گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.
(قُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَ مَا یُبْدِئُ الْبَاطِلُ وَ مَا یُعِیدُ )
۴۹ناصر مکارم شیرازی:
بگو «حق آمد; و باطل (کارى از آن ساخته نیست و) نمى تواند آغازگر (چیزى) باشد و نه تجدیدکننده (آن).»
حسین انصاریان:
بگو حق آمد و باطل (که آن را به جای خدا می پرستید) نه می تواند چیزی را به وجود آورد، و نه می تواند (چیزی که از بین رفته) برگرداند.
محمدمهدی فولادوند:
بگو حق آمد و (ديگر) باطل از سر نمى گيرد و برنمى گردد.
(قُلْ إِن ضَلَلْتُ فَإِنَّمَا أَضِلُّ عَلَیٰ نَفْسِی ۖ وَ إِنِ اهْتَدَیْتُ فَبِمَا یُوحِی إِلَیَّ رَبِّی ۚ إِنَّهُ سَمِیعٌ قَرِیبٌ )
۵۰ناصر مکارم شیرازی:
بگو «اگر من گمراه شوم، از ناحیه خود گمراه مى شوم; و اگر هدایت یابم، به وسیله آنچه پروردگارم به من وحى مى کند مى باشد; زیرا او شنوا و نزدیک است.»
حسین انصاریان:
بگو اگر من گمراه شده باشم، فقط به زیان خود گمراه شده ام، و اگر هدایت شده باشم به سبب آن است که پروردگارم به من وحی می کند؛ زیرا او شنوا و نزدیک است.
محمدمهدی فولادوند:
بگو اگر گمراه شوم فقط به زيان خود گمراه شده ام و اگر هدايت يابم (اين از بركت) چيزى است كه پروردگارم به سويم وحى مى كند كه اوست شنواى نزديک.
(وَ لَوْ تَرَیٰ إِذْ فَزِعُوا فَلَا فَوْتَ وَ أُخِذُوا مِن مَّکَانٍ قَرِیبٍ )
۵۱ناصر مکارم شیرازی:
اگر ببینى هنگامى که فریادشان بلند مى شود امّا نمى توانند (از عذاب الهى) بگریزند، و آنها را از جاى نزدیکى (که انتظارش را ندارند) مى گیرند (از درماندگى آنها تعجب خواهى کرد)!
حسین انصاریان:
و اگر ببینی (مشرکان) زمانی که (با ظهور قیامت) ترسان و وحشت زده می شوند (امر عجیبی می بینی) و (آن اینکه برای آنان) توانایی (گریز از عذاب) نیست، و از جایی نزدیک (که موقف قیامت است) بازداشت می شوند.
محمدمهدی فولادوند:
و اى كاش مى ديدى هنگامى را كه (كافران) وحشتزده اند (آنجا كه راه) گريزى نمانده است و از جايى نزديک گرفتار آمده اند.
(وَ قَالُوا آمَنَّا بِهِ وَ أَنَّیٰ لَهُم التَّنَاوُشُ مِن مَّکَانٍ بَعِیدٍ )
۵۲ناصر مکارم شیرازی:
و (در آن حال) مى گویند «به حق ایمان آوردیم.»، ولى چگونه مى توانند از فاصله دور به آن دسترسى پیدا کنند؟!
حسین انصاریان:
و (در آن موقعیت بسیار سخت) می گویند به حق ایمان آوردیم. کجا و چگونه می توانند از فاصله بسیار دور (که فاصله قیامت تا دنیاست) به آن ایمان دسترسی پیدا کنند! (زیرا آخرت جای تکلیف نیست و دنیایی که جای تکلیف است برای همیشه از دستشان رفته است.)
محمدمهدی فولادوند:
و مى گويند به او ايمان آورديم و چگونه از جايى (چنين) دور دست يافتن (به ايمان) براى آنان ميسر است.
(وَ قَدْ کَفَرُوا بِهِ مِن قَبْلُ ۖ وَ یَقْذِفُونَ بِالْغَیْبِ مِن مَّکَانٍ بَعِیدٍ )
۵۳ناصر مکارم شیرازی:
در حالى که پیش از این (که در نهایت آزادى بودند) به آن کافر شدند و بدون آگاهى و دورا دور، نسبتهاى ناروا مى دادند.
حسین انصاریان:
(اینان) پیش از این (که در دنیا می زیستند) به حق کافر شدند، و ناآگاهانه و دور از معرفت و علم (درباره حق به عنوان اینکه شعر، جادو، افسانه خرافی و دورغ ساختگی است) سخن پراکنی می کردند.
محمدمهدی فولادوند:
و حال آنكه پيش از اين منكر او شدند و از جايى دور به ناديده (تير تهمت) مى افكندند.
(وَ حِیلَ بَیْنَهُمْ وَ بَیْنَ مَا یَشْتَهُونَ کَمَا فُعِلَ بِأَشْیَاعِهِم مِّن قَبْلُ ۚ إِنَّهُمْ کَانُوا فِی شَکٍّ مُّرِیبٍ )
۵۴ناصر مکارم شیرازی:
(سرانجام) میان آنهاو خواسته هایشان جدایى افکنده شد، همان گونه که پیش از این با هم کیشان آنها رفتار شد، چرا که آنها (نیز) در شکى توأم با بدگمانى بودند.
حسین انصاریان:
و (در نتیجه) میان آنان و همه خواسته هایشان (به وسیله مرگ) جدایی انداخته شد، همان گونه که پیش از این با هم کیشانشان رفتار شد؛ زیرا آنان همواره (نسبت به حق) در تردیدی سخت بودند.
محمدمهدی فولادوند:
و ميان آنان و ميان آنچه (به آرزو) مى خواستند حايلى قرار مى گيرد همان گونه كه از ديرباز با امثال ايشان چنين رفت زيرا آنها (نيز) در دودلى سختى بودند.
(بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ)
ناصر مکارم شیرازی:
به نام خداوند بخشنده مهربان
حسین انصاریان:
به نام خداوند رحمتگر مهربان
محمدمهدی فولادوند:
به نام خداوند رحمتگر مهربان
(الْحَمْدُ لِلَّهِ فَاطِرِ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ جَاعِلِ الْمَلَائِکَةِ رُسُلًا أُولِی أَجْنِحَةٍ مَّثْنَیٰ وَ ثُلَاثَ وَ رُبَاعَ ۚ یَزِیدُ فِی الْخَلْقِ مَا یَشَاءُ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلَیٰ کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ )
۱ناصر مکارم شیرازی:
ستایش مخصوص خداوندى است که آفریننده آسمانها و زمین است، که فرشتگان را رسولانى قرار داد داراى بالهاى دوگانه و سه گانه و چهارگانه، او هرچه بخواهد در آفرینش مى افزاید، زیرا خداوند بر هر چیزى تواناست.
حسین انصاریان:
همه ستایش ها ویژه خداست که آفریننده آسمان ها و زمین است (و) فرشتگان را که دارای بالهایی دوگانه و سه گانه و چهارگانه اند رسولانی (برای انجام دادن فرمان های تکوینی و تشریعی اش) قرار داده است. هرچه بخواهد در آفرینش می افزاید؛ یقیناً خدا بر هر کاری تواناست.
محمدمهدی فولادوند:
سپاس خداى را كه پديدآورنده آسمان و زمين است (و) فرشتگان را كه داراى بالهاى دوگانه و سه گانه و چهارگانه اند پيامآورنده قرار داده است در آفرينش هر چه بخواهد مى افزايد زيرا خدا بر هر چيزى تواناست.
(مَّا یَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِن رَّحْمَةٍ فَلَا مُمْسِکَ لَهَا ۖ وَ مَا یُمْسِکْ فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِن بَعْدِهِ ۚ وَ هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ )
۲ناصر مکارم شیرازی:
هر رحمتى را خدا به روى مردم بگشاید، کسى بازدارنده آن نیست; و هرچه را او باز دارد، کسى بعد از او قادر به فرستادن آن نیست; و او توانا و حکیم است.
حسین انصاریان:
چون خدا رحمتی را برای مردم بگشاید، بازدارنده ای برای آن نیست، و چون بازدارد، بعد از او فرستنده ای برایش وجود ندارد، و او توانای شکست ناپذیر و حکیماست.
محمدمهدی فولادوند:
هر رحمتى را كه خدا براى مردم گشايد بازدارنده اى براى آن نيست و آنچه را كه باز دارد پس از (باز گرفتن) گشاينده اى ندارد و اوست همان شكست ناپذير سنجيده كار.
(یَا أَیُّهَا النَّاسُ اذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ ۚ هَلْ مِنْ خَالِقٍ غَیْرُ اللَّهِ یَرْزُقُکُم مِّنَ السَّمَاءِ وَ الْأَرْضِ ۚ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۖ فَأَنَّیٰ تُؤْفَکُونَ )
۳ناصر مکارم شیرازی:
اى مردم! نعمت خدا رابر خود به یاد آورید; آیا آفریننده اى جز خدا هست که شما را از آسمان و زمین روزى دهد؟! هیچ معبودى جز او نیست; با این حال چگونه (به سوى باطل) منحرف مى شوید؟!
حسین انصاریان:
ای مردم! نعمت خدا را بر خودتان یاد کنید. آیا جز خدا آفریننده ای هست که از آسمان و زمین شما را روزی دهد؟ هیچ معبودی جز او نیست، پس چگونه (از حق) منصرفتان می کنند؟
محمدمهدی فولادوند:
اى مردم نعمت خدا را بر خود ياد كنيد آيا غير از خدا آفريدگارى است كه شما را از آسمان و زمين روزى دهد خدايى جز او نيست پس چگونه (از حق) انحراف مى يابيد.