گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.
(الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا إِنَّنَا آمَنَّا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَ قِنَا عَذَابَ النَّارِ)
۱۶ناصر مکارم شیرازی:
(همان) کسانى که مىگویند «پروردگارا! ما ایمان آوردهایم; پس گناهان ما را بر ما ببخش، و ما را از عذاب دوزخ، نگاه دار.»
مهدی الهی قمشهای:
آنان كه (به درگاه الهى) عرضه دارند «پروردگارا (به كرم خود) گناهان ما ببخش و ما را از عذاب جهنّم نگاه دار.»
حسین انصاریان:
آنان که میگویند پروردگارا! قطعاً ما ایمان آوردیم، پس گناهانمان را بیامرز وما را از عذاب آتش نگاه دار.
محمدمهدی فولادوند:
همان كسانى كه مىگويند پروردگارا ما ايمان آورديم پس گناهان ما را بر ما ببخش و ما را از عذاب آتش نگاه دار.
(الصَّابِرِینَ وَ الصَّادِقِینَ وَ الْقَانِتِینَ وَ الْمُنفِقِینَ وَ الْمُسْتَغْفِرِینَ بِالْأَسْحَارِ)
۱۷ناصر مکارم شیرازی:
آنها که (در مسیر اطاعت و ترک گناه،) استقامت میورزند; راستگو هستند; (در برابر خدا) خضوع، و (در راه او) انفاق مىکنند; و در سحرگاهان از خداوند، آمرزش مى طلبند.
مهدی الهی قمشهای:
آنان صابران و راستگويان و فرمانبرداران و انفاقكنندگان و استغفاركنندگان در سحرگاهانند.
حسین انصاریان:
آنان که صبرکنندگان و راستگویان و فرمانبرداران و انفاقکنندگان و استغفارکنندگان در سحرهایند؛
محمدمهدی فولادوند:
(اينانند) شكيبايان و راستگويان و فرمانبرداران و انفاقكنندگان و آمرزشخواهان در سحرگاهان.
(شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ وَ الْمَلَائِکَةُ وَ أُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ ۚ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ)
۱۸ناصر مکارم شیرازی:
خداوند، (با ایجاد نظام هماهنگ جهان هستى،) گواهى مى دهد که معبودى جز او نیست; و فرشتگان و صاحبان دانش، (نیز، بر این مطلب)گواهى مىدهند; در حالى که (خداوند) قیام به عدالت دارد; معبودى جز او نیست، اوست توانا و حکیم.
مهدی الهی قمشهای:
خدا به يكتايى خود گواهى دهد كه جز ذات اقدس او كه نگهبان عدل و درستى است خدايى نيست، و فرشتگان و دانشمندان نيز به يكتايى او گواهى دهند؛ نيست خدايى جز او كه (بر همه چيز) توانا و داناست.
حسین انصاریان:
خدا در حالی که برپا دارنده عدل است (با منطق وحی، با نظام مُتقن آفرینش و با زبان همه موجودات) گواهی میدهد که هیچ معبودی جز او نیست؛ و فرشتگان و صاحبان دانش نیز گواهی میدهند که هیچ معبودی جز او نیست؛ معبودی که توانای شکست ناپذیر و حکیم است.
محمدمهدی فولادوند:
خدا كه همواره به عدل قيام دارد گواهى مىدهد كه جز او هيچ معبودى نيست و فرشتگان (او) و دانشوران (نيز گواهى مىدهند كه) جز او كه توانا و حكيم است هيچ معبودى نيست.
(إِنَّ الدِّینَ عِندَ اللَّهِ الْإِسْلَامُ ۗ وَ مَا اخْتَلَفَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ إِلَّا مِن بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْعِلْمُ بَغْیًا بَیْنَهُمْ ۗ وَ مَن یَکْفُرْ بِآیَاتِ اللَّهِ فَإِنَّ اللَّهَ سَرِیعُ الْحِسَابِ)
۱۹ناصر مکارم شیرازی:
دین در نزد خدا، اسلام است. و کسانى که کتاب آسمانى به آنان داده شد، (با یکدیگر) اختلاف نکردند، مگر بعد از آگاهى و از روى ستم و حسدورزى; و هر کس به آیات خدا کفر ورزد،( بداند که) خداوند، سریع الحساب است.
مهدی الهی قمشهای:
همانا دين (پسنديده) نزد خدا آيين اسلام است، و اهل كتاب راه اختلاف نپيمودند مگر پس از آگاهى به حقّانيت آن، و اين خلاف را از راه حسد در ميان آوردند. و هر كس به آيات خدا كافر شود (بترسد كه) محاسبه خدا زود خواهد بود.
حسین انصاریان:
مسلماً دینِ (واقعی که همه پیامبرانْ مُبلّغ آن بودند) نزد خدا، اسلام است. و اهل کتاب (درباره آن) اختلاف نکردند مگر پس از آنکه آنان را (نسبت به حقّانیّت آن) آگاهی و دانش آمد، این اختلاف به خاطر حسد و تجاوز میان خودشان بود؛ و هر کس به آیات خدا کافر شود (بداند که) خدا حسابرسی، سریع است.
محمدمهدی فولادوند:
در حقيقت دين نزد خدا همان اسلام است و كسانى كه كتاب (آسمانى) به آنان داده شده با يكديگر به اختلاف نپرداختند مگر پس از آنكه علم براى آنان (حاصل) آمد آن هم به سابقه حسدى كه ميان آنان وجود داشت و هر كس به آيات خدا كفر ورزد پس (بداند) كه خدا زودشمار است.
(فَإِنْ حَاجُّوکَ فَقُلْ أَسْلَمْتُ وَجْهِیَ لِلَّهِ وَ مَنِ اتَّبَعَنِ ۗ وَ قُل لِّلَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ وَ الْأُمِّیِّینَ أَأَسْلَمْتُمْ ۚ فَإِنْ أَسْلَمُوا فَقَدِ اهْتَدَوا ۖ وَّ إِن تَوَلَّوْا فَإِنَّمَا عَلَیْکَ الْبَلَاغُ ۗ وَ اللَّهُ بَصِیرٌ بِالْعِبَادِ)
۲۰ناصر مکارم شیرازی:
اگر با تو، به گفتگو و ستیز برخیزند، (با آن ها مجادله نکن; و) بگو «من و پیروانم، با تمام وجود در برابر خداوند (و فرمان او)، تسلیم شدهایم.» و به آنها که اهل کتابند (یهود و نصارى) و عوامان (مشرکان) بگو «آیا شما هم تسلیم شده اید؟» اگر (در برابر فرمان و منطق حق،) تسلیم شوند، هدایت مىیابند; و اگر سرپیچى کنند، (نگران مباش; زیرا) وظیفه تو، تنها ابلاغ (رسالت) است; و خدا نسبت به (اعمال و عقاید) بندگان، بیناست.
مهدی الهی قمشهای:
پس اگر با تو (براى مخالفت با دين حقّ، به باطل) احتجاج كنند، بگو من و پيروانم خود را تسليم امر خدا نمودهايم. و بگو با اهل كتاب و با امّيان آيا شما هم (چون حق پديدار شود) تسليم حق شده و ايمان آريد؟ و چنانچه ايمان آرند هدايت يافتهاند و اگر (از حق) روى گردانند بر تو چيزى جز تبليغ (دين خدا) نيست و خداوند به حال بندگان بيناست.
حسین انصاریان:
پس اگر با تو جدال و گفتگوی خصومت آمیز کردند، (فقط در پاسخشان) بگو من و همه پیروانمْ وجود خود را تسلیم خدا کردهایم. و به اهل کتاب و به بی سوادانِ (مشرک) بگو آیا شما هم تسلیم شدهاید؟ پس اگر تسلیم شوند، قطعاً هدایت یافته اند، و اگر روی گرداندند (برتو دشوار و سخت نیاید) که آنچه بر عهده توست فقط ابلاغ (پیام خدا) ست؛ و خدا به بندگان بیناست.
محمدمهدی فولادوند:
پس اگر با تو به محاجه برخاستند بگو من خود را تسليم خدا نمودهام و هر كه مرا پيروى كرده (نيز خود را تسليم خدا نموده است) و به كسانى كه اهل كتابند و به مشركان بگو آيا اسلام آوردهايد پس اگر اسلام آوردند قطعا هدايت يافتهاند و اگر روى برتافتند فقط رساندن پيام بر عهده توست و خداوند به (امور) بندگان بيناست.
(إِنَّ الَّذِینَ یَکْفُرُونَ بِآیَاتِ اللَّهِ وَ یَقْتُلُونَ النَّبِیِّینَ بِغَیْرِ حَقٍّ وَ یَقْتُلُونَ الَّذِینَ یَأْمُرُونَ بِالْقِسْطِ مِنَ النَّاسِ فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِیمٍ)
۲۱ناصر مکارم شیرازی:
کسانى که نسبت به آیات خدا کفر مىورزند و پیامبران را به ناحق مىکشند، و (نیز) مردمى را که امر به عدالت مىکنند به قتل مىرسانند، به کیفرى دردناک بشارت ده!
مهدی الهی قمشهای:
همانا آنان كه به آيات خدا كافر شوند و انبياء را بىجرم و به ناحق بكشند و آن مردمى را كه (خلق را) به درستى و عدل خوانند به قتل رسانند، آنها را به عذاب دردناک بشارت ده.
حسین انصاریان:
کسانی که پیوسته به آیات خدا کفر میورزند، و همواره پیامبران را به ناحق میکشند، و از مردم کسانی را که امر به عدالت میکنند به قتل میرسانند، پس آنان را به عذابی دردناک بشارت ده.
محمدمهدی فولادوند:
كسانى كه به آيات خدا كفر مىورزند و پيامبران را بناحق مىكشند و دادگستران را به قتل مىرسانند آنان را از عذابى دردناک خبر ده.
(أُولَٰئِکَ الَّذِینَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ وَ مَا لَهُم مِّن نَّاصِرِینَ)
۲۲ناصر مکارم شیرازی:
آنها کسانى هستند که اعمال نیک آنها (به خاطر این گناهان بزرگ،) در دنیا و آخرت تباه شده، و یاورى (و شفاعت کنندهاى) ندارند.
مهدی الهی قمشهای:
آنهايند كه اعمالشان در دنيا و آخرت تباه گرديده و كسى آنها را (براى نجات از عذاب) يارى نخواهد كرد.
حسین انصاریان:
آنان کسانیاند که اعمالشان در دنیا و آخرت تباه و بی اثر شده، و برای آنان هیچ یاوری نخواهد بود.
محمدمهدی فولادوند:
آنان كسانىاند كه در (اين) دنيا و (در سراى) آخرت اعمالشان به هدر رفته و براى آنان هيچ ياورى نيست.