• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

صفحه ۲۸۷ قرآن کریم سوره اسراء

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ترجمه:
گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.




۞

(قُلْ کُونُوا حِجَارَةً أَوْ حَدِیدًا )

۵۰
ناصر مکارم شیرازی:
بگو «شما سنگ باشید یا آهن،
مهدی الهی قمشه‌ای:
بگو كه شما سنگ باشيد يا آهن.
حسین انصاریان:
بگو (اینکه سهل و آسان است) شما سنگ شوید یا آهن،
محمدمهدی فولادوند:
بگو سنگ باشيد يا آهن،



(أَوْ خَلْقًا مِّمَّا یَکْبُرُ فِی صُدُورِکُمْ ۚ فَسَیَقُولُونَ مَن یُعِیدُنَا ۖ قُلِ الَّذِی فَطَرَکُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ ۚ فَسَیُنْغِضُونَ إِلَیْکَ رُءُوسَهُمْ وَ یَقُولُونَ مَتَیٰ هُوَ ۖ قُلْ عَسَیٰ أَن یَکُونَ قَرِیبًا )

۵۱
ناصر مکارم شیرازی:
یا هر مخلوقى که در نظر شما، بزرگ است، (باز خدا قادر است شما را به زندگى مجدّد بازگرداند)». آنها به زودى مى‌گویند «چه کسى ما را باز مى گرداند؟!» بگو «همان کسى که نخستین بار شما را آفرید.» آنان سر خود را (از روى تعجّب و انکار،) به سوى تو خم مى‌کنند و مى‌گویند «در چه زمانى خواهد بود؟!» بگو «شاید نزدیک باشد!
مهدی الهی قمشه‌ای:
يا خلقتى (سخت‌تر از سنگ و آهن) از آنچه در دلتان بزرگ مى‌نمايد (باز به امر خدا زنده مى‌شويد)، پس خواهند گفت كه ما را دوباره زنده مى‌كند؟ بگو همان خدايى كه هم اول بار شما را آفريد؛ آن گاه آنها سر به سوى تو جنبانده گويند پس اين وعده كى خواهد بود؟ بگو شايد كه از حوادث نزديک باشد (زيرا مرگ به هر كس نزديک است و قيامتش به مرگ برپا مى‌شود).
حسین انصاریان:
یا آفریده‌ای از آنچه در ذهنتان (حیات یافتنش) سخت و دشوار می‌آید (بدون تردید با آفرینشی جدید برانگیخته می‌شوید) بی درنگ خواهند گفت چه کسی ما را بر می‌گرداند؟ بگو همان کسی که اولین بار شما را آفرید. پس سرهای خود را (به عنوان ریشخند و استهزا) به سوی تو می‌جنبانند و می‌گویند (این زنده شدن دوباره) چه زمانی خواهد بود؟ بگو چه بسا نزدیک باشد.
محمدمهدی فولادوند:
يا آفريده‌ اى از آنچه در خاطر شما بزرگ مى‌نمايد (باز هم برانگيخته خواهيد شد) پس خواهند گفت چه كسى ما را بازمى‌گرداند بگو همان كس كه نخستين بار شما را پديد آورد (باز) سرهاى خود را به طرف تو تكان مى‌دهند و مى‌گويند آن كى خواهد بود بگو شايد كه نزديک باشد.



(یَوْمَ یَدْعُوکُمْ فَتَسْتَجِیبُونَ بِحَمْدِهِ وَ تَظُنُّونَ إِن لَّبِثْتُمْ إِلَّا قَلِیلًا)

۵۲
ناصر مکارم شیرازی:
همان روز که شما را (از قبرهایتان) فرا مى‌خواند; شما هم اجابت مى‌کنید در حالى که حمد او را مى‌گویید; و مى‌پندارید تنها مدّت کوتاهى (در جهان برزخ) درنگ کرده‌اید.»
مهدی الهی قمشه‌ای:
روزى كه خدا شما را بخواند و شما (سر از خاک بيرون كرده و) با حمد و ستايش او را اجابت كنيد و تصور مى‌كنيد كه جز اندک زمانى (در گورها) درنگ نكرده‌ايد.
حسین انصاریان:
روزی که شما را (از میان گورها برای ورود به عرصه قیامت) فرا می‌خواند، پس (فرا خواندنش را) در حالی که او را سپاس و ستایش می‌گویید، اجابت می‌کنید، و گمان می‌برید که (در دنیا یا در برزخ) جز اندکی درنگ نکرده‌اید.
محمدمهدی فولادوند:
روزى كه شما را فرا مى‌خواند پس در حالى كه او را ستايش مى‌كنيد اجابتش مى ‌نماييد و مى‌پنداريد كه جز اندكى (در دنيا) نمانده‌ايد.



(وَ قُل لِّعِبَادِی یَقُولُوا الَّتِی هِیَ أَحْسَنُ ۚ إِنَّ الشَّیْطَانَ یَنزَغُ بَیْنَهُمْ ۚ إِنَّ الشَّیْطَانَ کَانَ لِلْإِنسَانِ عَدُوًّا مُّبِینًا )

۵۳
ناصر مکارم شیرازی:
به، بندگانم بگو «سخنى بگویند که بهترین (سخن) باشد.» چرا که شیطان (به وسیله سخنان ناروا) میان آنها فتنه و فساد مى‌کند; زیرا (همیشه) شیطان دشمن آشکارى براى انسان بوده است.
مهدی الهی قمشه‌ای:
و بندگانم را بگو كه هميشه سخن بهتر را بر زبان آرند، كه شيطان (بسيار شود به يک كلمه زشت) ميان آنان دشمنى و فساد برمى‌انگيزد، زيرا دشمنى شيطان با آدميان واضح و آشكار است.
حسین انصاریان:
و به بندگانم بگو سخنی را که نیکوتر است، بگویند؛ زیرا شیطان میان آنان (به سبب سخنان زشت و بی منطق) دشمنی و نزاع می‌افکند، زیرا شیطان همواره برای انسان دشمنی آشکار است.
محمدمهدی فولادوند:
و به بندگانم بگو آنچه را كه بهتر است بگويند كه شيطان ميانشان را به هم مى‌زند زيرا شيطان همواره براى انسان دشمنى آشكار است.



(رَّبُّکُمْ أَعْلَمُ بِکُمْ ۖ إِن یَشَأْ یَرْحَمْکُمْ أَوْ إِن یَشَأْ یُعَذِّبْکُمْ ۚ وَ مَا أَرْسَلْنَاکَ عَلَیْهِمْ وَکِیلًا)

۵۴
ناصر مکارم شیرازی:
پروردگار شما، از (نیّات و اعمال) شما آگاهتر است; اگر بخواهد (و شایسته باشید)، شما را مشمول رحمت خود مى‌سازد; و اگر بخواهد، مجازات مى‌کند; و ما تو را به عنوان مأمور بر آنان نفرستاده‌ایم (که آنان را مجبور به ایمان کنى.)»
مهدی الهی قمشه‌ای:
خدا صلاح حال شما را بهتر مى‌داند، اگر بخواهد (و صلاح بداند) به شما لطف و مهربانى كند يا اگر بخواهد (و مصلحت باشد) مجازات و عذاب فرمايد، و ما تو را وكيل و نگهبان بندگان نفرستاده‌ايم (بر تو تنها رسالت و اتمام حجت است).
حسین انصاریان:
پروردگارتان به شما داناتر است، اگر بخواهد شما را مورد رحمت قرار می‌دهد و اگر بخواهد عذابتان می‌کند. و ما تو را بر آنان نگهبان و کارساز نفرستاده‌ایم.
محمدمهدی فولادوند:
پروردگار شما به (حال) شما داناتر است اگر بخواهد بر شما رحمت مى‌آورد يا اگر بخواهد شما را عذاب مى‌كند و تو را بر ايشان نگهبان نفرستاده‌ايم.



(وَ رَبُّکَ أَعْلَمُ بِمَن فِی السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ ۗ وَ لَقَدْ فَضَّلْنَا بَعْضَ النَّبِیِّینَ عَلَیٰ بَعْضٍ ۖ وَ آتَیْنَا دَاوُودَ زَبُورًا)

۵۵
ناصر مکارم شیرازی:
پروردگار تو، از (حال همه) کسانى که در آسمان‌ها و زمین هستند، آگاهتر است; و (اگر تو را بر دیگران برترى دادیم، به خاطر شایستگى توست;) ما بعضى از پیامبران را بر بعضى دیگر برترى دادیم; و به داود، «زبور» بخشیدیم.
مهدی الهی قمشه‌ای:
و خداى تو به آن كه در آسمان‌ها و زمين است داناتر (و به قابليت هر موجودى آگاه‌تر) است، و همانا ما بعضى از انبياء را بر بعضى ديگر برترى داديم و به داوود زبور را عطا كرديم.
حسین انصاریان:
و پروردگارت به هر که (و هر چه) در آسمان‌ها و زمین است، داناتر است. و به یقین برخی از پیامبران را بر برخی دیگر برتری دادیم وبه داود زبور عطا کردیم.
محمدمهدی فولادوند:
و پروردگار تو به هر كه (و هر چه) در آسمان‌ها و زمين است داناتر است و در حقيقت بعضى از انبيا را بر بعضى برترى بخشيديم و به داوود زبور داديم.



(قُلِ ادْعُوا الَّذِینَ زَعَمْتُم مِّن دُونِهِ فَلَا یَمْلِکُونَ کَشْفَ الضُّرِّ عَنکُمْ وَ لَا تَحْوِیلًا)

۵۶
ناصر مکارم شیرازی:
بگو «کسانى را که غیر از او (معبود خود) مى‌پندارید، بخوانید! آنها نه مى‌توانند زیانى را از شما برطرف سازند، و نه هیچ تغییرى در آن ایجاد کنند.»
مهدی الهی قمشه‌ای:
بگو اين بتها را كه به جز خدا (مؤثر در حوائج خود) مى‌پنداريد بخوانيد تا ببينيد كه نه دفع ضررى از شما توانند كرد و نه تغيير حالى به شما توانند داد.
حسین انصاریان:
بگو کسانی را که به جای خدا (معبودان خود) پنداشتید، (بخوانید تا بفهمید که) آنها نمی‌توانند آسیب و گزندی را از شما دفع کنند، و نه (آن را از شما به دیگری) انتقال دهند.
محمدمهدی فولادوند:
بگو كسانى را كه به جاى او (معبود خود) پنداشتيد بخوانيد (آنها) نه اختيارى دارند كه از شما دفع زيان كنند و نه (آنكه بلايى را از شما) بگردانند.



(أُولَٰئِکَ الَّذِینَ یَدْعُونَ یَبْتَغُونَ إِلَیٰ رَبِّهِمُ الْوَسِیلَةَ أَیُّهُمْ أَقْرَبُ وَ یَرْجُونَ رَحْمَتَهُ وَ یَخَافُونَ عَذَابَهُ ۚ إِنَّ عَذَابَ رَبِّکَ کَانَ مَحْذُورًا)

۵۷
ناصر مکارم شیرازی:
کسانى را که آنان (به عنوان معبود) مى‌خوانند، خودشان وسیله اى (براى تقرّب) به پروردگارشان مى‌جویند، وسیله اى هر چه نزدیکتر; و به رحمت او امیدوارند; و از عذاب او مى‌ترسند; چرا که عذاب پروردگارت، همواره هراسناک است!
مهدی الهی قمشه‌ای:
آنهايى كه (كافران به خدايى) مى‌خوانند آنان خود به درگاه خدا وسيله تقرب مى‌جويند، تا كه مقرب‌تر باشد؟ و اميدوار به رحمت و ترسان از عذاب اويند، كه البته از عذاب پروردگارت بايد سخت هراسان بود.
حسین انصاریان:
کسانی (از فرشتگان، پریان و ارواح را) که آنان (به عنوان معبود) می‌پرستند (خود آنان برای رفع نیازمندی هایشان) به سوی پروردگارشان وسیله می‌جویند، تا کدامشان نزدیک‌تر باشد، و به رحمت او امید دارند، و از عذابش می‌ترسند؛ زیرا عذاب پروردگارت شایسته پرهیز است.
محمدمهدی فولادوند:
آن كسانى را كه ايشان مى‌خوانند (خود) به سوى پروردگارشان تقرب مى‌جويند (تا بدانند) كدام يک از آنها (به او) نزديكترند و به رحمت وى اميدوارند و از عذابش مى‌ترسند چرا كه عذاب پروردگارت همواره در خور پرهيز است.



(وَ إِن مِّن قَرْیَةٍ إِلَّا نَحْنُ مُهْلِکُوهَا قَبْلَ یَوْمِ الْقِیَامَةِ أَوْ مُعَذِّبُوهَا عَذَابًا شَدِیدًا ۚ کَانَ ذَٰلِکَ فِی الْکِتَابِ مَسْطُورًا)

۵۸
ناصر مکارم شیرازی:
هیچ شهر و آبادى نیست مگر این که آن را پیش از روز قیامت هلاک مى‌کنیم; یا (اگر گناهکارند،) به عذاب شدیدى گرفتارشان خواهیم ساخت; این، در کتاب (علم الهى) ثبت شده است.
مهدی الهی قمشه‌ای:
و هيچ شهر و ديارى نيست جز آنكه ما پيش از ظهور روز قيامت اهل آن شهر را يا هلاک كرده يا به عذاب سخت معذب مى‌كنيم. اين حكم در كتاب (علم ازلى حق) مسطور است.
حسین انصاریان:
هیچ شهری (از شهرهای یاغیان و مفسدان) نیست مگر آنکه آن را پیش از قیامت (به عذاب) نابود می‌کنیم یا به عذابی سخت دچار می‌سازیم. انجام این کار در کتاب (لوح محفوظ) نگاشته شده است.
محمدمهدی فولادوند:
و هيچ شهرى نيست مگر اينكه ما آن را (در صورت نافرمانى) پيش از روز رستاخيز به هلاكت مى‌رسانيم يا آن را سخت عذاب مى‌كنيم اين (عقوبت) در كتاب (الهى) به قلم رفته است.





جعبه ابزار