• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

صفحه ۴۶۱ قرآن کریم سوره زمر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ترجمه:
گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.




(أَفَمَن شَرَحَ اللَّهُ صَدْرَهُ لِلْإِسْلَامِ فَهُوَ عَلَیٰ نُورٍ مِّن رَّبِّهِ ۚ فَوَیْلٌ لِّلْقَاسِیَةِ قُلُوبُهُم مِّن ذِکْرِ اللَّهِ ۚ أُولَٰئِکَ فِی ضَلَالٍ مُّبِینٍ )

۲۲
ناصر مکارم شیرازی:
آیا کسى که خدا سینه اش را براى اسلام گشاده است و بر فراز (مرکبى از) نور الهى قرار گرفته (همچون کوردلان گمراه است؟!) واى بر آنان که قلبهایى سخت در برابرذکر خدا دارند! آنها در گمراهى آشکارى هستند.
حسین انصاریان:
آیا کسی که خدا سینه اش را برای (پذیرفتن) اسلام گشاده است، و بهره مند از نوری از سوی پروردگار خویش است (مانند کسی است که سینه اش از پذیرفتن اسلام تنگ است؟) پس وای بر آنان که دل هایشان از یاد کردن خدا سخت است، اینان در گمراهی آشکار هستند.
محمدمهدی فولادوند:
پس آيا كسى كه خدا سينه‌ اش را براى (پذيرش) اسلام گشاده و (در نتيجه) برخوردار از نورى از جانب پروردگارش مى‌ باشد (همانند فرد تاريكدل است) پس واى بر آنان كه از سخت‌ دلى ياد خدا نمى كنند اينانند كه در گمراهى آشكارند.



(اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِیثِ کِتَابًا مُّتَشَابِهًا مَّثَانِیَ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ جُلُودُ الَّذِینَ یَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلِینُ جُلُودُهُمْ وَ قُلُوبُهُمْ إِلَیٰ ذِکْرِ اللَّهِ ۚ ذَٰلِکَ هُدَی اللَّهِ یَهْدِی بِهِ مَن یَشَاءُ ۚ وَ مَن یُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ )

۲۳
ناصر مکارم شیرازی:
خداوند بهترین سخن را نازل کرده، کتابى که آیاتش (در لطف و زیبایى و عمق و محتوا) همانند یکدیگر است; آیاتى مکرر دارد (با تکرارى شوق انگیز) که از شنیدن آیاتش لرزه بر اندام کسانى که از پروردگارشان مى ترسند مى افتد; سپس برون و درونشان نرم و متوجّه ذکر خدا مى شود;این هدایت الهى است که هرکس را بخواهد با آن راهنمایى مى کند; و هر کس را خداوند گمراه سازد، هیچ راهنمایى براى او نخواهد بود.
حسین انصاریان:
خدا نیکوترین سخن را نازل کرد، کتابی که (آیاتش در نظم، زیبایی، فصاحت، بلاغت و عمق محتوا) شبیه یکدیگر است، مشتمل بر داستان های پندآموز (و امر، نهی، وعده، وعید، حلال و حرام) است؛ از شنیدن آیاتش پوست کسانی که از پروردگارشان می هراسند به هم جمع می شود، آن گاه پوستشان و دلشان به یاد خدا نرم می گردد و آرامش می یابد. این هدایت خداست که هر که را بخواهد به آن راهنمایی می کند؛ و هر که را خدا (به کیفر کفر و عنادش) گمراه کند، او را هیچ هدایت کننده ای نخواهد بود.
محمدمهدی فولادوند:
خدا زيباترين سخن را (به صورت) كتابى متشابه متضمن وعد و وعيد نازل كرده است آنان كه از پروردگارشان مى‌ هراسند پوست بدنشان از آن به لرزه مى‌ افتد سپس پوستشان و دلشان به ياد خدا نرم مى‌ گردد اين است هدايت‌ خدا هر كه را بخواهد به آن راه نمايد و هر كه را خدا گمراه كند او را راهبرى نيست.



(أَفَمَن یَتَّقِی بِوَجْهِهِ سُوءَ الْعَذَابِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ ۚ وَ قِیلَ لِلظَّالِمِینَ ذُوقُوا مَا کُنتُمْ تَکْسِبُونَ )

۲۴
ناصر مکارم شیرازی:
آیا کسى که (ناچار است) با صورت خود عذاب دردناک (الهى) را در روز قیامت دور سازد (همانند کسى است که آتش دوزخ هرگز به او نمى رسد)؟! و به ستمکاران گفته مى شود «بچشید (نتیجه) آنچه را انجام مى دادید!»
حسین انصاریان:
آیا کسی که روز قیامت (به خاطر بسته بودن دست هایش می کوشد که) با صورت خود گزند عذاب را دفع کند (مانند کسی است که ایمن از عذاب است؟) به ستمکاران گویند آنچه را همواره مرتکب می شدید، بچشید.
محمدمهدی فولادوند:
پس آيا آن كس كه (به جاى دستها) با چهره خود گزند عذاب را روز قيامت دفع مى ‌كند (مانند كسى است كه از عذاب ايمن است) و به ستمگران گفته مى ‌شود آنچه را كه دستاوردتان بوده است بچشيد.



(کَذَّبَ الَّذِینَ مِن قَبْلِهِمْ فَأَتَاهُمُ الْعَذَابُ مِنْ حَیْثُ لَا یَشْعُرُونَ )

۲۵
ناصر مکارم شیرازی:
کسانى که قبل از آنها بودند نیز (آیات ما را) تکذیب نمودند، و عذاب (الهى) از جایى که فکر نمى کردند به سراغشان آمد.
حسین انصاریان:
کسانی (هم) که پیش از آنان بودند (آیات خدا را) تکذیب کردند، پس از آنجا که گمان نمی کردند، عذاب به سویشان آمد.
محمدمهدی فولادوند:
كسانى (هم) كه پيش از آنان بودند به تكذيب پرداختند و از آنجا كه حدس نمى‌ زدند عذاب برايشان آمد.



(فَأَذَاقَهُمُ اللَّهُ الْخِزْیَ فِی الْحَیَاةِ الدُّنْیَا ۖ وَ لَعَذَابُ الْآخِرَةِ أَکْبَرُ ۚ لَوْ کَانُوا یَعْلَمُونَ )

۲۶
ناصر مکارم شیرازی:
پس خداوند خوارى را در زندگى این دنیا به آنها چشانید، و عذاب آخرت شدیدتر است اگر مى دانستند.
حسین انصاریان:
پس خدا در زندگی دنیا خواری و رسوایی را به آنان چشانید؛ و اگر معرفت و آگاهی داشتند (توجه می کردند که) عذاب آخرت بزرگ تر است.
محمدمهدی فولادوند:
پس خدا در زندگى دنيا رسوايى را به آنان چشانيد و اگر مى‌ دانستند قطعا عذاب آخرت بزرگتر است.



(وَ لَقَدْ ضَرَبْنَا لِلنَّاسِ فِی هَٰذَا الْقُرْآنِ مِن کُلِّ مَثَلٍ لَّعَلَّهُمْ یَتَذَکَّرُونَ )

۲۷
ناصر مکارم شیرازی:
ما براى مردم در این قرآن از هر چیز نمونه اى آوردیم (و همه معارف در آن جمع است)، شاید متذکّر شوند.
حسین انصاریان:
و ما برای مردم در این قرآن از هر گونه مثل و سرگذشت عبرت آموزی بیان کرده ایم، باشد که متذکّر شوند.
محمدمهدی فولادوند:
و در اين قرآن از هر گونه مثلى براى مردم آورديم باشد كه آنان پندگيرند.



(قُرْآنًا عَرَبِیًّا غَیْرَ ذِی عِوَجٍ لَّعَلَّهُمْ یَتَّقُونَ)

۲۸
ناصر مکارم شیرازی:
قرآنى است فصیح و خالى از هرگونه کجى و نادرستى، شاید آنان پرهیزگارى پیشه کنند.
حسین انصاریان:
قرآنی است گویا و روشن بدون هر گونه انحراف و کژی، برای اینکه (در سایه تعالیمش از شرک، عصیان و فساد) بپرهیزند.
محمدمهدی فولادوند:
قرآنى عربى بى‌ هيچ كژى باشد كه آنان راه تقوا پويند.



(ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا رَّجُلًا فِیهِ شُرَکَاءُ مُتَشَاکِسُونَ وَ رَجُلًا سَلَمًا لِّرَجُلٍ هَلْ یَسْتَوِیَانِ مَثَلًا ۚ الْحَمْدُ لِلَّهِ ۚ بَلْ أَکْثَرُهُمْ لَا یَعْلَمُونَ )

۲۹
ناصر مکارم شیرازی:
خداوند مثالى زده است مردى را که مملوک شریکانى است که درباره او پیوسته با هم نزاع دارند، و مردى که تنها تسلیم یک نفر است; آیا این دو یکسانند؟! حمد و ستایش مخصوص خداست، ولى بیشتر آنان نمى دانند.
حسین انصاریان:
خدا (برای فهماندن حقیقت توحید و شرک) مثلی زده است مردی را که اربابانی ناسازگار و بداخلاق در (مالکیّت) او شریک اند، و مردی که فقط برده یک مالک است، آیا این دو برده از جهت فرمان گرفتن و فرمان بردن با هم یکسانند؟ (موحدان که بنده خدای یکتا هستند، دارای زندگی منظم و پاک و آخرتی آبادند، و مشرکان که فرمان بران اربابان گوناگونند، دارای زندگی پریشان و آخرتی خراب اند.) همه ستایش ها ویژه خداست. بلکه بیشترشان (به آثار و منافع بندگی خدا) معرفت و آگاهی ندارند.
محمدمهدی فولادوند:
خدا مثلى زده است مردى است كه چند خواجه ناسازگار در (مالكيت) او شركت دارند (و هر يک او را به كارى مى‌ گمارند) و مردى است كه تنها فرمانبر يك مرد است آيا اين دو در مثل يكسانند سپاس خداى را (نه) بلكه بيشترشان نمى‌ دانند.



(إِنَّکَ مَیِّتٌ وَ إِنَّهُم مَّیِّتُونَ )

۳۰
ناصر مکارم شیرازی:
به یقین تو مى میرى و آنها نیز خواهند مُرد.
حسین انصاریان:
بی تردید تو می میری و قطعاً آنان هم می میرند.
محمدمهدی فولادوند:
قطعا تو خواهى مرد و آنان (نيز) خواهند مرد.



(ثُمَّ إِنَّکُمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ عِندَ رَبِّکُمْ تَخْتَصِمُونَ )

۳۱
ناصر مکارم شیرازی:
سپس شما روز قیامت نزد پروردگارتان مخاصمه مى کنید.
حسین انصاریان:
سپس شما روز قیامت نزد پروردگارتان (در امر دین) مجادله خواهید کرد (که ما موحدان در دنیا حقّانیّت توحید را ثابت کردیم و بطلان بت پرستی را روشن نمودیم، ولی کبرِ شما مانع از هدایت شما شد.)
محمدمهدی فولادوند:
سپس شما روز قيامت پيش پروردگارتان مجادله خواهيد كرد.





جعبه ابزار