ده عنوانی که به تازگی ثبت شده اند :

جَزْل (مفردات‌نهج‌البلاغه)[ویرایش]

[ادامه]


جَزْل (به فتح جیم) یا جزالت یکی از مفردات نهج البلاغه به معنای عظیم و بزرگ که حضرت علی (علیه‌السلام) در خصوص دعا برای طلب باران و آزمایش و امتحان از این واژه استفاده نموده است.

 


جَزع (مفردات‌نهج‌البلاغه)[ویرایش]

[ادامه]


جَزَع بر وزن (شرف) یکی از مفردات نهج البلاغه به معنای ناله و بی‌تابی است.
جَزع (بر وزن عقل) به معنای قطع و بریدن است.
حضرت علی (علیه‌السلام) در خصوص کشته شدن عثمان و جریان دفن رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم) از این واژه استفاده نموده است.

 


جَزیره (مفردات‌نهج‌البلاغه)[ویرایش]

[ادامه]


جَزیره (به فتح جیم) یکی از مفردات نهج البلاغه، به معنای قطعه زمینی که گرداگرد آن را آب فرا گرفته باشد که حضرت علی (علیه‌السلام) در خصوص کعبه از این واژه استفاده نموده است.

 


جَزر (مفردات‌نهج‌البلاغه)[ویرایش]

[ادامه]


جَزر (بر وزن عقل) یکی از مفردات نهج البلاغه، به معنای ذبح، برگشتن دریا به عقب یعنی جزر مقابل مدّ که حضرت علی (علیه‌السلام) در خصوص حسرت نسبت آینده از این واژه استفاده نموده است.

 


تَجْزیه (مفردات‌نهج‌البلاغه)[ویرایش]

[ادامه]
مقالات مرتبط: تجزیه (مقالات مرتبط).


تَجْزیه یکی از مفردات نهج البلاغه، به معنای تقسیم و جزء جزء کردن، که حضرت علی (علیه‌السلام) در خصوص ترغیب به جنگ، توحید و خدای تعالی از این واژه استفاده نموده است.

 


جُزء (مفردات‌نهج‌البلاغه)[ویرایش]

[ادامه]


جُزء (به ضم جیم) یکی از مفردات نهج البلاغه، به معنای تکّه، پاره، بعض و بخش که حضرت علی (علیه‌السلام) در توصیف خدای تعالی و سیمای شیعیان، از این واژه استفاده نموده است.

 


مَجْرَی (مفردات‌نهج‌البلاغه)[ویرایش]

[ادامه]


مَجْرَی (به فتح میم) یکی از مفردات نهج البلاغه، اسم مکان به معنای محل جریان، راه، راه آب، که حضرت علی (علیه‌السلام) در آغاز نبرد صفین، از این واژه استفاده نموده است.

 


جَرَی (مفردات‌نهج‌البلاغه)[ویرایش]

[ادامه]


جَرَی (به فتح جیم) یکی از مفردات نهج‌البلاغه، به معنای روان شدن و جاری شدن است. حضرت علی (علیه‌السلام) در بیانی خطاب به اشعث بن قیس، از این واژه استفاده نموده است.
مَجْری (به فتح میم) اسم مکان به معنای محل جریان، راه، راه آب آمده و جمع آن مَجاری است.

 


جِران (مفردات‌نهج‌البلاغه)[ویرایش]

[ادامه]


جِران (بر وزن عنان) یا جرن یکی از مفردات نهج البلاغه، به معنای طرف مقدّم گردن شتر از محلّ ذبح تا محلّ نحر، که حضرت علی (علیه‌السلام) در توصیف حاکم اسلامی، و ... این واژه استفاده نموده است.

 


جَریمَه (مفردات‌نهج‌البلاغه)[ویرایش]

[ادامه]
مقالات مرتبط: جریمه.


جَریمَه، یکی از مفردات نهج البلاغه، به معنای جنایت، گناه و عقاب که حضرت علی (علیه‌السلام) در نامه‌ای به امام مجتبی (صلوات‌الله‌علیه) این واژه استفاده نموده است.

 






جعبه ابزار