• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

صفحه ۳۹۵ قرآن کریم سوره قصص

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ترجمه:
گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.




(وَ قَالَ إِنَّمَا أُوتِیتُهُ عَلَیٰ عِلْمٍ عِندِی ۚ أَوَلَمْ یَعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ قَدْ أَهْلَکَ مِن قَبْلِهِ مِنَ الْقُرُونِ مَنْ هُوَ أَشَدُّ مِنْهُ قُوَّةً وَ أَکْثَرُ جَمْعًا ۚ وَ لَا یُسْأَلُ عَن ذُنُوبِهِمُ الْمُجْرِمُونَ )

۷۸
ناصر مکارم شیرازی:
(قارون) گفت «این ثروت را بوسیله دانشى که نزد من است به دست آورده ام!» آیا او نمى دانست که خداوند از میان اقوام پیشین کسانى را هلاک کردکه نیرومندتر و ثروتمندتر از او بودند؟! (و هنگامى که عذاب الهى فرا رسد،) مجرمان از گناهانشان سؤال نمى شوند.
حسین انصاریان:
گفت جز این نیست که این (ثروت و مال انبوه) را بر پایه دانشی که نزد من است به من داده اند. آیا نمی دانست که خدا پیش از او اقوامی را هلاک کرده است که از او نیرومندتر و ثروت اندوزتر بودند؟ و مجرمان (که جرمشان معلوم و مشهود است) از گناهانشان بازپرسی نمی شود.
محمدمهدی فولادوند:
(قارون) گفت من اينها را در نتيجه دانش خود يافته‌ ام آيا وى ندانست كه خدا نسلهايى را پيش از او نابود كرد كه از او نيرومندتر و مال‌ اندوزتر بودند و(لى اين گونه) مجرمان را (نيازى) به پرسيده شدن از گناهانشان نيست.



(فَخَرَجَ عَلَیٰ قَوْمِهِ فِی زِینَتِهِ ۖ قَالَ الَّذِینَ یُرِیدُونَ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا یَا لَیْتَ لَنَا مِثْلَ مَا أُوتِیَ قَارُونُ إِنَّهُ لَذُو حَظٍّ عَظِیمٍ )

۷۹
ناصر مکارم شیرازی:
(قارون) با تمام زینت خود در برابر قومش ظاهر شد، آنها که خواهان زندگى دنیا بودند گفتند «اى کاش همانند آنچه به قارون داده شده است ما نیز داشتیم! براستى که او بهره عظیمى دارد!»
حسین انصاریان:
(قارون) در میان آرایش و زینت خود بر قومش درآمد؛ آنانکه خواهان زندگی دنیا بودند، گفتند ای کاش مانند آنچه به قارون داده اند برای ما هم بود، واقعاً او دارای بهره بزرگی است.
محمدمهدی فولادوند:
پس (قارون) با كوكبه خود بر قومش نمايان شد كسانى كه خواستار زندگى دنيا بودند گفتند اى كاش مثل آنچه به قارون داده شده به ما (هم) داده مى ‌شد واقعا او بهره بزرگى (از ثروت) دارد.



(وَ قَالَ الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ وَیْلَکُمْ ثَوَابُ اللَّهِ خَیْرٌ لِّمَنْ آمَنَ وَ عَمِلَ صَالِحًا وَ لَا یُلَقَّاهَا إِلَّا الصَّابِرُونَ )

۸۰
ناصر مکارم شیرازی:
امّا کسانى که دانش به آنها داده شده بود گفتند «واى بر شما!ثواب الهى براى کسانى که ایمان آورده اند و عمل صالح انجام مى دهند بهتر است، امّا جز صابران به آن نمى رسند.»
حسین انصاریان:
و کسانی که معرفت و دانش به آنان عطا شده بود، گفتند وای بر شما پاداش خدا برای کسانی که ایمان آورده و کار شایسته انجام داده اند بهتر است. و (این حقیقت الهیه را) جز شکیبایان در نمی یابند.
محمدمهدی فولادوند:
و كسانى كه دانش (واقعى) يافته بودند گفتند واى بر شما براى كسى كه گرويده و كار شايسته كرده پاداش خدا بهتر است و جز شكيبايان آن را نيابند.



(فَخَسَفْنَا بِهِ وَ بِدَارِهِ الْأَرْضَ فَمَا کَانَ لَهُ مِن فِئَةٍ یَنصُرُونَهُ مِن دُونِ اللَّهِ وَ مَا کَانَ مِنَ الْمُنتَصِرِینَ )

۸۱
ناصر مکارم شیرازی:
سپس ما، او وخانه اش را در زمین فرو بردیم، و گروهى نداشت که او را در برابر عذاب الهى یارى کنند، و خودش نیز نمى توانست خویشتن را یارى دهد.
حسین انصاریان:
پس او و خانه اش را در زمین فرو بردیم، و هیچ گروهی غیر از خدا برای او نبود که وی را (برای رهایی از عذاب) یاری دهد، و خود نیز نتوانست از خود دفاع کند.
محمدمهدی فولادوند:
آنگاه (قارون) را با خانه‌ اش در زمين فرو برديم و گروهى نداشت كه در برابر (عذاب) خدا او را يارى كنند و (خود نيز) نتوانست از خود دفاع كند.



(وَ أَصْبَحَ الَّذِینَ تَمَنَّوْا مَکَانَهُ بِالْأَمْسِ یَقُولُونَ وَیْکَأَنَّ اللَّهَ یَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن یَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ یَقْدِرُ ۖ لَوْلَا أَن مَّنَّ اللَّهُ عَلَیْنَا لَخَسَفَ بِنَا ۖ وَیْکَأَنَّهُ لَا یُفْلِحُ الْکَافِرُونَ )

۸۲
ناصر مکارم شیرازی:
و آنها که دیروز آرزو مى کردند به جاى او باشند بامدادان (هنگامى که این صحنه را دیدند) گفتند «واى بر ما! گویى خدا روزى را بر هرکس از بندگانش بخواهد وسعت مى بخشد یا تنگ مى گیرد. اگر خدا بر ما منّت ننهاده بود، ما را نیز در زمین فرو مى برد. اى واى! گویى کافران هرگز رستگار نمى شوند.»
حسین انصاریان:
و بامدادان، آنانکه دیروز مقام و جایگاه او را آرزو داشتند (چنان حالی شدند که) می گفتند وه! گویی خدا رزق را برای هر کس از بندگانش بخواهد وسعت می دهد، و (برای هر که بخواهد) تنگ می گیرد، اگر خدا بر ما منت نگذاشته بود، ما را نیز در زمین فرو برده بود، وه، گویی کافران رستگار نمی شوند.
محمدمهدی فولادوند:
و همان كسانى كه ديروز آرزو داشتند به جاى او باشند صبح مى گفتند واى مثل اينكه خدا روزى را براى هر كس از بندگانش كه بخواهد گشاده يا تنگ مى‌ گرداند و اگر خدا بر ما منت ننهاده بود ما را (هم) به زمين فرو برده بود واى گويى كه كافران رستگار نمى‌ گردند.



(تِلْکَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِینَ لَا یُرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَ لَا فَسَادًا ۚ وَ الْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ )

۸۳
ناصر مکارم شیرازی:
(آرى،) این سراى آخرت را (تنها) براى کسانى قرار مى دهیم که اراده برترى جویى و فساد در زمین را ندارند; و عاقبت نیک براى پرهیزگاران است.
حسین انصاریان:
آن سرای (پرارزش) آخرت را برای کسانی قرار می دهیم که در زمین هیچ برتری و تسلّط و هیچ فسادی را نمی خواهند؛ و سرانجام (نیک) برای پرهیزکاران است.
محمدمهدی فولادوند:
آن سراى آخرت را براى كسانى قرار مى‌ دهيم كه در زمين خواستار برترى و فساد نيستند و فرجام (خوش) از آن پرهيزگاران است.



(مَن جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ خَیْرٌ مِّنْهَا ۖ وَ مَن جَاءَ بِالسَّیِّئَةِ فَلَا یُجْزَی الَّذِینَ عَمِلُوا السَّیِّئَاتِ إِلَّا مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ )

۸۴
ناصر مکارم شیرازی:
کسى که کار نیکى انجام دهد، براى او پاداشى بهتر از آن است; و کسى که کار بدى انجام دهد، مجازات بدکاران جز (به مقدار) اعمالشان نخواهد بود.
حسین انصاریان:
هر کس کار نیکی (به پیشگاه خدا) بیاورد، پاداشی بهتر از آن برای اوست، و هر کس کار بدی بیاورد (پس بداند آنان که کارهای ناشایسته انجام داده اند) جزا داده نمی شوند مگر آنچه را همواره انجام می داده اند.
محمدمهدی فولادوند:
هر كس نيكى به ميان آورد براى او (پاداشى) بهتر از آن خواهد بود و هر كس بدى به ميان آورد كسانى كه كارهاى بد كرده‌ اند جز سزاى آنچه كرده‌ اند نخواهند يافت.





جعبه ابزار