باشد.


مؤلف در این کتاب به این مباحث اشاره دارد. معنای غناء، معنای طرب، صوت حسن، بحرهای رائج، تقیید صوت به صوت انسان، غناء مد صوت است، حسن ذاتی صوت، تفسیر غنا به لهو، غناء موجب خفت است، فرق صدای انسان با گرامافون و مباحث فراوان دیگر.


نسخه خطی در پایان کتاب آمده است «فی ثانی شهر صفر عام تسع و اربعین بعد الثلاثمائة و الالف من الهجرة النبویة کتبه الحقیر الجانی احمد الحسینی». یعنی در تاریخ دوم صفر سال ۱۳۴۹ هجری قمری نگارش این نسخه به پایان رسید و نگارنده آن احمد حسینی می‌باشد.


این نسخه در مجله نور علم بدون تصحیح به چاپ رسیده است.


تصحیح و تحقیق این نسخه را حضرت آیة الله رضا استادی از علمای حوزه علمیه قم به انجام رسانده است.


چاپ حاضر در برنامه از انتشارات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم می‌باشد. تاریخ نشر سال ۱۴۱۵ هجری قمری، چاپ اول، در یک جلد، در قطع وزیری به زبان عربی، در شهر مقدس قم و به همراه رساله‌های چهارده گانه به چاپ رسیده است.


۱. الروضة الغناء فی تحقیق معنی الغناء، آقا نجفی اصفهانی، ص۲۱۷.



نرم افزار جامع فقه اهل بیت، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.




جعبه ابزار