گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.
(قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ کَانَ عَاقِبَةُ الَّذِینَ مِن قَبْلُ ۚ کَانَ أَکْثَرُهُم مُّشْرِکِینَ )
۴۲ناصر مکارم شیرازی:
بگو «در زمین سیر کنید و بنگرید عاقبت کسانى که قبل از شما بودند چگونه بود!» بیشتر آنها مشرک بودند.
حسین انصاریان:
بگو در زمین بگردید پس با تأمل بنگرید که سرانجام کسانی که پیش تر بودند (و مرتکب کار زشت شدند) چگونه بود؟ بیشتر آنان مشرک بودند.
محمدمهدی فولادوند:
بگو در زمين بگرديد و بنگريد فرجام كسانى كه پيشتر بوده (و) بيشترشان مشرک بودند چگونه بوده است.
(فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ الْقَیِّمِ مِن قَبْلِ أَن یَأْتِیَ یَوْمٌ لَّا مَرَدَّ لَهُ مِنَ اللَّهِ ۖ یَوْمَئِذٍ یَصَّدَّعُونَ )
۴۳ناصر مکارم شیرازی:
روى خود را به سوى آیین مستقیم و پایدار بدار، پیش از آن که روزى فرارسد که هیچ کس نمى تواند آن را از خدا باز گرداند (و برنامه الهى را تعطیل کند); در آن روز مردم به گروههایى تقسیم مى شوند
حسین انصاریان:
پس (با توجه به بی پایه بودن شرک) با همه وجودت به سوی این دین درست و استوار روی آور پیش از آنکه روزی فرا رسد که از سوی خدا هیچ بازگشتی برای آن نیست، آن روز (همه مردم) دسته دسته و گروه گروه شوند.
محمدمهدی فولادوند:
پس به سوى اين دين پايدار روى بياور پيش از آنكه روزى از جانب خدا فرا رسد كه برگشت ناپذير باشد و در آن روز (مردم) دسته دسته مى شوند.
(مَن کَفَرَ فَعَلَیْهِ کُفْرُهُ ۖ وَ مَنْ عَمِلَ صَالِحًا فَلِأَنفُسِهِمْ یَمْهَدُونَ )
۴۴ناصر مکارم شیرازی:
هر کس کافر شود، کفرش بر زیان خود اوست; و آنها که کار شایسته انجام دهند، براى خودشان آماده مى سازند (و ذخیره مى کنند).
حسین انصاریان:
کسانی که کافر شوند کفرشان به زیان خود آنان است، و آنان که کار شایسته انجام دهند، (بستر امن و آسایشی و اقامت گاه جاویدی) برای خود آماده می کنند،
محمدمهدی فولادوند:
هر كه كفر ورزد كفرش به زيان اوست و كسانى كه كار شايسته كنند (فرجام نيک را) به سود خودشان آماده مى كنند.
(لِیَجْزِیَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِن فَضْلِهِ ۚ إِنَّهُ لَا یُحِبُّ الْکَافِرِینَ )
۴۵ناصر مکارم شیرازی:
این براى آن است که خداوند کسانى را که ایمان آورده و اعمال صالح انجام داده اند، از فضلش پاداش دهد; به یقین او کافران را دوست نمى دارد.
حسین انصاریان:
تا خدا به کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند از فضل خود پاداش دهد (و کافران را از رحمتش محروم کند)؛ زیرا خدا کافران را دوست ندارد.
محمدمهدی فولادوند:
تا (خدا) كسانى را كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كرده اند به فضل خويش پاداش دهد كه او كافران را دوست نمى دارد.
(وَ مِنْ آیَاتِهِ أَن یُرْسِلَ الرِّیَاحَ مُبَشِّرَاتٍ وَ لِیُذِیقَکُم مِّن رَّحْمَتِهِ وَ لِتَجْرِیَ الْفُلْکُ بِأَمْرِهِ وَ لِتَبْتَغُوا مِن فَضْلِهِ وَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ )
۴۶ناصر مکارم شیرازی:
و از نشانه هاى (عظمت) خدا این است که بادها را بشارتگرانى (براى نزول باران) مى فرستد تا شما را از رحمتش بچشاند (و سیراب کند) وکشتیها به فرمانش حرکت کنند و از فضل او بهره گیرید; شاید شکرگزارى کنید.
حسین انصاریان:
و از نشانه های (قدرت و ربوبیت) او این است که بادها را مژده دهنده می فرستد، و تا بخشی از (باران) رحمتش را به شما بچشاند، و تا کشتی ها (به وسیله بادها) به فرمان او حرکت کنند، و نیز برای اینکه از رزق و روزی او بجویید، و باشد که شما سپاس گزاری کنید.
محمدمهدی فولادوند:
و از نشانه هاى او اين است كه بادهاى بشارت آور را مى فرستد تا بخشى از رحمتش را به شما بچشاند و تا كشتى به فرمانش روان گردد و تا از فضل او (روزى) بجوييد و اميد كه سپاسگزارى كنيد.
(وَ لَقَدْ أَرْسَلْنَا مِن قَبْلِکَ رُسُلًا إِلَیٰ قَوْمِهِمْ فَجَاءُوهُم بِالْبَیِّنَاتِ فَانتَقَمْنَا مِنَ الَّذِینَ أَجْرَمُوا ۖ وَ کَانَ حَقًّا عَلَیْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِینَ )
۴۷ناصر مکارم شیرازی:
و پیش از تو پیامبرانى را به سوى قومشان فرستادیم; آنها با دلایل روشن به سراغ قوم خود رفتند، ولى (هنگامى که اندرزها سودى نداد) مجرمان را مجازات کردیم; (و مؤمنان را یارى نمودیم); و یارى مؤمنان، همواره حقّى است بر عهده ما.
حسین انصاریان:
و به راستی پیش از تو پیامبرانی را به سوی قومشان فرستادیم که برای آنان دلایل روشن آوردند، سپس ما از آنان که مرتکب گناه شدند، انتقام گرفتیم (و مؤمنان را یاری دادیم)؛ و یاری مؤمنان حقّی بر عهده ماست.
محمدمهدی فولادوند:
و در حقيقت پيش از تو فرستادگانى به سوى قومشان گسيل داشتيم پس دلايل آشكار برايشان آوردند و از كسانى كه مرتكب جرم شدند انتقام گرفتيم و يارى كردن مؤمنان بر ما فرض است.
(اللَّهُ الَّذِی یُرْسِلُ الرِّیَاحَ فَتُثِیرُ سَحَابًا فَیَبْسُطُهُ فِی السَّمَاءِ کَیْفَ یَشَاءُ وَ یَجْعَلُهُ کِسَفًا فَتَرَی الْوَدْقَ یَخْرُجُ مِنْ خِلَالِهِ ۖ فَإِذَا أَصَابَ بِهِ مَن یَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ إِذَا هُمْ یَسْتَبْشِرُونَ )
۴۸ناصر مکارم شیرازی:
خداوند همان کسى است که بادها را مى فرستدتا ابرهایى را به حرکت در آورند، سپس آنها را در آسمان آن گونه که بخواهد مى گستراند و متراکم مى سازد; در این هنگام دانه هاى باران را مى بینى که از لابه لاى آن خارج مى شود; هنگامى که این (باران حیاتبخش) را به هر کس از بندگانش که بخواهد برساند، ناگهان خوشحال مى شوند.
حسین انصاریان:
خداست که بادها را می فرستد تا ابری را برمی انگیزد، پس آن را در آسمان آن گونه که بخواهد می گستراند و به صورت بخش بخش و پاره های مختلف در می آورد، پس باران را می بینی که از لابه لای آن بیرون می آید و چون آن را به هرکس از بندگانش که بخواهد می رساند، آن گاه شادمان و خوشحال می شوند.
محمدمهدی فولادوند:
خدا همان كسى است كه بادها را مى فرستد و ابرى برمى انگيزد و آن را در آسمان هر گونه بخواهد مى گستراند و انبوهش مى گرداند پس مى بينى باران از لابلاى آن بيرون مى آيد و چون آن را به هر كس از بندگانش كه بخواهد رسانيد بناگاه آنان شادمانى مى كنند.
(وَ إِن کَانُوا مِن قَبْلِ أَن یُنَزَّلَ عَلَیْهِم مِّن قَبْلِهِ لَمُبْلِسِینَ )
۴۹ناصر مکارم شیرازی:
هرچند پیش از آن که بر آنان نازل شود مایوس بودند.
حسین انصاریان:
و همانا پیش از آنکه باران بر آنان نازل شود، (آری) پیش از آن مأیوس و ناامید بودند.
محمدمهدی فولادوند:
و قطعا پيش از آنكه بر ايشان فرو ريزد (آرى) پيش از آن سخت نوميد بودند.
(فَانظُرْ إِلَیٰ آثَارِ رَحْمَتِ اللَّهِ کَیْفَ یُحْیِی الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا ۚ إِنَّ ذَٰلِکَ لَمُحْیِی الْمَوْتَیٰ ۖ وَ هُوَ عَلَیٰ کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ )
۵۰ناصر مکارم شیرازی:
به آثار رحمت الهى بنگر که چگونه زمین را بعد از مردنش زنده مى کند; چنین کسى (که زمین مرده را زنده مى کند) زنده کننده مردگان (در قیامت) است; و او بر هر چیزى تواناست.
حسین انصاریان:
پس با تأمل به آثار رحمت خدا بنگر که چگونه زمین را پس از مردگی اش زنده می کند، بی تردید این (خدای قدرتمند) زنده کننده مردگان است و او بر هر کاری تواناست.
محمدمهدی فولادوند:
پس به آثار رحمت خدا بنگر كه چگونه زمين را پس از مرگش زنده مى گرداند در حقيقت هم اوست كه قطعا زنده كننده مردگان است و اوست كه بر هر چيزى تواناست.