گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.
(وَ قَارُونَ وَ فِرْعَوْنَ وَ هَامَانَ ۖ وَ لَقَدْ جَاءَهُم مُّوسَیٰ بِالْبَیِّنَاتِ فَاسْتَکْبَرُوا فِی الْأَرْضِ وَ مَا کَانُوا سَابِقِینَ )
۳۹ناصر مکارم شیرازی:
و «قارون» و «فرعون» و «هامان» را نیز (هلاک کردیم); موسى با دلایل روشن به سراغشان آمد،امّا آنان در زمین تکبر ورزیدند، ولى نتوانستند (بر خدا) پیشى گیرند.
حسین انصاریان:
و قارون و فرعون و هامان را (نیز نابود کردیم). و همانا موسی برای آنان دلایل روشن آورد، پس آنان در زمین تکبّر و سرکشی کردند، ولی پیشی گیرنده (بر اراده و قضا و قدر ما) نبودند (تا بتوانند از عذاب ما بگریزند.)
محمدمهدی فولادوند:
و قارون و فرعون و هامان را (هم هلاک كرديم) و به راستى موسى براى آنان دلايل آشكار آورد و(لى آنها) در آن سرزمين سركشى نمودند و (با اين همه بر ما) پيشى نجستند.
(فَکُلًّا أَخَذْنَا بِذَنبِهِ ۖ فَمِنْهُم مَّنْ أَرْسَلْنَا عَلَیْهِ حَاصِبًا وَ مِنْهُم مَّنْ أَخَذَتْهُ الصَّیْحَةُ وَ مِنْهُم مَّنْ خَسَفْنَا بِهِ الْأَرْضَ وَ مِنْهُم مَّنْ أَغْرَقْنَا ۚ وَ مَا کَانَ اللَّهُ لِیَظْلِمَهُمْ وَ لَٰکِن کَانُوا أَنفُسَهُمْ یَظْلِمُونَ)
۴۰ناصر مکارم شیرازی:
ما هر یک از آنان را به گناهشان گرفتیم (و مجازات کردیم)، بر بعضى از آنها طوفانى از سنگریزه فرستادیم، و بعضى از آنان را صیحه (مرگبار آسمانى) فرو گرفت، و بعضى دیگر را در زمین فرو بردیم، و بعضى را غرق کردیم; خداوند هرگز به آنها ستم نکرد، ولى آنها خودشان بر خویشتن ستم مى کردند.
حسین انصاریان:
پس همه را به گناهانشان گرفتیم، بر برخی از آنان توفانی سخت (که با خود ریگ و سنگ می آورد) فرستادیم، و بعضی را فریاد مرگبار گرفت، و برخی را به زمین فرو بردیم، و بعضی را غرق کردیم؛ و خدا بر آن نبود که به آنان ستم کند، ولی آنان بودند که به خودشان ستم کردند.
محمدمهدی فولادوند:
و هر يک (از ايشان) را به گناهش گرفتار (عذاب) كرديم از آنان كسانى بودند كه بر (سر) ايشان بادى همراه با شن فرو فرستاديم و از آنان كسانى بودند كه فرياد (مرگبار) آنها را فرو گرفت و برخى از آنان را در زمين فرو برديم و بعضى را غرق كرديم و (اين) خدا نبود كه بر ايشان ستم كرد بلكه خودشان بر خود ستم میکردند.
(مَثَلُ الَّذِینَ اتَّخَذُوا مِن دُونِ اللَّهِ أَوْلِیَاءَ کَمَثَلِ الْعَنکَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَیْتًا ۖ وَ إِنَّ أَوْهَنَ الْبُیُوتِ لَبَیْتُ الْعَنکَبُوتِ ۖ لَوْ کَانُوا یَعْلَمُونَ )
۴۱ناصر مکارم شیرازی:
مَثَل کسانى که غیر از خدا را اولیاى خود برگزیدند، مَثَل عنکبوت است که خانه اى براى خود انتخاب کرده; در حالى که سست ترین خانه ها خانه عنکبوت است اگر مى دانستند.
حسین انصاریان:
داستان کسانی که به جای خدا سرپرستانی گرفته اند، مانند داستان عنکبوت است که خانه ای (بی دیوار، بی سقف و بی حفاظ) برای خود بنا کرده باشد، و بی تردید سست ترین خانه ها خانه عنکبوت است، اگر (به این واقعیت) معرفت و شناخت داشتند (بت ها را سرپرستان خود نمی گرفتند.)
محمدمهدی فولادوند:
داستان كسانى كه غير از خدا دوستانى اختيار كرده اند همچون عنكبوت است كه خانه اى براى خويش ساخته و در حقيقت اگر مى دانستند سست ترين خانه ها همان خانه عنكبوت است.
(إِنَّ اللَّهَ یَعْلَمُ مَا یَدْعُونَ مِن دُونِهِ مِن شَیْءٍ ۚ وَ هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ )
۴۲ناصر مکارم شیرازی:
خداوند آنچه را غیر از او مى خوانند مى داند، واو توانا و حکیم است.
حسین انصاریان:
یقیناً خدا می داند به جای او چه چیزهایی را می پرستند (چیزهایی که نه دارای ارزش و اعتبارند و نه قدرت تصرف در کاری را دارند!!) و فقط او توانای شکست ناپذیر و حکیم است،
محمدمهدی فولادوند:
خدا مى داند هر آنچه را كه جز او مى خوانند و هم اوست شكست ناپذير سنجيده كار.
(وَ تِلْکَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ ۖ وَ مَا یَعْقِلُهَا إِلَّا الْعَالِمُونَ )
۴۳ناصر مکارم شیرازی:
اینها مثالهایى است که ما براى مردم مى زنیم، و جز اهل دانش آن را درک نمى کنند.
حسین انصاریان:
و این مثل ها را برای مردم می زنیم، ولی جز اهل معرفت و دانش در آنها تعقّل نمی کنند.
محمدمهدی فولادوند:
و اين مثلها را براى مردم مى زنيم و(لى) جز دانشوران آنها را درنيابند.
(خَلَقَ اللَّهُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ بِالْحَقِّ ۚ إِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَآیَةً لِّلْمُؤْمِنِینَ )
۴۴ناصر مکارم شیرازی:
خداوند، آسمانها و زمین را بحق آفرید; به یقین در این آیتى است براى مؤمنان.
حسین انصاریان:
خدا آسمان ها و زمین را به حق آفرید؛ یقیناً در این (آفرینش) نشانه ای (بر توحید، ربوبیت و قدرت خدا) برای مؤمنان است.
محمدمهدی فولادوند:
خداوند آسمانها و زمين را به حق آفريد قطعا در اين (آفرينش) براى مؤمنان عبرتى است.
(اتْلُ مَا أُوحِیَ إِلَیْکَ مِنَ الْکِتَابِ وَ أَقِمِ الصَّلَاةَ ۖ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَیٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَ الْمُنکَرِ ۗ وَ لَذِکْرُ اللَّهِ أَکْبَرُ ۗ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ )
۴۵ناصر مکارم شیرازی:
آنچه را از کتاب (آسمانى) به تو وحى شده تلاوت کن، و نماز را برپا دار، که نماز (انسان را) از زشتیها و اعمال ناپسند باز مى دارد، و یاد خدا بزرگتر (و برتر) است; و خداوند آنچه را انجام مى دهید مى داند.
حسین انصاریان:
آنچه را از این کتاب به تو وحی شده است، بخوان و نماز را برپا دار، یقیناً نماز از کارهای زشت، و کارهای ناپسند باز می دارد؛ و همانا ذکر خدا بزرگ تر است، و خدا آنچه را انجام می دهید، می داند.
محمدمهدی فولادوند:
آنچه از كتاب به سوى تو وحى شده است بخوان و نماز را برپا دار كه نماز از كار زشت و ناپسند باز مى دارد و قطعا ياد خدا بالاتر است و خدا مى داند چه مى كنيد.