• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سیدعبدالحسین روضاتی اصفهانی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



سیدعبدالحسین روضاتی، از علما و خطبای معاصر اصفهان بوده است.



حاج سیّدعبدالحسین روضاتی فرزند حاج میرزا حبیب‌اللّه روضاتی بن میرزا هدایه‌اللّه بن میرزا محمّدباقر موسوی چهارسوقی (صاحب روضات)، عالم فاضل جلیل معاصر.


در ماه شهریور سال ۱۳۰۵ش (برابر با ۱۳۴۵ق) در محلّه چهارسو شیرازی‌های اصفهان متولّد شد.


تحصیل در مدرسه جدید را در دبستان و سپس در دبیرستان فرهنگ ادامه داد. سپس به تحصیلات حوزوی روی آورد. مقدمات را نزد پدر و حاج آقا فخرالدّین روضاتی، شیخ محمّدجواد فریدنی، سیّدرضا ابوالبرکات، شیخ محمّدعلی عالم حبیب‌آبادی و شیخ محمّدحسین فاضل کوهانی فرا گرفت. «مُغنی اللبیب» را نزد سیّداحمد مقدّس، «معالم» را نزد سیّدمجتبی میرمحمّدصادقی، «شرح لمعه» را نزد حاج شیخ محمّدحسن عالم نجف‌آبادی و «کفایه الاصول» را نزد عموی بزرگوارش سیّداسداللّه روضاتی آموخت. همچنین از درس حاج شیخ علی مشکوه سِدِهی بهره گرفت. دروس خارج را نزد حضرات آیات: سیّدمحمّدرضا خراسانی، حاج آقا حسین خادمی، سیّدمصطفی مهدوی، حاج سیّدعلی بهبهانی (هنگام اقامت در اصفهان) و حاج میر سیّدعلی علاّمه فانی (هنگام اقامت در اصفهان) آموخت.


او پس از وفات پدر، مراسم احیاء و قرائت دعای کمیل و مناجات سحر در تکیه کازرونی و اقامه نماز جماعت در مسجد خیابان (مسجد حاج میرزا حبیب‌اللّه روضاتی) را به جای پدر برعهده گرفته و اقامه جماعت مغرب و عشاء در مسجد ستّاری را نیز تاکنون برعهده داشته است. او علاوه بر وعظ و خطابه و رسیدگی به مشکلات اجتماعی و شرعی مردم، به خدمات اجتماعی و امور خیریه اهتمام نموده است.


وی از حضرات آیات عظام: خوئی، گلپایگانی، میر سیّدعلی بهبهانی، صافی گلپایگانی، وحید خراسانی و سیستانی دارای اجازه روایت و یا امور حسبیه است. فرزندش مرحوم سیّد محمّدهادی روضاتی از فضلاء و روحانیون ممتاز و باتقوای اصفهان بود که در جوانی وفات نمود.


حاج آقا عبدالحسین روضاتی کتابی در حج و کتابی در ادعیه تالیف نموده و کتابی در احادیث اخبار به نام «طُرَف الاحادیث» نوشته است.
[۱] مصاحبه غلامرضا نصراللهی با جناب آقای سیّدعبدالحسین روضاتی در ۷ تیر ۱۳۹۰ش.
[۲] قاسمی، رحیم، گلزار مقدس، ص۱۱۳.



۱. مصاحبه غلامرضا نصراللهی با جناب آقای سیّدعبدالحسین روضاتی در ۷ تیر ۱۳۹۰ش.
۲. قاسمی، رحیم، گلزار مقدس، ص۱۱۳.



مهدوی، سیدمصلح‌الدین، اعلام اصفهان، ج۴، ص۱۵۱.    






جعبه ابزار