• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

آغاز نبرد یزیدیان با امام حسین

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف




بنابه گزارش حمید بن مسلم عمر بن سعد تیری به سمت امام حسین (علیه‌السّلام) پرتاب کرد و جنگ را آغاز نمود.



حمید بن مُسلم گوید: عمر بن سعد پیشاپیش لشکریان کوفه، به حسین (علیه‌السّلام) و یارانش یورش برد و به «درید» [غلام خود] گفت که پرچم را پیش ببرد و او پرچم را پیش برد. سپس عمر بن سعد تیری در چله کمان نهاد و به سوی حسین پرتاب کرد و گفت: اشهدوا انا اول من رمی، نزد امیر عبیدالله بن زیاد گواهی دهید که من نخستین کسی بودم که تیر [به سوی حسین (علیه‌السّلام)] پرتاب کردم». سپس لشکریانش تیراندازی کردند و نبرد آغاز شد.


امام حسین (علیه‌السّلام) به یارانش فرمود: این تیرها سفیرهای آنان (دشمنان) به سوی شما هستند؛ پس برخیزید و برای مرگی که گریزی از آن نیست آماده شوید. آن گاه امام لشکر خود را آراست. زهیر بن قین را بر جناح راست (میمنه) و حبیب بن مظاهر را بر جناح چپ (میسره) قرار داد و پرچم را به دست برادرش عباس (علیه‌السّلام) سپرد.


ابن شهرآشوب نوشته است که هر کدام از یاران امام حسین (علیه‌السّلام) که عازم میدان کارزار می‌کرد، برای وداع خدمت امام (علیه‌السّلام) می‌رسید و چنین می‌گفت: السلام علیک یابن رسول الله (علیه‌السّلام): درود بر تو‌ای فرزند رسول خدا).
امام حسین (علیه‌السّلام) در جواب می‌فرمود: عَلیک السّلام و نحن خلفک، «بر تو درود، ما هم به تو ملحق می‌شویم». سپس بخشی از آیه شریفه بیست و سوم از سوره مبارکه احزاب را تلاوت می‌فرمود: «فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر؛ برخی از [آنان در راه خدا] کشته شدند. و برخی دیگر انتظار می‌کشند».


۱. طبری، محمد بن جریر، تاریخ الامم و الملوک، ج۵، ص۴۲۹.    
۲. کوفی، ابن عثم، کتاب الفتوح، ج۵، ص۱۰۰.    
۳. شیخ مفید، محمد، الارشاد، ج۲، ص۱۰۱.    
۴. بلاذری، احمد بن یحیی، انساب الاشراف، ج۳، ص۳۹۸.    
۵. شیخ مفید، محمد، الارشاد، ج۲، ص۱۰۱.    
۶. ابن شهرآشوب، محمد بن علی، مناقب آل ابی طالب، ج۳، ص۲۵۰.    
۷. کوفی، ابن عثم، کتاب الفتوح، ج۵، ص۱۰۱.    
۸. ابن شهرآشوب، محمد بن علی، مناقب آل ابی طالب، ج۳، ص۲۵۰.    
۹. احزاب/سوره۳۳، آیه۲۳.    
۱۰. ابن شهرآشوب، محمد بن علی، مناقب آل ابی طالب، ج۲، ص۲۵۰.    



• پیشوایی، مهدی، مقتل جامع سیدالشهداء، ج۱، ص۷۶۴.






جعبه ابزار