• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

صفحه ۲۰۸ قرآن کریم سوره یونس

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ترجمه:
گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.




(بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِیمِ)


ناصر مکارم شیرازی:
بنام خداوند بخشنده مهربان
مهدی الهی قمشه‌ای:
به نام خداوند بخشنده مهربان‌
حسین انصاریان:
به نام خدا که رحمتش بی‌اندازه است و مهربانی‌اش همیشگی
محمدمهدی فولادوند:
به نام خداوند رحمتگر مهربان

(الر ۚ تِلْکَ آیَاتُ الْکِتَابِ الْحَکِیمِ)

۱
ناصر مکارم شیرازی:
الر، این آیاتِ کتابِ حکیم است (کتابى حکمت آمیز و استوار).
مهدی الهی قمشه‌ای:
الر (از اسرار وحى الهى است) اين است آيات الهى كه به حقّ و راستى گوياست.
حسین انصاریان:
الر ـ این آیات (با عظمت) کتاب محکم و استوار است.
محمدمهدی فولادوند:
الف لام راء اين است آيات كتاب حكمت‌ آموز.



(أَکَانَ لِلنَّاسِ عَجَبًا أَنْ أَوْحَیْنَا إِلَیٰ رَجُلٍ مِّنْهُمْ أَنْ أَنذِرِ النَّاسَ وَ بَشِّرِ الَّذِینَ آمَنُوا أَنَّ لَهُمْ قَدَمَ صِدْقٍ عِندَ رَبِّهِمْ ۗ قَالَ الْکَافِرُونَ إِنَّ هَٰذَا لَسَاحِرٌ مُّبِینٌ)

۲
ناصر مکارم شیرازی:
آیا براى مردم، موجب شگفتى بود که به مردى از آنها وحى فرستادیم (و گفتیم) «مردم را (از عواقب کفر و گناه) بیم ده، و به کسانى که ایمان آورده‌اند بشارت ده که براى آنها، سابقه نیک (نیکنامى و پاداش) نزد پروردگارشان است»؟! (امّا) کافران گفتند «این مرد، ساحر آشکارى است!»
مهدی الهی قمشه‌ای:
آيا مردم تعجب كردند از اينكه ما يكى از افراد آنها را به وحى و رسالت خود برگزيديم (و گفتيم) كه خلق را (از عذاب قيامت) بترسان و مؤمنان را بشارت ده كه به راستى مقامشان نزد خدا رفيع است! كافران گفتند اين شخص ساحرى آشكار است.
حسین انصاریان:
آیا برای مردم شگفت‌آور است که بر مردی از خودشان وحی فرستادیم که مردم را (از عاقبت کفر، ناسپاسی، گناه و تجاوز) بیم ده، و به کسانی که ایمان آورده‌اند مژده ده که آنان را نزد پروردگارشان سابقه‌ای نیک (و مقام، مرتبه‌ای بلند و پاداشی شایسته) است. کافران (لجوج و بی منطق) گفتند همانا این مرد، جادوگری آشکار است!!
محمدمهدی فولادوند:
آيا براى مردم شگفت‌آور است كه به مردى از خودشان وحى كرديم كه مردم را بيم ده و به كسانى كه ايمان آورده‌اند مژده ده كه براى آنان نزد پروردگارشان سابقه نيک است كافران گفتند اين (مرد) قطعا افسون‌گرى آشكار است.



(إِنَّ رَبَّکُمُ اللَّهُ الَّذِی خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ فِی سِتَّةِ أَیَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَیٰ عَلَی الْعَرْشِ ۖ یُدَبِّرُ الْأَمْرَ ۖ مَا مِن شَفِیعٍ إِلَّا مِن بَعْدِ إِذْنِهِ ۚ ذَٰلِکُمُ اللَّهُ رَبُّکُمْ فَاعْبُدُوهُ ۚ أَفَلَا تَذَکَّرُونَ)

۳
ناصر مکارم شیرازی:
پروردگار شما،خداوندى است که آسمان‌ها و زمین را در شش روز (شش دوران) آفرید; سپس بر تخت (قدرت) قرار گرفت، و به تدبیر کار (جهان) پرداخت; هیچ شفاعت‌کننده‌اى، بى اذن او نیست; این است خداوند، پروردگار شما!پس او را پرستش کنید. آیا متذکّر نمى‌شوید؟!
مهدی الهی قمشه‌ای:
خالق و پروردگار شما به حقيقت خداست كه جهان را از آسمان‌ها و زمين در شش روز (يعنى مقدار زمان شش روز يا شش مرتبه وجودى) خلق فرمود. آن گاه ذات مقدسش بر عرش فرمانروايى قرار گرفت، امر آفرينش را نيكو ترتيب مى‌دهد، هيچ كس شفيع و واسطه جز به رخصت او نخواهد بود، چنين خدايى به حقيقت پروردگار شماست، او را به يگانگى پرستيد، چرا متذكر نمى‌شويد؟
حسین انصاریان:
یقیناً پروردگارتان خدای یکتاست که آسمان‌ها و زمین را در شش روز پدید آورد، آن گاه بر تخت فرمانروایی و حکومت بر آفرینش چیره شد، همواره کار جهان را (با قوانینی استوار و منظم) تدبیر می‌کند. (کار) هیچ واسطه‌ای (در همه جهان هستی برای جابجایی عناصر و ترکیب اجزا و به جریان انداختن امور) جز پس از اذن او نیست. این است خدا، پروردگار شما، پس او را بپرستید؛ آیا متذکّر (حقایق) نمی‌شوید؟
محمدمهدی فولادوند:
پروردگار شما آن خدايى است كه آسمان‌ها و زمين را در شش هنگام آفريد سپس بر عرش استيلا يافت كار (آفرينش) را تدبير مى‌كند شفاعت‌گرى جز پس از اذن او نيست اين است‌ خدا پروردگار شما پس او را بپرستيد آيا پند نمى‌گيريد.



(إِلَیْهِ مَرْجِعُکُمْ جَمِیعًا ۖ وَعْدَ اللَّهِ حَقًّا ۚ إِنَّهُ یَبْدَأُ الْخَلْقَ ثُمَّ یُعِیدُهُ لِیَجْزِیَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ بِالْقِسْطِ ۚ وَ الَّذِینَ کَفَرُوا لَهُمْ شَرَابٌ مِّنْ حَمِیمٍ وَ عَذَابٌ أَلِیمٌ بِمَا کَانُوا یَکْفُرُونَ)

۴
ناصر مکارم شیرازی:
بازگشت همه شما تنها به سوى اوست. خداوند وعده حقّى فرموده; او آفرینش را آغاز مى‌کند، سپس آن را باز مى‌گرداند، تا کسانى را که ایمان آورده و کارهاى شایسته انجام داده‌اند، به عدالت جزا دهد; و براى کسانى که کافر شدند، نوشابه اى از آب سوزان و عذابى دردناک است، به سزاى آن که کفر می‌ورزیدند!
مهدی الهی قمشه‌ای:
بازگشت شما همه به سوى او خواهد بود، اين به حقيقت وعده خداست كه او در اول، خلق را مى‌آفريند و آن گاه (به سوى خود) بر مى‌گرداند تا آنان را كه ايمان آورده و عمل صالح كردند به عدل و احسان، ثواب و جزاى خير دهد و آنان كه كافر شدند به كيفر كفرشان به شرابى از آب جوشان دوزخ و عذابى دردناك معذّب خواهند گشت.
حسین انصاریان:
بازگشت همه شما فقط به سوی اوست. (خدا شما را وعده داد) وعده‌ای حق وثابت؛ بی تردید اوست که جهان آفرینش را می‌آفریند، سپس آن را (به قیامت) باز می‌گرداند تا کسانی که ایمان آورده‌اند و کارهای شایسته انجام داده‌اند، به عدالت و انصاف پاداش دهد، و برای کسانی که کافر شدند به کیفر کفری که همواره می‌ورزیدند، شربتی از آب بسیار جوشان و عذابی دردناک است.
محمدمهدی فولادوند:
بازگشت همه شما به سوى اوست وعده خدا حق است هموست كه آفرينش را آغاز مى‌كند سپس آن را باز مى‌گرداند تا كسانى را كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كرده‌اند به عدالت پاداش دهد و كسانى كه كفر ورزيده‌اند به سزاى كفرشان شربتى از آب جوشان و عذابى پر درد خواهند داشت.



(هُوَ الَّذِی جَعَلَ الشَّمْسَ ضِیَاءً وَ الْقَمَرَ نُورًا وَ قَدَّرَهُ مَنَازِلَ لِتَعْلَمُوا عَدَدَ السِّنِینَ وَ الْحِسَابَ ۚ مَا خَلَقَ اللَّهُ ذَٰلِکَ إِلَّا بِالْحَقِّ ۚ یُفَصِّلُ الْآیَاتِ لِقَوْمٍ یَعْلَمُونَ)

۵
ناصر مکارم شیرازی:
او کسى است که خورشید را روشنایى بخش، و ماه را نورافشان قرار داد; و براى آن منزلگاه‌هایى مقدّر کرد، تا عدد سال‌ها و حساب (زمان) را بدانید; خداوند این را جز به حق نیافریده; او آیات (خود را) براى گروهى که آماده درک حقایقند، شرح مى‌دهد.
مهدی الهی قمشه‌ای:
اوست خدايى كه آفتاب را رخشان و ماه را تابان فرمود و سير ماه را در منازلى معين كرد تا بدين واسطه شماره سنوات و حساب ايام را بدانيد. اينها را خدا جز به حق نيافريده. خدا آيات خود را براى اهل علم و معرفت مفصل بيان مى‌كند.
حسین انصاریان:
اوست که خورشید را فروزان و ماه را تابان قرار داد، و برای ماه منازلی (چون هلال، تربیع، بدر و محاق) مقدّر ساخت تا شمار سال و حساب (ماه، هفته، اوقات امور زندگی و تنظیم برنامه‌های معیشت) را بدانید. خدا آنها را جز به درستی و راستی نیافریده؛ او نشانه‌ها را برای گروهی که دانایند (بدون هر گونه ابهام) بیان می‌کند.
محمدمهدی فولادوند:
اوست كسى كه خورشيد را روشنايى بخشيد و ماه را تابان كرد و براى آن منزل‌هايى معين كرد تا شماره سال‌ها و حساب را بدانيد خدا اينها را جز به حق نيافريده است نشانه‌ها(ى خود) را براى گروهى كه مى‌دانند به روشنى بيان مى‌كند.



(إِنَّ فِی اخْتِلَافِ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ وَ مَا خَلَقَ اللَّهُ فِی السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَّقُونَ)

۶
ناصر مکارم شیرازی:
به یقین در آمد و شد شب و روز، و آنچه خداوند در آسمان‌ها و زمین آفریده، آیات (و نشانه‌هایى) است براى گروهى که پرهیزگارند (و حقایق را مى‌پذیرند).
مهدی الهی قمشه‌ای:
به حقيقت در رفت و آمد شب و روز و در هر چيزى كه خدا در آسمان‌ها و زمين خلق فرموده براى اهل خرد و تقوا علامت و نشانه‌ها(ى قدرت خدا) پديدار است.
حسین انصاریان:
به یقین در رفت و آمد شب و روز و آنچه را خدا در آسمان‌ها و زمین پدید آورد، برای گروهی که همواره تقوا پیشه‌اند، نشانه‌هایی (بر توحید، ربوبیّت و قدرت خدا) ست.
محمدمهدی فولادوند:
به راستى در آمد و رفت‌ شب و روز و آنچه خدا در آسمان‌ها و زمين آفريده براى مردمى كه پروا دارند دلايلى (آشكار) است.





جعبه ابزار