• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

صفحه ۱۹۲ قرآن کریم سوره توبه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ترجمه:
گزارش خطا
برای مشاهده معنا و شرح هر کلمه، بر روی آن کلیک کنید.




(یُرِیدُونَ أَن یُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَ یَأْبَی اللَّهُ إِلَّا أَن یُتِمَّ نُورَهُ وَ لَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ)

۳۲
ناصر مکارم شیرازی:
آنها مى خواهند نورِ خدا را با دهان خود خاموش کنند; ولى خدا جز این نمى خواهد که نور خود را کامل کند، هر چند کافران ناخشنود باشند.
مهدی الهی قمشه‌ای:
كافران مى‌خواهند كه نور خدا را با دهانشان (به نَفَس تيره و گفتار جاهلانه خود) خاموش كنند و خدا نگذارد تا آنكه نور خود را در منتهاى ظهور و حد اعلاى كمال برساند هر چند كافران ناراضى و مخالف باشند.
حسین انصاریان:
همواره می‌خواهند نور خدا را با سخنان باطل ([و تبلیغاتِ بی پایه) خود خاموش کنند؛ ولی خدا جز اینکه نور خود را کامل کند، نمی‌خواهد، هر چند کافران خوش نداشته باشند.
محمدمهدی فولادوند:
مى‌خواهند نور خدا را با سخنان خويش خاموش كنند ولى خداوند نمى‌گذارد تا نور خود را كامل كند هر چند كافران را خوش نيايد.



(هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَیٰ وَ دِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ)

۳۳
ناصر مکارم شیرازی:
او کسى است که پیامبرش را با هدایت و آیین حق فرستاد، تا آن را بر همه آیین ها پیروز گرداند، هر چند مشرکان ناخشنود باشند.
مهدی الهی قمشه‌ای:
اوست خدايى كه رسول خود را به هدايت و دين حق فرستاد تا آن را بر همه اديان عالم تسلط و برترى دهد هر چند مشركان ناراضى و مخالف باشند.
حسین انصاریان:
اوست که پیامبرش را با هدایت و دین حق فرستاد، تا آن را بر همه ادیان پیروز گرداند، هر چند مشرکان خوش نداشته باشند.
محمدمهدی فولادوند:
او كسى است كه پيامبرش را با هدايت و دين درست فرستاد تا آن را بر هر چه دين است پيروز گرداند هر چند مشركان خوش نداشته باشند.



۞

(یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّ کَثِیرًا مِّنَ الْأَحْبَارِ وَ الرُّهْبَانِ لَیَأْکُلُونَ أَمْوَالَ النَّاسِ بِالْبَاطِلِ وَ یَصُدُّونَ عَن سَبِیلِ اللَّهِ ۗ وَ الَّذِینَ یَکْنِزُونَ الذَّهَبَ وَ الْفِضَّةَ وَ لَا یُنفِقُونَهَا فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِیمٍ)

۳۴
ناصر مکارم شیرازی:
اى کسانى که ایمان آورده‌اید! بسیارى از احبار (یهود) و راهبان (نصرانى)، اموال مردم را بباطل (و ناروا) مى خورند، و (آنان را) از راه خدا باز مى دارند. و کسانى که طلا و نقره را گنجینه (و ذخیره و پنهان) مى‌سازند، و در راه خدا انفاق نمى کنند، به مجازات دردناکى بشارت ده!
مهدی الهی قمشه‌ای:
اى اهل ايمان، بسيارى از علماء و راهبان (يهود و نصارى) اموال مردم را به باطل طعمه خود مى‌كنند و (خلق را) از راه خدا منع مى‌كنند و كسانى كه طلا و نقره را گنجينه و ذخيره مى‌كنند و در راه خدا انفاق نمى‌كنند آنها را به عذابى دردناک بشارت ده.
حسین انصاریان:
ای اهل ایمان! یقیناً بسیاری از عالمان یهود و راهبان، اموال مردم را به باطل (و به صورتی نامشروع) می‌خورند و همواره (مردم را) از راه خدا بازمی دارند؛ و کسانی را که طلا و نقره می‌اندوزند و آن را در راه خدا هزینه نمی‌کنند، به عذاب دردناکی مژده ده.
محمدمهدی فولادوند:
اى كسانى كه ايمان آورده‌ ايد بسيارى از دانشمندان يهود و راهبان اموال مردم را به ناروا مى‌خورند و (آنان را) از راه خدا باز مى‌دارند و كسانى كه زر و سيم را گنجينه مى‌كنند و آن را در راه خدا هزينه نمى‌كنند ايشان را از عذابى دردناک خبر ده.



(یَوْمَ یُحْمَیٰ عَلَیْهَا فِی نَارِ جَهَنَّمَ فَتُکْوَیٰ بِهَا جِبَاهُهُمْ وَ جُنُوبُهُمْ وَ ظُهُورُهُمْ ۖ هَٰذَا مَا کَنَزْتُمْ لِأَنفُسِکُمْ فَذُوقُوا مَا کُنتُمْ تَکْنِزُونَ)

۳۵
ناصر مکارم شیرازی:
در آن روز که آن (اندوخته ها) را در آتش جهنم، گرم و سوزان کرده، و با آن پیشانى و پهلو و پشت آنان را داغ مى‌نهند; (و به آنها مى‌گویند) این همان چیزى است که براى خود اندوختید و گنج ساختید! پس بچشید چیزى را که براى خود مى‌اندوختید!
مهدی الهی قمشه‌ای:
روزى كه آن طلا و نقره ذخائرشان در آتش دوزخ گداخته شود و پيشانى و پشت و پهلوى آنها را به آن داغ كنند (و فرشتگان عذاب به آنها گويند) اين است نتيجه آنچه بر خود ذخيره كرديد، اكنون بچشيد (آتش حسرت و عذاب) همان سيم و زرى كه اندوخته مى‌كرديد.
حسین انصاریان:
روزی که آن اندوخته‌ها را در آتش دوزخ به شدّت گرما دهند و پیشانی و پهلو و پشتشان را به آن داغ کنند (و به آنان نهیب زنند) این است ثروتی که برای خود اندوختید، پس کیفر زراندوزی خود را بچشید.
محمدمهدی فولادوند:
روزى كه آن (گنجينه)ها را در آتش دوزخ بگدازند و پيشانى و پهلو و پشت آنان را با آنها داغ كنند (و گويند) اين است آنچه براى خود اندوختيد پس (كيفر) آنچه را مى‌اندوختيد بچشيد.



(إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِندَ اللَّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فِی کِتَابِ اللَّهِ یَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ۚ ذَٰلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ ۚ فَلَا تَظْلِمُوا فِیهِنَّ أَنفُسَکُمْ ۚ وَ قَاتِلُوا الْمُشْرِکِینَ کَافَّةً کَمَا یُقَاتِلُونَکُمْ کَافَّةً ۚ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِینَ)

۳۶
ناصر مکارم شیرازی:
تعداد ماه ها نزد خداوند در کتاب الهى، از آن روز که آسمان‌ها و زمین را آفریده، دوازده ماه است; که چهار ماه از آن، ماه حرام است; (و جنگ در آن ممنوع مى‌باشد.) این، آئین ثابت و پابرجا (ى الهى) است! بنابراین، در این ماه‌ها به خود ستم نکنید (و از هر گونه خونریزى بپرهیزید)! و با مشرکان، دسته جمعى پیکار کنید، همان گونه که آنها دسته جمعى با شما پیکار مى‌کنند; و بدانید خداوند با پرهیزکاران است.
مهدی الهی قمشه‌ای:
همانا عدد ماه‌هاى سال نزد خدا در كتاب (تكوين و تشريع) خدا دوازده ماه است از آن روزى كه خدا آسمان و زمين را بيافريد و از آن دوازده ماه چهار ماه ماه‌هاى حرام است (نزد اكثر مفسرين آن چهار ماه ذيقعده و ذيحجه و محرم و رجب است) اين است دين استوار و محكم، پس در آن ماه‌ها ظلم و ستم (به جنگ و خونريزى) در حق خود و يكديگر مكنيد و متفقا همه با مشركان قتال و كارزار كنيد چنان كه مشركان نيز همه متّفقا با شما به جنگ و خصومت برمى‌خيزند و بدانيد كه خدا با اهل تقواست.
حسین انصاریان:
یقیناً شماره ماه‌ها در پیشگاه خدا از روزی که آسمان‌ها و زمین را آفریده در کتاب (علم) خدا دوازده ماه است؛ از آنها چهار ماهش ماه حرام است؛ این است حساب استوار و پایدار؛ پس در این چهار ماه (با جنگ و فتنه و خونریزی) بر خود ستم روا مدارید و با همه مشرکان همان گونه که آنان با همه شما می‌جنگند، بجنگید و بدانید خدا با پرهیزکاران است.
محمدمهدی فولادوند:
در حقيقت‌ شماره ماه ‌ها نزد خدا از روزى كه آسمان‌ها و زمين را آفريده در كتاب (علم) خدا دوازده ماه است از اين (دوازده ماه) چهار ماه (ماه) حرام است اين است آيين استوار پس در اين (چهار ماه) بر خود ستم مكنيد و همگى با مشركان بجنگيد چنانكه آنان همگى با شما مى‌جنگند و بدانيد كه خدا با پرهيزگاران است.





جعبه ابزار