• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

صفحه ۱۹۶ قرآن کریم سوره توبه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ترجمه:
گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.




(فَلَا تُعْجِبْکَ أَمْوَالُهُمْ وَ لَا أَوْلَادُهُمْ ۚ إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُعَذِّبَهُم بِهَا فِی الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَ تَزْهَقَ أَنفُسُهُمْ وَ هُمْ کَافِرُونَ)

۵۵
ناصر مکارم شیرازی:
و (فزونىِ) ثروت‌ها و فرزندانشان، تو را در شگفتى فرو نبرد; (این براى آنها نعمت نیست، بلکه) خدا مى‌خواهد آنان را بوسیله آن، در زندگى دنیا عذاب کند، و در حال کفر بمیرند.
مهدی الهی قمشه‌ای:
مبادا تو از كثرت اموال و اولاد آنها در شگفت آيى! خدا مى‌خواهد آنها را به همان مال و فرزند در زندگانى دنيا به عذاب افكند و ساعت مرگ جان آنها به درآيد در حالتى كه كافر باشند.
حسین انصاریان:
اموال و فرزندانشان تو را به شگفت نیاورد؛ خدا می‌خواهد آنان را در این زندگی دنیا به وسیله آنها عذاب کند، و جانشان در حالی که کافرند بیرون رود.
محمدمهدی فولادوند:
اموال و فرزندانشان تو را به شگفت نياورد جز اين نيست كه خدا مى‌خواهد در زندگى دنيا به وسيله اينها عذابشان كند و جانشان در حال كفر بيرون رود.



(وَ یَحْلِفُونَ بِاللَّهِ إِنَّهُمْ لَمِنکُمْ وَ مَا هُم مِّنکُمْ وَ لَٰکِنَّهُمْ قَوْمٌ یَفْرَقُونَ)

۵۶
ناصر مکارم شیرازی:
آنها به خدا سوگند یاد مى‌کنند که از شما هستند، در حالى که از شما نیستند; ولى آنها گروهى هستند که مى‌ترسند (و از ترس افشاى اسرارشان دروغ مى‌گویند)!
مهدی الهی قمشه‌ای:
و آنها (براى آنكه نفاق خود را پنهان كنند) دائم به خدا قسم ياد مى‌كنند كه ما هم به راستى از شما مؤمنانيم و حال آنكه از شما و هم عقيده شما نيستند و ليكن اين قوم (از قدرت اسلام) مى‌ترسند.
حسین انصاریان:
(با کمال بی شرمی) به خدا سوگند یاد می‌کنند که حتماً از زمره شمایند؛ در صورتی که از شما نیستند، بلکه گروهی‌اند که از شما (به سبب ایمان استوارتان) در اضطراب و ترس به سر می‌برند.
محمدمهدی فولادوند:
و به خدا سوگند ياد مى‌كنند كه آنان قطعا از شمايند در حالى كه از شما نيستند ليكن آنان گروهى هستند كه مى‌ترسند.



(لَوْ یَجِدُونَ مَلْجَأً أَوْ مَغَارَاتٍ أَوْ مُدَّخَلًا لَّوَلَّوْا إِلَیْهِ وَ هُمْ یَجْمَحُونَ)

۵۷
ناصر مکارم شیرازی:
اگر پناهگاه یا غارهایى یا راهى در زیر زمین بیابند، با سرعت و شتاب به سوى آن فرار مى‌کنند.
مهدی الهی قمشه‌ای:
اگر پناهگاهى يا سنگرى در مغار كوه‌ها يا هر گريزگاهى ديگر بيابند (كه از تسلط مسلمانان ايمن باشند) البته بدان جا با كمال تعجيل مى‌گريزند.
حسین انصاریان:
اگر پناهگاهی یا غارهایی یا گریزگاهی می‌یافتند، شتابان به سوی آنها روی می‌آوردند.
محمدمهدی فولادوند:
اگر پناهگاه يا غارها يا سوراخى (براى فرار) مى‌يافتند شتابزده به سوى آن روى مى‌آوردند.



(وَ مِنْهُم مَّن یَلْمِزُکَ فِی الصَّدَقَاتِ فَإِنْ أُعْطُوا مِنْهَا رَضُوا وَ إِن لَّمْ یُعْطَوْا مِنْهَا إِذَا هُمْ یَسْخَطُونَ)

۵۸
ناصر مکارم شیرازی:
و در میان آنها کسانى هستند که در (تقسیم) غنایم به تو خرده مى‌گیرند; اگر سهمى از آن (غنایم،) به آنها داده شود، راضى مى‌شوند; و اگر چیزى به آنها داده نشود، خشمگین مى‌شوند (; هر چند حقى نداشته باشند).
مهدی الهی قمشه‌ای:
و بعضى از آن مردم منافق در (تقسيم) صدقات بر تو اعتراض و خرده‌گيرى كنند، اگر به آنها از آن عطا شود رضايت داشته و اگر از آن چيزى به آنها داده نشود سخت خشمگين شوند.
حسین انصاریان:
برخی از آنان نسبت به (تقسیم) صدقات بر تو خرده می‌گیرند، پس اگر از صدقات به آنان داده شود خشنود می‌شوند، و اگر داده نشود، ناگاه خشمگین می‌شوند.
محمدمهدی فولادوند:
و برخى از آنان در (تقسيم) صدقات بر تو خرده مى‌گيرند پس اگر از آن (اموال) به ايشان داده شود خشنود مى‌گردند و اگر از آن به ايشان داده نشود بناگاه به خشم مى‌آيند.



(وَ لَوْ أَنَّهُمْ رَضُوا مَا آتَاهُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ قَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ سَیُؤْتِینَا اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَ رَسُولُهُ إِنَّا إِلَی اللَّهِ رَاغِبُونَ)

۵۹
ناصر مکارم شیرازی:
(در حالى که) اگر به آنچه خدا و پیامبرش به آنان داده راضى مى‌شدند و مى‌گفتند «خداوند براى ما کافى است; و به زودى خدا و پیامبرش، از فضل خود به ما مى‌بخشند; و ما تنها رضاى خدا را مى‌طلبیم.» (براى آنها بهتر بود).
مهدی الهی قمشه‌ای:
و چقدر بهتر بود اگر آنها به آنچه خدا و رسول به آنها عطا كردند راضى بودند و مى‌گفتند كه خدا ما را كفايت است، او و هم رسولش از لطف عميم به ما عطا خواهند كرد، ما تنها به خدا مشتاقيم.
حسین انصاریان:
و اگر آنان به آنچه خدا و پیامبرش به ایشان عطا کرده‌اند، خشنود می‌شدند و می‌گفتند خدا ما را بس است؛ خدا و پیامبرش به زودی از فضل و احسان خود به ما عطا می‌کنند (و) ما فقط به سوی خدا مایل و علاقمندیم (برای آنان بهتر بود.)
محمدمهدی فولادوند:
و اگر آنان بدانچه خدا و پيامبرش به ايشان داده‌اند خشنود مى‌گشتند و مى‌گفتند خدا ما را بس است به زودى خدا و پيامبرش از كرم خود به ما مى‌دهند و ما به خدا مشتاقيم (قطعا براى آنان بهتر بود).



۞

(إِنَّمَا الصَّدَقَاتُ لِلْفُقَرَاءِ وَ الْمَسَاکِینِ وَ الْعَامِلِینَ عَلَیْهَا وَ الْمُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُمْ وَ فِی الرِّقَابِ وَ الْغَارِمِینَ وَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَ ابْنِ السَّبِیلِ ۖ فَرِیضَةً مِّنَ اللَّهِ ۗ وَ اللَّهُ عَلِیمٌ حَکِیمٌ)

۶۰
ناصر مکارم شیرازی:
زکات ها مخصوص فقرا و مساکین و کارکنانی است که برای (جمع آوری) آن زحمت می‌کشند، و کسانی که برای جلب محبتشان اقدام می‌شود، و برای (آزادی) بردگان و (ادای دَین) بدهکاران و در راه (تقویت آیین) خدا، و واماندگان در راه؛ این، یک فریضه (مهم) الهی است؛ و خداوند دانا و حکیم است.
مهدی الهی قمشه‌ای:
(مصرف) صدقات منحصرا مختص است به (اين هشت طايفه) فقيران و عاجزان و متصديان اداره صدقات و كسانى كه بايد تأليف قلوب آنها كرد (يعنى براى متمايل كردن بيگانگان به دين اسلام) و آزادى بندگان و قرض‌داران و در راه خدا (يعنى در راه تبليغ و رواج دين خدا) و به راه درماندگان. اين مصارف هشتگانه فرض و حكم خداست، كه خدا دانا و بر تمام مصالح خلق آگاه است.
حسین انصاریان:
صدقات، فقط ویژه نیازمندان و تهیدستان (زمین گیر) و کارگزاران (جمع و پخش آن) و آنانکه باید (به خاطر تمایل به اسلام) قلوبشان را به دست آورد، و برای (آزادی) بردگان و (پرداخت بدهی) بدهکاران و (هزینه کردن) در راه خدا (که شامل هر کار خیر و عام المنفعه می‌باشد) و در راه ماندگان است؛ (این احکام) فریضه‌ای از سوی خداست، و خدا دانا و حکیم است.
محمدمهدی فولادوند:
صدقات تنها به تهيدستان و بينوايان و متصديان (گردآورى و پخش) آن و كسانى كه دلشان به دست آورده مى‌شود و در (راه آزادى) بردگان و وامداران و در راه خدا و به در راه مانده اختصاص دارد (اين) به عنوان فريضه از جانب خداست و خدا داناى حكيم است.



(وَ مِنْهُمُ الَّذِینَ یُؤْذُونَ النَّبِیَّ وَ یَقُولُونَ هُوَ أُذُنٌ ۚ قُلْ أُذُنُ خَیْرٍ لَّکُمْ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ یُؤْمِنُ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ رَحْمَةٌ لِّلَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ ۚ وَ الَّذِینَ یُؤْذُونَ رَسُولَ اللَّهِ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ)

۶۱
ناصر مکارم شیرازی:
از آنها کسانى هستند که پیامبر را آزار مى‌دهند و مى‌گویند «او آدم خوش باورى است!» بگو «خوش باور بودن او به نفع شماست; (ولى بدانید) او به خدا ایمان دارد; و (تنها) مؤمنان را تصدیق مى‌کند; و رحمت است براى کسانى از شما که ایمان آورده‌اند.» و آنها که پیامبر خدا را آزار مى‌دهند، براى آنها عذاب دردناکى است!
مهدی الهی قمشه‌ای:
و بعضى (از منافقان) هستند كه دائم پيغمبر را مى‌آزارند و (چون عذر دروغ آنها به حلم خود مى‌پذيرد) مى‌گويند او شخص ساده و زودباورى است. بگو زودباورى او لطفى به نفع شماست، كه به خدا ايمان آورده و به مؤمنان هم اطمينان دارد و براى مؤمنان (حقيقى) شما وجودش رحمت است، و براى آنها كه رسول را آزار دهند عذابى دردناک مهيّاست.
حسین انصاریان:
و از منافقان کسانی هستند که همواره پیامبر را آزار می‌دهند، و می‌گویند شخص زود باور و نسبت به سخن این و آن سراپا گوش است. بگو او در جهت مصلحت شما سراپا گوش و زود باور خوبی است، به خدا ایمان دارد و فقط به مؤمنان اعتماد می‌ورزد، و برای کسانی از شما که ایمان آورده‌اند، رحمت است، و برای آنانکه همواره پیامبر خدا را آزار می‌دهند، عذابی دردناک است.
محمدمهدی فولادوند:
و از ايشان كسانى هستند كه پيامبر را آزار مى‌دهند و مى‌گويند او زودباور است بگو گوش خوبى براى شماست به خدا ايمان دارد و (سخن) مؤمنان را باور مى‌كند و براى كسانى از شما كه ايمان آورده‌اند رحمتى است و كسانى كه پيامبر خدا را آزار مى‌رسانند عذابى پر درد (در پيش) خواهند داشت.





جعبه ابزار