• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

عبدالحسین سمیعی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



عبدالحسین سمیعی فرزند میرزامهدی‌خان ابتهاج سمیعی مالک و بازرگان در سال ۱۳۰۹ش در رشت متولد شد.



تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در ایران به اتمام رساند و برای ادامه تحصیل عازم امریکا شد و وارد دانشگاه استانفورد و دانشگاه کالیفرنیا شد و در رشته پزشکی فارغ التحصیل شد. در سال ۱۳۳۵ دانشکده طب کورنل را در رشته پزشکی فارغ‌التحصیل گردید. در سال ۱۳۳۵ دانشکده طب کورنل را در رشته جراحی قلب به اتمام رساند و مدتی نیز در مراکز پزشکی بیمارستان پیتربرنت برنگهام و بیمارستان عمومی دانشکده پزشکی‌ هاروارد کارآموزی نمود.


پس از بازگشت به ایران در سال ۱۳۴۳ به مدت ۴ سال با سمت استادی در دانشکده پزشکی تهران به تدریس پرداخت. در سال ۴۳ همزمان با تدریس در دانشگاه به معاونت وزارت بهداری منصوب گردید. دکتر عبدالحسین سمیعی یکی از موسسین بیمارستان پارس در تهران بود و ریاست این بیمارستان مجهز را در دست داشت. در اردیبهشت ۱۳۵۳ در ترمیم کابینه هویدا به سمت وزیر علوم و آموزش عالی منصوب شد. در همین کابینه معاون نخست وزیر نیز بود.
[۱] سمیعی، احمد، سی و هفت سال، تهران، شباویز، ۱۳۶۶، ص۱۲۰.
از اقدامات پزشکی دکتر سمیعی تاسیس دانشگاه گیلان بود. خود او چهار سال ریاست این دانشگاه را عهده‌دار بود و دانشکده پزشکی مجهزی در دانشگاه تاسیس نمود. یکی از اهداف ایجاد این مرکز انعقاد قرارداد با مایوکلینیک بود تا روزانه تعداد بسیاری بیمار مورد معاینه کامل و کنترل پزشکی قرار بگیرند.


دکتر سمیعی در سال ۱۳۵۷ به آمریکا مراجعت کرد و به عنوان استاد علوم پزشکی دانشگاه کرنل فعالیت خود را آغاز نمود و پس از چندی به ریاست بخش وست چستر برگزیده شد و عنوان استاد ممتاز و عالی دانشگاه کرنل را به خود اختصاص داد او تالیفات بسیاری در زمینه پزشکی از خود به جا گذاشت.


سرانجام در سال ۷۹ در سن ۷۰ سالگی در آمریکا درگذشت. وی در سال ۴۵ با خانواده خسروشاهی پیوند زناشویی بست و دو فرزند از او باقی ماند.
[۲] عاقلی، باقر، شرح حال رجال سیاسی ونظامی معاصر، ج۲، ص۸۲۷



۱. سمیعی، احمد، سی و هفت سال، تهران، شباویز، ۱۳۶۶، ص۱۲۰.
۲. عاقلی، باقر، شرح حال رجال سیاسی ونظامی معاصر، ج۲، ص۸۲۷



سایت پژوهه، برگرفته از مقاله «خاندان سمیعی»،تاریخ بازیابی۹۵/۵/۱۱.    






جعبه ابزار