گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.
(وَ الَّذِینَ یُحَاجُّونَ فِی اللَّهِ مِن بَعْدِ مَا اسْتُجِیبَ لَهُ حُجَّتُهُمْ دَاحِضَةٌ عِندَ رَبِّهِمْ وَ عَلَیْهِمْ غَضَبٌ وَ لَّهُمْ عَذَابٌ شَدِیدٌ)
۱۶ناصر مکارم شیرازی:
کسانى که درباره خدا بعد از پذیرفته شدن دعوت الهى (از سوى مردم منصف)، جدال و ستیزه جویى مى کنند، دلیلشان نزد پروردگارشان باطل و بى پایه است; و غضب (الهى) بر آنهاست و عذابى شدید دارند.
حسین انصاریان:
کسانی که درباره خدا پس از آنکه دعوتش (از سوی مردم منصف با تکیه بر عقل و فطرت) اجابت شده مجادله و ستیزه می کنند، دلیلشان (بر ضد حقایق) نزد پروردگارشان باطل است و از سوی خدا خشمی بر آنان است و برای آنان عذابی سخت خواهد بود.
محمدمهدی فولادوند:
و كسانى كه در باره خدا پس از اجابت (دعوت) او به مجادله مى پردازند حجتشان پيش پروردگارشان باطل است و خشمى (از خدا) برايشان است و براى آنان عذابى سخت خواهد بود.
(اللَّهُ الَّذِی أَنزَلَ الْکِتَابَ بِالْحَقِّ وَ الْمِیزَانَ ۗ وَ مَا یُدْرِیکَ لَعَلَّ السَّاعَةَ قَرِیبٌ)
۱۷ناصر مکارم شیرازی:
خداوند کسى است که کتاب را بحق نازل کرد و میزان (سنجش حق از باطل و همچنین خبر قیامت) را; تو چه مى دانى شاید روز رستاخیز نزدیک باشد!
حسین انصاریان:
خداست که به حقّ و راستی کتاب و میزان (سنجش حق از باطل) را نازل کرد. و تو چه می دانی، شاید قیامت نزدیک باشد.
محمدمهدی فولادوند:
خدا همان كسى است كه كتاب و وسيله سنجش را به حق فرود آورد و تو چه مى دانى شايد رستاخيز نزديك باشد.
(یَسْتَعْجِلُ بِهَا الَّذِینَ لَا یُؤْمِنُونَ بِهَا ۖ وَالَّذِینَ آمَنُوا مُشْفِقُونَ مِنْهَا وَ یَعْلَمُونَ أَنَّهَا الْحَقُّ ۗ أَلَا إِنَّ الَّذِینَ یُمَارُونَ فِی السَّاعَةِ لَفِی ضَلَالٍ بَعِیدٍ)
۱۸ناصر مکارم شیرازی:
کسانى که به قیامت ایمان ندارند در باره آن شتاب مى کنند; ولى آنها که ایمان آورده اند پیوسته از آن هراسانند، و مى دانند آن حق است; آگاه باشید کسانى که در قیامت القاى تردید مى کنند، در گمراهى عمیقى هستند.
حسین انصاریان:
کسانی که به آن ایمان ندارند (از روی ریشخند) به آمدنش شتاب دارند، و کسانی که ایمان دارند از آن بیمناکند و می دانند بی تردید قیامت حق است. آگاه باشید! یقیناً کسانی که درباره قیامت همواره تردید می کنند، در گمراهی دور و درازی هستند.
محمدمهدی فولادوند:
كسانى كه به آن ايمان ندارند شتابزده آن را مى خواهند و كسانى كه ايمان آورده اند از آن هراسناكند و مى دانند كه آن حق است بدان كه آنان كه در مورد قيامت ترديد مى ورزند قطعا در گمراهى دور و درازى اند.
(اللَّهُ لَطِیفٌ بِعِبَادِهِ یَرْزُقُ مَن یَشَاءُ ۖ وَ هُوَ الْقَوِیُّ الْعَزِیزُ)
۱۹ناصر مکارم شیرازی:
خداوند نسبت به بندگانش لطف دارد; هر کس را بخواهد روزى مى دهد و او توانا و شکست ناپذیر است.
حسین انصاریان:
خدا نسبت به بندگانش بسیار مهربان و نیکوکار است، هر که را بخواهد روزی می بخشد و او نیرومند و توانای شکست ناپذیر است.
محمدمهدی فولادوند:
خدا نسبت به بندگانش مهربان است هر كه را بخواهد روزى مى دهد و اوست نيرومند غالب.
(مَن کَانَ یُرِیدُ حَرْثَ الْآخِرَةِ نَزِدْ لَهُ فِی حَرْثِهِ ۖ وَ مَن کَانَ یُرِیدُ حَرْثَ الدُّنْیَا نُؤْتِهِ مِنْهَا وَ مَا لَهُ فِی الْآخِرَةِ مِن نَّصِیبٍ)
۲۰ناصر مکارم شیرازی:
کسى که زراعت آخرت را بخواهد، به کشت او فزونى مى بخشیم (و بر محصولش مى افزاییم); و کسى که فقط کشت دنیا را بطلبد، بهره اى از آن به او مى دهیم امّا در آخرت هیچ بهره اى ندارد.
حسین انصاریان:
کسی که زراعت آخرت را بخواهد، بر زراعتش می افزاییم و کسی که زراعت دنیا را بخواهد، اندکی از آن را به او می دهیم، ولی او را در آخرت هیچ بهره و نصیبی نیست.
محمدمهدی فولادوند:
كسى كه كشت آخرت بخواهد براى وى در كشته اش مى افزاييم و كسى كه كشت اين دنيا را بخواهد به او از آن مى دهيم و(لى) در آخرت او را نصيبى نيست.
(أَمْ لَّهُمْ شُرَکَاءُ شَرَعُوا لَّهُمْ مِّنَ الدِّینِ مَا لَمْ یَأْذَن بِهِ اللَّهُ ۚ وَ لَوْلَا کَلِمَةُ الْفَصْلِ لَقُضِیَ بَیْنَهُمْ ۗ وَ إِنَّ الظَّالِمِینَ لَّهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ)
۲۱ناصر مکارم شیرازی:
آیا معبودانى دارند که بى اذن خداوند آیینى براى آنها ساخته اند؟! اگر وعده قطعى (الهى و اجل معینى) براى آنها نبود، در میانشان داورى مى شد (و دستور عذاب صادر مى گشت) و به یقین براى ستمکاران عذاب دردناکى است!
حسین انصاریان:
آیا مشرکان و کافران معبودانی دارند که بی اذن خدا آیینی را برای آنان پایه گذاری کرده اند؟ (در صورتی که پایه گذاری آیین، حق ویژه خداست و کسی را نرسد که از نزد خود آیینی بسازد) اگر فرمان قاطعانه خدا بر مهلت یافتنشان نبود، مسلماً میانشان (به نابودی و هلاکت) حکم می شد؛ و بی تردید برای ستمکاران عذابی دردناک خواهد بود.
محمدمهدی فولادوند:
آيا براى آنان شريكانى است كه در آنچه خدا بدان اجازه نداده برايشان بنياد آيينى نهاده اند و اگر فرمان قاطع (در باره تاخير عذاب در كار) نبود مسلما ميانشان داورى مى شد و براى ستمكاران شكنجه اى پر درد است.
(تَرَی الظَّالِمِینَ مُشْفِقِینَ مِمَّا کَسَبُوا وَ هُوَ وَاقِعٌ بِهِمْ ۗ وَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فِی رَوْضَاتِ الْجَنَّاتِ ۖ لَّهُمْ مَّا یَشَاءُونَ عِندَ رَبِّهِمْ ۚ ذَٰلِکَ هُوَ الْفَضْلُ الْکَبِیرُ)
۲۲ناصر مکارم شیرازی:
(در آن روز) ستمکاران را مى بینى که از اعمالى که انجام داده اند سخت بیمناکند، در حالى که (نتیجه) اعمالشان آنها را فرا گرفته امّا کسانى که ایمان آورده و کارهاى شایسته انجام داده اند در باغهاى سرسبز بهشتند و هرچه بخواهند نزد پروردگارشان براى آنها فراهم است; این است فضل (و بخشش) بزرگ!
حسین انصاریان:
ستمکاران را (در قیامت) می بینی که از اعمالی که انجام داده اند، بسیار بیمناکند وهمان را که مرتکب شده اند، بر آنان فرود می آید و کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، در باغ های سرسبز بهشت اند، برای آنان هر چه را که بخواهند نزد پروردگارشان فراهم است؛ این همان فضل بزرگ است.
محمدمهدی فولادوند:
(در قيامت) ستمگران را از آنچه انجام داده اند هراسناك مى بينى و (جزاى عملشان) به آنان خواهد رسيد و كسانى كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كرده اند در باغهاى بهشتند آنچه را بخواهند نزد پروردگارشان خواهند داشت اين است همان فضل عظيم.