گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.
(إِنَّ اللَّهَ یُدْخِلُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ۖ وَالَّذِینَ کَفَرُوا یَتَمَتَّعُونَ وَ یَأْکُلُونَ کَمَا تَأْکُلُ الْأَنْعَامُ وَ النَّارُ مَثْوًی لَهُم)
۱۲ناصر مکارم شیرازی:
خداوند کسانى را که ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند وارد باغهاى بهشتى مى کند که نهرها از پاى درختانش جارى است; در حالى که کافران از متاع زودگذر دنیا بهره مى گیرند و همچون چهارپایان مى خورند، و سرانجام آتش دوزخ جایگاه آنهاست.
حسین انصاریان:
بی تردید خدا کسانی را که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، در بهشت هایی که از زیرِ (درختانِ) آن نهرها جاری است در می آورد، و در حالی که کافران همواره سرگرم بهره گیری از (کالا و لذت های زودگذر) دنیایند و می خورند، همان گونه که چهارپایان می خورند و جایگاهشان آتش است.
محمدمهدی فولادوند:
خدا كسانى را كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كرده اند در باغهايى كه از زير (درختان) آنها نهرها روان است درمى آورد و (حال آنكه) كسانى كه كافر شده اند (در ظاهر) بهره مى برند و همان گونه كه چارپايان مى خورند مى خورند و(لى) جايگاه آنها آتش است.
(وَ کَأَیِّن مِّن قَرْیَةٍ هِیَ أَشَدُّ قُوَّةً مِّن قَرْیَتِکَ التی أَخْرَجَتْکَ أَهْلَکْنَاهُمْ فَلَا نَاصِرَ لَهُم)
۱۳ناصر مکارم شیرازی:
و چه بسیار شهرهایى که از شهر تو که بیرونت کرد نیرومندتر بودند; و ما همه آنها را (به سزاى اعمالشان) هلاک کردیم و هیچ یاورى نداشتند.
حسین انصاریان:
چه بسیار آبادی هایی که (اهلش) از (اهل) آبادی تو که تو را بیرون کرده اند نیرومندتر بودند، ما آنان را هلاک کردیم و یاوری (در برابر عذاب) برای آنان نبود.
محمدمهدی فولادوند:
و بسا شهرها كه نيرومندتر از آن شهرى بود كه تو را (از خود) بيرون راند كه ما هلاكشان كرديم و براى آنها يار (و ياورى) نبود.
(أَفَمَن کَانَ عَلَیٰ بَیِّنَةٍ مِّن رَّبِّهِ کَمَن زُیِّنَ لَهُ سُوءُ عَمَلِهِ وَ اتَّبَعُوا أَهْوَاءَهُم)
۱۴ناصر مکارم شیرازی:
آیا کسى که دلیل روشنى از سوى پروردگارش دارد، همانند کسى است که زشتى اعمالش در نظرش آراسته شده و از هواى نفسشان پیروى مى کنند؟!
حسین انصاریان:
آیا کسانی که بر دلیل روشنی از پروردگار خویش اند، مانند کسانی هستند که عمل زشتشان برای آنان آراسته شده و از هواهای نفسانی خود پیروی کرده اند؟
محمدمهدی فولادوند:
آيا كسى كه بر حجتى از جانب پروردگار خويش است چون كسى است كه بدى كردارش براى او زيبا جلوه داده شده و هوسهاى خود را پيروى كرده اند؟
(مَّثَلُ الْجَنَّةِ الَّتِی وُعِدَ الْمُتَّقُونَ ۖ فِیهَا أَنْهَارٌ مِّن مَّاءٍ غَیْرِ آسِنٍ وَ أَنْهَارٌ مِّن لَّبَنٍ لَّمْ یَتَغَیَّرْ طَعْمُهُ وَ أَنْهَارٌ مِّنْ خَمْرٍ لَّذَّةٍ لِّلشَّارِبِینَ وَ أَنْهَارٌ مِّنْ عَسَلٍ مُّصَفًّی ۖ وَ لَهُم فِیهَا مِن کُلِّ الثَّمَرَاتِ وَ مَغْفِرَةٌ مِّن رَّبِّهِمْ ۖ کَمَنْ هُوَ خَالِدٌ فِی النَّارِ وَ سُقُوا مَاءً حَمِیمًا فَقَطَّعَ أَمْعَاءَهُمْ)
۱۵ناصر مکارم شیرازی:
وصف بهشتى که به پرهیزگاران وعده داده شده، چنین است در آن نهرهایى از آب صاف و خالص، و نهرهایى از شیر که طعم آن دگرگون نگشته، و نهرهایى از شراب (طهور) که مایه لذت نوشندگان است، و نهرهایى از عسل مصفاست، و براى آنها در آن از همه انواع میوه ها فراهم است; و (از همه بالاتر) آمرزشى است از سوى پروردگارشان! آیا اینها همانند کسانى هستند که همیشه در آتش دوزخند و از آبى داغ و سوزان نوشانده مى شوند که اندرونشان را از هم متلاشى مى کند؟!
حسین انصاریان:
صفت بهشتی که به پرهیزکاران وعده داده شده (چنین است) در آن نهرهایی است از آبی که مزه و رنگش برنگشته و نهرهایی از شیر که طعمش دگرگون نشده و نهرهایی از شراب که برای نوشندگان مایه لذت است و نهرهایی از عسل خالص است، و در آن از هر گونه میوه ای برای آنان فراهم است، و نیز آمرزشی از سوی پروردگارشان (ویژه آنان است. آیا اینان) مانند کسانی هستند که در آتش همیشگی و جاودانه اند، و از آبی جوشان به آنان می نوشانند که روده هایشان را متلاشی می کند؟!
محمدمهدی فولادوند:
مثل بهشتى كه به پرهيزگاران وعده داده شده (چون باغى است كه) در آن نهرهايى است از آبى كه (رنگ و بو و طعمش) برنگشته و جويهايى از شيرى كه مزه اش دگرگون نشود و رودهايى از باده اى كه براى نوشندگان لذتى است و جويبارهايى از انگبين ناب و در آنجا از هر گونه ميوه براى آنان (فراهم) است و (از همه بالاتر) آمرزش پروردگار آنهاست (آيا چنين كسى در چنين باغى دل انگيز) مانند كسى است كه جاودانه در آتش است و آبى جوشان به خوردشان داده مى شود (تا) روده هايشان را از هم فرو پاشد؟
(وَ مِنْهُم مَّن یَسْتَمِعُ إِلَیْکَ حَتَّیٰ إِذَا خَرَجُوا مِنْ عِندِکَ قَالُوا لِلَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ مَاذَا قَالَ آنِفًا ۚ أُولَٰئِکَ الَّذِینَ طَبَعَ اللَّهُ عَلَیٰ قُلُوبِهِمْ وَ اتَّبَعُوا أَهْوَاءَهُمْ)
۱۶ناصر مکارم شیرازی:
گروهى از آنان به سخنانت گوش فرا مى دهند، امّا هنگامى که از نزد تو خارج مى شوند به کسانى که دانش به آنان بخشیده شده (از روى استهزا) مى گویند «(این مرد) اکنون چه گفت؟!» آنها کسانى هستند که خداوند بر دلهایشان مُهر نهاده و از هواى نفسشان پیروى کرده اند (از این رو چیزى نمى فهمند).
حسین انصاریان:
گروهی از آنان (که منافق اند در ظاهر به گفتارت) گوش می دهند، ولی هنگامی که از نزد تو بیرون روند به کسانی که آگاهی و معرفت به آنان داده شده (از روی مسخره) می گویند هم اکنون چه گفت؟ (ما که گفته او را نفهمیدیم.) آنان کسانی هستند که خدا بر دل هایشان مهر (تیره بختی) نهاده واز هواهای نفسانی خود پیروی کرده اند،
محمدمهدی فولادوند:
و از ميان (منافقان) كسانى اند كه (در ظاهر) به (سخنان) تو گوش مى دهند ولى چون از نزد تو بيرون مى روند به دانش يافتگان مى گويند هم اكنون چه گفت اينان همانانند كه خدا بر دلهايشان مهر نهاده است و از هوسهاى خود پيروى كرده اند.
(وَ الَّذِینَ اهْتَدَوْا زَادَهُمْ هُدًی وَ آتَاهُمْ تَقْوَاهُمْ)
۱۷ناصر مکارم شیرازی:
کسانى که هدایت یافته اند، (خداوند) بر هدایتشان مى افزاید و روح تقوا به آنان مى بخشد.
حسین انصاریان:
و کسانی که هدایت یافته اند خدا بر هدایتشان افزوده و پرهیزکاری و تقوایشان را به آنان عطا کرده است؛
محمدمهدی فولادوند:
و(لى) آنان كه به هدايت گراييدند (خدا) آنان را هر چه بيشتر هدايت بخشيد و (توفيق) پرهيزگاريشان داد.
(فَهَلْ یَنظُرُونَ إِلَّا السَّاعَةَ أَن تَأْتِیَهُم بَغْتَةً ۖ فَقَدْ جَاءَ أَشْرَاطُهَا ۚ فَأَنَّیٰ لَهُم إِذَا جَاءَتْهُمْ ذِکْرَاهُمْ)
۱۸ناصر مکارم شیرازی:
آیا کافران جز این انتظارى دارند که قیامت ناگهان به سراغشان آید (آنگاه ایمان آورند)، در حالى که هم اکنون نشانه هاى آن آمده است; امّا هنگامى که به سراغ آنها بیاید، ایمان آنها چه سودى خواهد داشت؟
حسین انصاریان:
پس آیا (منافقان و منکران) جز این را انتظار می برند که ناگاه قیامت بر آنان فرا رسد؟ (در حالی که هم اکنون نشانه هایش آمده است)، پس هنگامی که قیامت بر آنان فرا رسد، متذکّر شدن و هوشیاری شان از کجا و چگونه به آنان سود بخشد؟
محمدمهدی فولادوند:
آيا (كافران) جز اين انتظار مى برند كه رستاخيز به ناگاه بر آنان فرا رسد و علامات آن اينك پديد آمده است پس اگر (رستاخيز) بر آنان دررسد ديگر كجا جاى اندرزشان است؟
(فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اسْتَغْفِرْ لِذَنبِکَ وَ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ ۗ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ مُتَقَلَّبَکُمْ وَ مَثْوَاکُمْ)
۱۹ناصر مکارم شیرازی:
پس بدان که معبودى جز «خداوند یگانه» نیست; و براى گناه خود و مردان و زنان با ایمان آمرزش بخواه. و خداوند گذرگاه و قرارگاه شما را مى داند.
حسین انصاریان:
پس بدان که هیچ معبودی جز خدا نیست (بنابراین بر معرفت و آگاهیت نسبتِ به حق استوار باش)؛ و از میان رفتن (توطئه ها و موانعی که به وسیله دشمنان در راه پیشرفت دعوتت به اسلام) برای تو و مردان و زنان با ایمان ایجاد شده از خدا بخواه، و برای زنان و مردان مؤمن طلب آمرزش کن و خدا محل رفت و بازگشت شماو قرارگاهتان را می داند.
محمدمهدی فولادوند:
پس بدان كه هيچ معبودى جز خدا نيست و براى گناه خويش آمرزش جوى و براى مردان و زنان با ايمان (طلب مغفرت كن) و خداست كه فرجام و مآل (هر يک از) شما را مى داند.