• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

صفحه ۵۵۸ قرآن کریم سوره طلاق

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ترجمه:
گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.




۞

(بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ)


ناصر مکارم شیرازی:
به‌ نام خداوند بخشنده مهربان
حسین انصاریان:
به نام خداوند رحمتگر مهربان
محمدمهدی فولادوند:
به نام خداوند رحمتگر مهربان

(یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ إِذَا طَلَّقْتُمُ النِّسَاءَ فَطَلِّقُوهُنَّ لِعِدَّتِهِنَّ وَ أَحْصُوا الْعِدَّةَ ۖ وَ اتَّقُوا اللَّهَ رَبَّکُمْ ۖ لَا تُخْرِجُوهُنَّ مِن بُیُوتِهِنَّ وَ لَا یَخْرُجْنَ إِلَّا أَن یَأْتِینَ بِفَاحِشَةٍ مُّبَیِّنَةٍ ۚ وَ تِلْکَ حُدُودُ اللَّهِ ۚ وَ مَن یَتَعَدَّ حُدُودَ اللَّهِ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ ۚ لَا تَدْرِی لَعَلَّ اللَّهَ یُحْدِثُ بَعْدَ ذَٰلِکَ أَمْرًا)

۱
ناصر مکارم شیرازی:
اى پیامبر! هر زمان خواستید زنان را طلاق دهید، در زمان عدّه، (در زمانى که از عادت ماهانه پاک شده و با آنها نزدیکى نکرده باشید)، آنها را طلاق گویید و حساب عدّه را نگه دارید; و از (مخالفت فرمان) خدایى که پروردگار شماست بپرهیزید; نه شما آنها را از خانه هایشان بیرون کنید و نه آنها (در دوران عدّه) بیرون روند، مگر آن که کار زشت آشکارى انجام دهند; این حدود (و مرزهاى) خداست، و هرکس از حدود الهى تجاوز کند به خویشتن ستم کرده; تو نمى دانى شاید خداوند بعد از این، وضع تازه اى (براى اصلاح) فراهم کند.
حسین انصاریان:
ای پیامبر! زمانی که خواستید زنان را طلاق دهید، آنان را در زمان عدّه (آن زمانی که از عادت پاک شده و با همسر آمیزش نکرده باشند) طلاق دهید و حساب عدّه را نگه دارید، و از خدا پروردگارتان پروا کنید، و آنان را (در مدتی که عدّه خود را می گذرانند) از خانه هایشان بیرون مکنید، و آنان هم (در مدت عدّه) بیرون نروند مگر اینکه مرتکب عمل زشت آشکاری شوند (که در آن صورت بیرون کردنشان از خانه بی مانع است). این حدود خداست؛ و هر که از حدود تجاوز کند، یقیناً به خودش ستم ورزیده است. تو نمی دانی شاید خدا پس از این (در عده طلاق،) کاری پدید آورد (تا وسیله صلح و سازشی میان آنان شود.)
محمدمهدی فولادوند:
اى پيامبر چون زنان را طلاق گوييد در (زمان‌بندى) عده آنان طلاقشان گوييد و حساب آن عده را نگه داريد و از خدا پروردگارتان بترسيد آنان را از خانه ‌هايشان بيرون مكنيد و بيرون نروند مگر آنكه مرتكب كار زشت آشكارى شده باشند اين است احكام الهى و هر كس از مقررات خدا (پاى) فراتر نهد قطعا به خودش ستم كرده است نمى‌ دانى شايد خدا پس از اين پيشامدى پديد آورد.



(فَإِذَا بَلَغْنَ أَجَلَهُنَّ فَأَمْسِکُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ أَوْ فَارِقُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ وَ أَشْهِدُوا ذَوَیْ عَدْلٍ مِّنکُمْ وَ أَقِیمُوا الشَّهَادَةَ لِلَّهِ ۚ ذَٰلِکُمْ یُوعَظُ بِهِ مَن کَانَ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ ۚ وَ مَن یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا)

۲
ناصر مکارم شیرازی:
و چون عدّه آنها به پایان نزدیک شود، یا آنها را به طرز شایسته اى نگه دارید یا بطرز شایسته اى از آنان جدا شوید; و دو مرد عادل از خودتان را گواه گیرید; و شهادت را براى خدا برپا دارید; این چیزى است که مؤمنان به خدا و روز قیامت به آن اندرز داده مى شوند. و هر کس تقواى الهى پیشه کند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم مى کند،
حسین انصاریان:
و چون به پایان زمان (عدّه) نزدیک شدند، آنان را (با رجوع به زوجیت) به صورتی شایسته (که رعایت همه حقوق همسرداری است) نگه دارید یا از آنان به طرزی شایسته (که پرداخت همه حقوق شرعیه اوست) جدا شوید، و (هنگام جدایی،) دو عادل از خودتان را گواه (طلاق) گیرید. (و شما ای گواهان!) گواهی را برای خدا اقامه کنید. به وسیله این (حقایق) به کسی که همواره به خدا و روز قیامت ایمان دارد، اندرز داده می شود و هر که از خدا پروا کند، خدا برای او راه بیرون شدن (از مشکلات و تنگناها را) قرار می دهد.
محمدمهدی فولادوند:
پس چون عده آنان به سر رسيد (يا) به شايستگى نگاهشان داريد يا به شايستگى از آنان جدا شويد و دو تن (مرد) عادل را از ميان خود گواه گيريد و گواهى را براى خدا به پا داريد اين است اندرزى كه به آن كس كه به خدا و روز بازپسين ايمان دارد داده مى ‌شود و هر كس از خدا پروا كند (خدا) براى او راه بيرون‌شدنى قرار مى‌ دهد.



(وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ ۚ وَ مَن یَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ ۚ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ ۚ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْرًا)

۳
ناصر مکارم شیرازی:
و او را از جایى که گمان ندارد روزى مى دهد; و هر کس بر خدا توکّل کند، خدا امر او را کفایت مى کند; خداوند فرمان خود را به انجام مى رساند; به یقین خدا براى هر چیزى اندازه اى قرار داده است.
حسین انصاریان:
و او را از جایی که گمان نمی برد روزی می دهد، و کسی که بر خدا توکل کند، خدا برایش کافی است، (و) خدا فرمان و خواسته اش را (به هر کس که بخواهد) می رساند؛ یقیناً برای هر چیزی اندازه ای قرار داده است.
محمدمهدی فولادوند:
و از جايى كه حسابش را نمى ‌كند به او روزى مى ‌رساند و هر كس بر خدا اعتماد كند او براى وى بس است‌ خدا فرمانش را به انجام ‌رساننده است به راستى خدا براى هر چيزى اندازه‌ اى مقرر كرده است.



(وَ اللَّائِی یَئِسْنَ مِنَ الْمَحِیضِ مِن نِّسَائِکُمْ إِنِ ارْتَبْتُمْ فَعِدَّتُهُنَّ ثَلَاثَةُ أَشْهُرٍ وَ اللَّائِی لَمْ یَحِضْنَ ۚ وَ أُولَاتُ الْأَحْمَالِ أَجَلُهُنَّ أَن یَضَعْنَ حَمْلَهُنَّ ۚ وَ مَن یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَل لَّهُ مِنْ أَمْرِهِ یُسْرًا)

۴
ناصر مکارم شیرازی:
و آن گروه از زنان شما که از عادت ماهانه مأیوسند، اگر در وضع آنها (از نظر باردارى) شک کنید، عدّه آنان سه ماه است، و همچنین آنها که هیچگاه حیض ندیده اند; و عدّه زنان باردار این است که وضع حمل کنند; و هر کس تقواى الهى پیشه کند، خداوند کارش را بر او آسان مى سازد.
حسین انصاریان:
و از زنان شما آنانی که از عادت ماهیانه ناامیدند، اگر شک دارید (که به سبب رسیدن به سن یائسگی یا عاملی دیگر است) عدّه آنان (پس از طلاق) سه ماه است. و (هم چنین عدّه) زنانی که (با وجود سن معمولی) عادت نشده اند (سه ماه است) و (پایان) عدّه زنان باردار، روزی است که وضع حمل می کنند. و هر که از خدا پروا کند برای او در کارش آسانی قرار می دهد.
محمدمهدی فولادوند:
و آن زنان شما كه از خون‌ديدن (ماهانه) نوميدند اگر شک داريد (كه خون مى ‌بينند يا نه) عده آنان سه ماه است و (دخترانى) كه (هنوز) خون نديده‌ اند (نيز عده‌ شان سه ماه است) و زنان آبستن مدتشان اين است كه وضع حمل كنند و هر كس از خدا پروا دارد (خدا) براى او در كارش تسهيلى فراهم سازد.



(ذَٰلِکَ أَمْرُ اللَّهِ أَنزَلَهُ إِلَیْکُمْ ۚ وَ مَن یَتَّقِ اللَّهَ یُکَفِّرْ عَنْهُ سَیِّئَاتِهِ وَ یُعْظِمْ لَهُ أَجْرًا)

۵
ناصر مکارم شیرازی:
این فرمان خداست که بر شما نازل کرده; و هر کس تقواى الهى پیشه کند، خداوند گناهانش را مى بخشد و پاداش او را بزرگ مى دارد.
حسین انصاریان:
این حقایق بیان شده احکام خداست که آنها را به سوی شما نازل کرده است؛ و هر کس از خدا پروا کند، گناهانش را از او محو می کند و پاداش او را بزرگ می دارد.
محمدمهدی فولادوند:
اين است فرمان خدا كه آن را به سوى شما فرستاده است و هر كس از خدا پروا كند بديهايش را از او بزدايد و پاداشش را بزرگ گرداند.





جعبه ابزار