۱. علامۀ بحر العلوم او را این گونه ستوده است: «فخر السادة الاعاظم، و نخبةالعلماء الاکارم، العالم العامل الورع الفاضل الفقیه المطلع المتضلع». ۲. شیخ عبد النبی قزوینی که سالها مصاحب او بوده است در وصف او مینویسد: البحر الخضم، و الطود الاشم، الفاضل المکرم، العالم المفخم، افقه الفقهاء، و اکرم العلماء، صاحب الفکر المستقیم و الذهن القویم... و لیس فنه مقصورا علی الفقه و لا منظوره موقوفا علیه...
[۱۹]سیدحسین مدرسی طباطبائی، مقدمهای برفقه شیعه: کلیات و کتابشناسی، ج۱، ص۱۱۳، ترجمه محمد آصففکرت، مشهد ۱۳۶۸ش.
البَراهینُ السَّداد فی شرحالارشاد، در شرح کتاب فقهی ارشاد الاذهانعلامه حلّی ؛ المعاملات، به فارسی؛ اللالی الثَّمینة و الدرَّاری الرزَّینة، در علم تراجم، که از منابعِ مؤلفِ اعیانالشیعة بوده است؛ تذکرةالعقول، در اصول دین؛ نظمالبرهان فی سَمَطالایمان، منظومهای در اعتقادات و اصول دین، که خود آن را شرح کرده است؛ دیوان اشعار
[۲۹]جمالالدین زرآبادی، «میرحسینا و رسالهای در علم کلام از او»، ج۱، ص۱۳۱، در نسیم فرهنگ و هنر و ادب قزوین، دفتر۲، به کوشش محمدعلی حضرتی، قزوین: بنیاد فرهنگی قزوین شناسی، ۱۳۷۶ش.
معروفترین اثر سیدحسین، معارج الاحکام فی شرح مسالک الافهام و شرایع الاسلام است که شرحی است استدلالی و مبسوط بر شرایعالاسلاممحقق حلّی، با توجه به آرای شهیدثانی در مسالک الافهام. وی که مسالک الافهام را برای برخی شاگردانش تدریس میکرد، به درخواست برادرش، سیدحسن، آن مباحث را در این اثر گرد آورد. معارجالاحکام، که جامع همه ابواب فقه است، از مهمترین منابع مکتب فقهی قزوین به شمار میرود. فصل سوم مقدمه مهم کتاب، تلخیصی است از جامعالرواة محمد بن علی اردبیلی و مشترکات یا هدایةالمحدّثین الی طریقةالمحمدین تألیف محمدامین بن محمدعلی کاظمی. سیدحسین در پایان مقدمه، منابعی را که برای نگارش کتاب استفاده کرده، بررسی نموده و به شرححال بسیاری از علمای متقدم و متأخر، از جمله مشایخ خود و پدرش، پرداخته است.
↑ جمالالدین زرآبادی، «میرحسینا و رسالهای در علم کلام از او»، ج۱، ص۱۳۱، در نسیم فرهنگ و هنر و ادب قزوین، دفتر۲، به کوشش محمدعلی حضرتی، قزوین: بنیاد فرهنگی قزوین شناسی، ۱۳۷۶ش.