گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.
(رَبَّنَا وَ أَدْخِلْهُمْ جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِی وَعَدتَّهُمْ وَ مَن صَلَحَ مِنْ آبَائِهِمْ وَ أَزْوَاجِهِمْ وَ ذُرِّیَّاتِهِمْ ۚ إِنَّکَ أَنتَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ )
۸ناصر مکارم شیرازی:
پروردگارا! آنها را در باغهاى جاویدان بهشتى که به آنها وعده فرموده اى وارد کن و، (همچنین) از پدران و همسرانو فرزندانشان هر کدام که صالح بودند، به یقین تو توانا و حکیمى.
حسین انصاریان:
پروردگارا! و آنان را در بهشت های جاودانی که به آنان و به شایستگان از پدران و همسران و فرزندانشان وعده داده ای در آور؛ یقیناً تو توانای شکست ناپذیر و حکیمی؛
محمدمهدی فولادوند:
پروردگارا آنان را در باغهاى جاويد كه وعده شان داده اى با هر كه از پدران و همسران و فرزندانشان كه به صلاح آمده اند داخل كن زيرا تو خود ارجمند و حكيمى.
(وَ قِهِمُ السَّیِّئَاتِ ۚ وَ مَن تَقِ السَّیِّئَاتِ یَوْمَئِذٍ فَقَدْ رَحِمْتَهُ ۚ وَ ذَٰلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ )
۹ناصر مکارم شیرازی:
و آنان را از بدیها نگاه دار، و هر کس را در آن روز از بدیها نگاه دارى، مشمول رحمتت ساخته اى; و این همان رستگارى بزرگ!
حسین انصاریان:
و آنان را از عقوبت ها نگه دار، و هر که را در آن روز از عقوبت ها نگه داری بی تردید او را مورد رحمت قرار داده ای؛ و این همان کامیابی بزرگ است.
محمدمهدی فولادوند:
و آنان را از بديها نگاه دار و هر كه را در آن روز از بديها حفظ كنى البته رحمتش كرده اى و اين همان كاميابى بزرگ است.
(إِنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا یُنَادَوْنَ لَمَقْتُ اللَّهِ أَکْبَرُ مِن مَّقْتِکُمْ أَنفُسَکُمْ إِذْ تُدْعَوْنَ إِلَی الْإِیمَانِ فَتَکْفُرُونَ)
۱۰ناصر مکارم شیرازی:
روز قیامت کسانى را که کافر شدند صدا مى زنند که عداوت و خشم خداوند نسبت به شما از عداوت و خشم خودتان نسبت به خودتان بیشتر است، چرا که به سوى ایمان دعوت مى شدید، ولى انکار مى کردید.
حسین انصاریان:
کافران را (پس از ورود به دوزخ) ندا می دهند مسلماً دشمنی و خشم خدا نسبت به شما از دشمنی و خشم خودتان درباره خودتان بیشتر است؛ زیرا دعوت به ایمان می شدید پس کفر می ورزیدید.
محمدمهدی فولادوند:
كسانى كه كافر بوده اند مورد ندا قرار مى گيرند كه قطعا دشمنى خدا از دشمنى شما نسبت به همديگر سخت تر است آنگاه كه به سوى ايمان فرا خوانده مى شديد و انكار مى ورزيديد.
(قَالُوا رَبَّنَا أَمَتَّنَا اثْنَتَیْنِ وَ أَحْیَیْتَنَا اثْنَتَیْنِ فَاعْتَرَفْنَا بِذُنُوبِنَا فَهَلْ إِلَیٰ خُرُوجٍ مِّن سَبِیلٍ )
۱۱ناصر مکارم شیرازی:
آنها مى گویند «پروردگارا! ما را دوبار میراندى و دوبار زنده کردى; اکنون به گناهان خود معترفیم; آیا راهى براى خارج شدن (از دوزخ) وجود دارد؟»
حسین انصاریان:
می گویند پروردگارا! دوبار ما را میراندی و دوبار زنده کردی، اکنون به گناهانمان معترفیم، پس آیا راهی برای بیرون آمدن (از دوزخ) هست؟
محمدمهدی فولادوند:
مى گويند پروردگارا دو بار ما را به مرگ رسانيدى و دو بار ما را زنده گردانيدى به گناهانمان اعتراف كرديم پس آيا راه بيرونشدنى (از آتش) هست.
(ذَٰلِکُم بِأَنَّهُ إِذَا دُعِیَ اللَّهُ وَحْدَهُ کَفَرْتُمْ ۖ وَ إِن یُشْرَکْ بِهِ تُؤْمِنُوا ۚ فَالْحُکْمُ لِلَّهِ الْعَلِیِّ الْکَبِیرِ )
۱۲ناصر مکارم شیرازی:
(گفته مى شود) این به سبب آن است که وقتى خداوند به یگانگى خوانده مى شد انکار مى کردید، و اگر براى او همتایى مى پنداشتند ایمان مى آوردید; اکنون داورى مخصوص خداوند بلند مرتبه و بزرگ است (و شما را مطابق عدل خود کیفر مى دهد).
حسین انصاریان:
این (سختیِ عذاب) به سبب این است که چون خدا به یگانگی (و بدون معبودانتان) خوانده می شد (یگانگی اش) را انکار می کردید، و اگر برای او شریک و همتایی قرار داده می شد، باور می کردید؛ پس (اکنون) داوری، ویژه خدای والا مرتبه و بزرگ است.
محمدمهدی فولادوند:
اين (كيفر) از آن روى براى شماست كه چون خدا به تنهايى خوانده مى شد كفر مى ورزيديد و چون به او شرک آورده مى شد آن را باور میکرديد پس (امروز) فرمان از آن خداى والاى بزرگ است.
(هُوَ الَّذِی یُرِیکُمْ آیَاتِهِ وَ یُنَزِّلُ لَکُ مِّنَ السَّمَاءِ رِزْقًا ۚ وَ مَا یَتَذَکَّرُ إِلَّا مَن یُنِیبُ )
۱۳ناصر مکارم شیرازی:
او کسى است که آیات خود را به شما نشان مى دهد و از آسمان براى شما روزى با ارزشى مى فرستد; تنها کسانى متذکّر این حقایق مى شوند که (به سوى خدا) بازمى گردند (و پیوسته به یاد او هستند).
حسین انصاریان:
اوست که نشانه های خود را به شما نشان می دهد، و از آسمان برای شما روزی نازل می کند؛ و فقط کسانی متذکّر می شوند که به سوی خدا باز می گردند.
محمدمهدی فولادوند:
اوست آن كس كه نشانه هاى خود را به شما مى نماياند و براى شما از آسمان روزى مى فرستد و جز آن كس كه توبه كار است (كسى) پند نمى گيرد.
(فَادْعُوا اللَّهَ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ وَ لَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ )
۱۴ناصر مکارم شیرازی:
(تنها) خدا را بخوانید و دین خود را براى او خالص کنید، هر چند کافران ناخشنود باشند.
حسین انصاریان:
پس خدا را در حالی که ایمان و عبادت را (از هر گونه شرکی) برای او خالص می کنید، بپرستید گرچه کافران (از روش شما) ناخشنود باشند.
محمدمهدی فولادوند:
پس خدا را پاكدلانه فرا خوانيد هر چند ناباوران را ناخوش افتد.
(رَفِیعُ الدَّرَجَاتِ ذُو الْعَرْشِ یُلْقِی الرُّوحَ مِنْ أَمْرِهِ عَلَیٰ مَن یَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ لِیُنذِرَ یَوْمَ التَّلَاقِ )
۱۵ناصر مکارم شیرازی:
او درجات (بندگان صالح) را بالا مى برد، او صاحب عرش است، روح (وحى الهى) را به فرمانش بر هر کس ازبندگانش که بخواهد القاء مى کند تا (مردم را) از روز لقاى پروردگار بیم دهد.
حسین انصاریان:
بالا برنده درجات و صاحب عرش است، روح را (که فرشته وحی است) به فرمانش به هر کس از بندگانش که بخواهد القا می کند تا مردم را از روز ملاقات (که روز رستاخیز است) بیم دهد.
محمدمهدی فولادوند:
بالابرنده درجات خداوند عرش به هر كس از بندگانش كه خواهد آن روح (فرشته) را به فرمان خويش مى فرستد تا (مردم را) از روز ملاقات (با خدا) بترساند.
(یَوْمَ هُم بَارِزُونَ ۖ لَا یَخْفَیٰ عَلَی اللَّهِ مِنْهُمْ شَیْءٌ ۚ لِّمَنِ الْمُلْکُ الْیَوْمَ ۖ لِلَّهِ الْوَاحِدِ الْقَهَّارِ )
۱۶ناصر مکارم شیرازی:
روزى که همه آنان آشکار مى شوند و چیزى از آنها بر خدا پنهان نخواهد ماند; (و گفته مى شود) حکومت امروز براى کیست؟ براى خداوند یکتاى حاکم بر همه چیز است.
حسین انصاریان:
روزی که همه آنان آشکار می شوند، (و) چیزی از آنان بر خدا پوشیده نمی ماند. (و ندا آید) امروز فرمانروایی ویژه کیست؟ ویژه خدای یکتای قهّار است.
محمدمهدی فولادوند:
آن روز كه آنان ظاهر گردند چيزى از آنها بر خدا پوشيده نمى ماند امروز فرمانروايى از آن كيست از آن خداوند يكتاى قهار است.