• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

صفحه ۲۸۶ قرآن کریم سوره اسراء

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ترجمه:
گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.




(ذَٰلِکَ مِمَّا أَوْحَیٰ إِلَیْکَ رَبُّکَ مِنَ الْحِکْمَةِ ۗ وَ لَا تَجْعَلْ مَعَ اللَّهِ إِلَٰهًا آخَرَ فَتُلْقَیٰ فِی جَهَنَّمَ مَلُومًا مَّدْحُورًا )

۳۹
ناصر مکارم شیرازی:
این (احکام)، از حکمت‌هایى است که پروردگارت به تو وحى فرستاده; و هرگز معبود دیگرى با خدا قرار مده، که در جهنم افکنده مى‌شوى، در حالى که سرزنش شده، و رانده (درگاه خدا) خواهى بود.
مهدی الهی قمشه‌ای:
اينها پاره‌اى از حكمت‌هاست كه پروردگارت به تو وحى كرد، و هرگز با خداى يكتا كسى را به خدايى مپرست و گر نه ملامت زده و مردود به دوزخ درخواهى افتاد.
حسین انصاریان:
این (احکام و مطالب) از حکمت‌هایی است که پروردگارت به تو وحی کرده است، و با خدا معبودی دیگر قرار مده که نکوهیده و رانده (شده از رحمت) در دوزخ افکنده شوی.
محمدمهدی فولادوند:
اين (سفارش‌ها) از حكمت‌هايى است كه پروردگارت به تو وحى كرده است و با خداى يگانه معبودى ديگر قرار مده و گرنه حسرت‌زده و مطرود در جهنم افكنده خواهى شد.



(أَ فَأَصْفَاکُمْ رَبُّکُم بِالْبَنِینَ وَ اتَّخَذَ مِنَ الْمَلَائِکَةِ إِنَاثًا ۚ إِنَّکُمْلَتَقُولُونَ قَوْلًا عَظِیمًا )

۴۰
ناصر مکارم شیرازی:
آیا پروردگارتان پسران را مخصوص شما ساخته، و خودش دخترانى از فرشتگان برگزیده است؟! شما سخن بزرگ (و بسیار ناروایى) مى‌گویید!
مهدی الهی قمشه‌ای:
آيا خدا شما را به فرزندان پسر برگزيده و خود از فرشتگان دخترانى برگرفته است؟! اين رأى و گفتار شما (مشركان، افترايى عظيم و گناهى) بسيار بزرگ است.
حسین انصاریان:
(ای مشرکان!) آیا پروردگارتان (با ترجیح دادن شما بر خود) شما را به (دارا بودن) پسران، برگزیده و برای خود از فرشتگان، دخترانی برگرفته؟ یقیناً (از روی دروغ و اتهام) سخنی بزرگ (و ناروا) می‌گویید.
محمدمهدی فولادوند:
آيا (پنداشتيد كه) پروردگارتان شما را به (داشتن) پسران اختصاص داده و خود از فرشتگان دخترانى برگرفته است‌ حقا كه شما سخنى بس بزرگ مى‌گوييد.



(وَ لَقَدْ صَرَّفْنَا فِی هَٰذَا الْقُرْآنِ لِیَذَّکَّرُوا وَ مَا یَزِیدُهُمْ إِلَّا نُفُورًا )

۴۱
ناصر مکارم شیرازی:
ما در این قرآن، حقایق را به صورت‌هاى گوناگون بیان کردیم تا متذکّر شوند; ولى (کوردلان،) جز بر نفرتشان نمى‌افزاید.
مهدی الهی قمشه‌ای:
و ما در اين قرآن انواع سخنان را نيكو بيان كرديم تا خلق متذكر شوند و از آن پند گيرند و ليكن بدان را به جز نفرت حاصلى نمى‌افزايد.
حسین انصاریان:
به راستی در این قرآن (داستان‌ها، حکمت‌ها و موعظه‌های) گوناگون بیان کردیم تا متذکّر و هوشیار شوند؛ ولی آنان را جز رمیدن نمی‌افزاید.
محمدمهدی فولادوند:
و به راستى ما در اين قرآن (حقايق را) گونه‌ گون بيان كرديم تا پند گيرند و(لى) آنان را جز نفرت نمى‌افزايد.



(قُل لَّوْ کَانَ مَعَهُ آلِهَةٌ کَمَا یَقُولُونَ إِذًا لَّابْتَغَوْا إِلَیٰ ذِی الْعَرْشِ سَبِیلًا )

۴۲
ناصر مکارم شیرازی:
بگو «اگرآنچنان که آنها مى‌گویند با او خدایانى بود، در این صورت، (خدایان) سعى مى‌کردند راهى به سوى (خداوندِ) صاحب عرش پیدا کنند (و بر او غالب شوند).»
مهدی الهی قمشه‌ای:
بگو اگر با خداى يكتا چنان كه آنها مى‌گويند خدايان ديگرى بود در اين صورت آن خدايان بر خداى عرش (به تنازع) راه مى‌گرفتند (و تمانع آنان موجب اختلال نظام عالم مى‌شد. پس چون عالم را نظام ثابتى است دليل است كه با خداى يگانه خدايان ديگرى نيست).
حسین انصاریان:
بگو اگر آن گونه که می‌گویند، باخدا خدایانی بود، در آن هنگام به سوی صاحب عرش راهی می‌جستند (تا قدرتش را تصاحب کنند.)
محمدمهدی فولادوند:
بگو اگر چنانكه مى‌گويند با او خدايانى (ديگر) بود در آن صورت حتما در صدد جستن راهى به سوى (خداوند) صاحب عرش بر مى‌آمدند.



(سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَیٰ عَمَّا یَقُولُونَ عُلُوًّا کَبِیرًا )

۴۳
ناصر مکارم شیرازی:
او منزه و برتر است از آنچه آنها مى‌گویند; بسیار برتر و والاتر!
مهدی الهی قمشه‌ای:
خدا از آنچه (مشركان نادان) مى‌گويند بسيار برتر و منزه‌تر است.
حسین انصاریان:
او از آنچه می‌گویند، منزّه و بسیار برتر و والاتر است.
محمدمهدی فولادوند:
او (پاک و) منزه است و از آنچه مى‌گويند بسى والاتر است.



(تُسَبِّحُ لَهُ السَّمَاوَاتُ السَّبْعُ وَ الْأَرْضُ وَ مَن فِیهِنَّ ۚ وَ إِن مِّن شَیْءٍ إِلَّا یُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ وَ لَٰکِن لَّا تَفْقَهُونَ تَسْبِیحَهُمْ ۗ إنَّهُ کَانَ حَلِیمًا غَفُورًا )

۴۴
ناصر مکارم شیرازی:
آسمان‌هاى هفتگانه و زمین و کسانى که در آنها هستند، همه تسبیح او مى‌گویند; و هیچ موجودى نیست، جز آنکه، تسبیح و حمد او مى‌گوید; ولى شما تسبیح آنها را نمى فهمید; او داراى حلم و آمرزنده است.
مهدی الهی قمشه‌ای:
هفت آسمان و زمين و هر كه در آنهاست همه به ستايش و تنزيه خدا مشغولند و موجودى نيست در عالم جز آنكه ذكرش تسبيح و ستايش حضرت اوست و ليكن شما تسبيح آنها را فهم نمى‌كنيد. همانا او بسيار بردبار و آمرزنده است.
حسین انصاریان:
آسمان‌های هفتگانه و زمین و هر کس که در آنهاست، او را تسبیح می‌گویند، وهیچ چیزی نیست مگر اینکه همراه با ستایش، تسبیح او می‌گوید، ولی شما تسبیح آنها را نمی فهمید، یقیناً او بردبار و بسیار آمرزنده است.
محمدمهدی فولادوند:
آسمان‌هاى هفتگانه و زمين و هر كس كه در آنهاست او را تسبيح مى‌گويند و هيچ چيز نيست مگر اينكه در حال ستايش تسبيح او مى‌گويد ولى شما تسبيح آنها را درنمى‌يابيد به راستى كه او همواره بردبار (و) آمرزنده است.



(وَ إِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ جَعَلْنَا بَیْنَکَوَ بَیْنَ الَّذِینَ لَا یُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ حِجَابًا مَّسْتُورًا)

۴۵
ناصر مکارم شیرازی:
و هنگامى که قرآن مى‌خوانى، میان تو و آنها که به آخرت ایمان نمى‌آورند، حجاب ناپیدایى قرار مى‌دهیم;
مهدی الهی قمشه‌ای:
و چون تو قرآن تلاوت كنى ما ميان تو و آنها كه به قيامت ايمان ندارند حجابى بداريم كه آنها از فهم حقايق آن دور و مستور مانند.
حسین انصاریان:
و هنگامی که قرآن بخوانی، میان تو و آنان که به آخرت ایمان ندارند، پرده ای نامریی قرار می‌دهیم (که به سزای لجاجت و کفرشان از فهم آن محروم شوند.)
محمدمهدی فولادوند:
و چون قرآن بخوانى ميان تو و كسانى كه به آخرت ايمان ندارند پرده‌ اى پوشيده قرار مى‌دهيم.



(وَ جَعَلْنَا عَلَیٰ قُلُوبِهِمْ أَکِنَّةً أَن یَفْقَهُوهُ وَ فِی آذَانِهِمْ وَقْرًا ۚ وَ إِذَا ذَکَرْتَ رَبَّکَ فِی الْقُرْآنِ وَحْدَهُ وَلَّوْا عَلَیٰ أَدْبَارِهِمْ نُفُورًا)

۴۶
ناصر مکارم شیرازی:
و بر دل‌هایشان (به سبب بى‌ایمانى و لجاجت) پوشش‌هایى مى نهیم، تا آن را نفهمند; و در گوش‌هایشان سنگینى قرار مى‌دهیم. و هنگامى که پروردگارت را در قرآن به یگانگى یاد مى‌کنى، آنها با حال نفرت پشت مى‌کنند و از توروى بر مى‌گردانند.
مهدی الهی قمشه‌ای:
و ما بر دل‌هاى تيره آن كافران پرده‌اى افكنديم كه قرآن را فهم نكنند و در گوش‌هايشان هم سنگينى نهاديم، و چون تو در قرآن خدايت را به وحدانيت و يگانگى ياد كنى آنان روى گردانيده و به پشت گريزان مى‌شوند.
حسین انصاریان:
و بر دل‌هایشان پوشش‌هایی می‌گذاریم تا آن را نفهمند و در گوش هایشان سنگینی می‌نهیم (تا آن را از روی حقیقت نشنوند)؛ و چون پروردگارت را در قرآن به یگانگی یاد کنی با حالت رمیدگی از تو روی می‌گردانند.
محمدمهدی فولادوند:
و بر دل‌هايشان پوشش‌ها مى‌نهيم تا آن را نفهمند و در گوش‌هايشان سنگينى (قرار مى‌دهيم) و چون در قرآن پروردگار خود را به يگانگى ياد كنى با نفرت پشت مى‌كنند.



(نَّحْنُ أَعْلَمُ بِمَا یَسْتَمِعُونَ بِهِ إِذْ یَسْتَمِعُونَ إِلَیْکَ وَ إِذْ هُمْ نَجْوَیٰ إِذْ یَقُولُ الظَّالِمُونَ إِن تَتَّبِعُونَ إِلَّا رَجُلًا مَّسْحُورًا)

۴۷
ناصر مکارم شیرازی:
هنگامى که به سخنان تو گوش فرا مى‌دهند، ما بهتر مى‌دانیم براى چه گوش فرا مى‌دهند; (و همچنین) در آن هنگام که با هم نجوا مى‌کنند; آنگاه که ستمکاران مى‌گویند «شما تنها از مردى افسون شده، پیروى مى‌کنید.»
مهدی الهی قمشه‌ای:
ما به خيالات باطلى كه وقت شنيدن گفتار تو در دل خود مى‌كنند (از خود آنها) آگاه‌تريم و آن گاه كه به رازگويى مى‌پردازند و آن مردم ستمكار گويند كه شما جز شخصى مفتون و سحرزده را پيروى نمى‌كنيد.
حسین انصاریان:
هنگامی که (وقت قرآن خواندنت) به تو گوش می‌دهند، ما به هدفی که برای آن گوش می‌دهند داناتریم، و نیز هنگامی که رازگویی می‌کنند (به کارشان آگاه تریم) آن زمان که (آن) ستم گران (به یکدیگر) می‌گویند شما (اگر از او پیروی کنید) جز از مردی جادو شده پیروی نمی‌کنید.
محمدمهدی فولادوند:
هنگامى كه به سوى تو گوش فرا مى‌دارند ما بهتر مى‌دانيم به چه (منظور) گوش مى‌دهند و (نيز) آنگاه كه به نجوا مى‌پردازند وقتى كه ستمگران گويند جز مردى افسون ‌شده را پيروى نمى‌كنيد.



(انظُرْ کَیْفَ ضَرَبُوا لَکَ الْأَمْثَالَ فَضَلُّوا فَلَا یَسْتَطِیعُونَ سَبِیلًا)

۴۸
ناصر مکارم شیرازی:
ببین چگونه براى تو مَثَلها زدند; در نتیجه گمراه شدند، و نمى توانند راه حق را پیدا کنند.
مهدی الهی قمشه‌ای:
بنگر تا چه نسبت‌ها به تو مى‌دهند! پس گمراه شدند و هيچ راه خلاصى نمى‌يابند.
حسین انصاریان:
بنگر چگونه تو را به صفاتی (چون شاعر، کاهن، ساحر و مجنون) وصف می‌کنند در نتیجه گمراه شدند، بنابراین قدرت ندارند راهی (به سوی هدایت) یابند.
محمدمهدی فولادوند:
ببين چگونه براى تو مثل‌ها زدند و گمراه شدند در نتيجه راه به جايى نمى‌توانند ببرند.



(وَ قَالُوا أَإِذَا کُنَّا عِظَامًا وَ رُفَاتًا أَإِنَّا لَمَبْعُوثُونَ خَلْقًا جَدِیدًا)

۴۹
ناصر مکارم شیرازی:
و گفتند «آیا هنگامى که ما، استخوان‌هاى پوسیده و پراکنده‌اى شدیم، دگر بار با آفرینش تازه‌اى برانگیخته خواهیم شد؟!»
مهدی الهی قمشه‌ای:
و (كافران به معاد) گفتند آيا ما چون استخوان پوسيده و غبار پراكنده شويم باز روزى از نو زنده و برانگيخته خواهيم شد؟!
حسین انصاریان:
و گفتند؛ هنگامی که ما استخوان(هایی جدا از هم و ریز ریز) و پوسیده شدیم، آیا به طور قطع در آفرینشی جدید برانگیخته می‌شویم؟!
محمدمهدی فولادوند:
و گفتند آيا وقتى استخوان و خاک شديم (باز) به آفرينشى جديد برانگيخته مى‌شويم؟





جعبه ابزار