• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

دعای روز بیست و نهم ماه رمضان

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



دعای روز بیست و نهم ماه رمضان
(اللَّهُمَّ غَشِّنِّي فِيْهِ بِالرَّحْمَةِ، وَارْزُقْنِي فِيْهِ التَّوْفِيقَ وَالعِصْمَةَ وَطَهِّرْ قَلْبِي مِنْ غَياهِبِ التُّهْمَةِ، يا رَحِيماً بِعِبادِهِ المُؤْمِنِينَ.)
«ای خدا در این روز مرا به رحمت خود درپوشان و هم توفیق و حفظ از گناهان روزی فرما، و دلم را از تاریکی‌های شک‌ها و اوهام باطل پاک دار‌، ای خدای مهربان بر اهل ایمان.»
دعای روز بیست و نهم ماه رمضان، متضمن معارفی همچون پوشش رحمت خدا، توفیق و حفظ از گناه و پاکی دل از تاریکی‌های شک‌ها و اوهام باطل می‌باشد.



«اللَّهُمَّ غَشِّنِّي فِيْهِ بِالرَّحْمَةِ، وَارْزُقْنِي فِيْهِ التَّوْفِيقَ وَالعِصْمَةَ وَطَهِّرْ قَلْبِي مِنْ غَياهِبِ التُّهْمَةِ، يا رَحِيماً بِعِبادِهِ المُؤْمِنِينَ.»
«‌ای خدا در این روز مرا به رحمت خود درپوشان و هم توفیق و حفظ از گناهان روزی فرما، و دلم را از تاریکی‌های شک‌ها و اوهام باطل پاک دار‌، ای خدای مهربان بر اهل ایمان


«اللَّهُمَّ غَشِّنِی فِیهِ بِالرَّحْمَةِ» «‌ای خدا من را به رحمت خودت بپوشان.»
«غش» به معنی مخفی کردن است؛ اگر کسی عیب جنس را بپوشاند در اصطلاح می‌گویند: غش در معامله کرده است و در حدیث آمده است که: «لَیْسَ مِنَّا مَنْ غَشَّ مُسْلِماً» کسی که آب در شیر می‌ریزد به مردم می‌فروشد مسلمان نیست؛ کسی که مال عیب‌دار را به دیگری می‌فروشد و عیب آن را مخفی می‌کند، مسلمان نیست و هم چین آدمی خیر هم نمی‌بیند. اگر رحمت الهی شامل حال ما بشود خیر زیادی به ما می‌رسد.


«وَ ارْزُقْنِی فِیهِ التَّوْفِیقَ وَ الْعِصْمَةَ»
خدایا به من توفیق بده؛ تا موفق به نماز شب بشوم؛ توفیق خواندن دعای ابو حمزه را عنایت کن و...!
امام جواد (علیه‌السلام) فرمودند: «مؤمن به سه خصلت محتاج است که اولین آن‌ها توفیق است. دوم: مؤمن به واعظ درونی محتاج است تا همیشه حواس او جمع باشد و از احوال دنیا عبرت‌آموزی کند؛ همیشه به خودتان بگویید که تا کی از خدا غافل هستی!
ای که پنجاه رفت و در خوابیمگر این چند روزه دریابی
[۴] سعدی شیرازی، بوستان سعدی.

سوم: «قبولُ مِن مَن یَنصحه» هر کس که تو را نصیحت می‌کند از او بپذیر.» هر چند که خود آن شخص اهل عمل نباشد؛ مثلاً اگر شخصی سیگار می‌کشد و به شما می‌گوید: من سیگاری هستم ولی تو سیگاری نشو این نصیحت را از او قبول بکنید.


«وَ طَهِّرْ قَلْبِی مِنْ غَیَاهِبِ التُّهَمَةِ»
خدایا قلب من را از آلودگی‌های شک پاکیزه کن؛ یعنی من گرفتار شک نباشم؛ بعضی‌ها دچار شک هستند و وسوسه خناس به سراغ ایشان می‌آید و از مبداء تا معاد انسان را در شک می‌اندازد؛ خدایا من را از این گرفتاری نجاتم بده.
کسانی که گرفتار وسوسه هستند و در همه مسائل شک می‌کنند روزی صد مرتبه ذکر شریف «لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم» را بگویند.
[۶] کلینی، محمد بن یعقوب، اصول کافی، ج۲، ص۵۳۲.

پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) خطاب به سلمان می‌فرمایند: «اَکثِر مِن قولِ لا حَول و لا قوة...» این ذکر را زیاد بگو، «فاِنَها کَنزٌ مِن کُنوزِ الجَنة» «این ذکر از گنج‌های بهشت است.»
«یَا رَحِیماً بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِین» «ای خدایی که نسبت به بنده‌های مؤمنت اهل ترحم و مهربانی هستی این دعاهای من را اجابت کن.»


دعای روز اول رمضاندعای روز دوم رمضاندعای روز سوم رمضاندعای روز چهارم رمضاندعای روز پنجم رمضاندعای روز ششم رمضاندعای روز هفتم رمضاندعای روز هشتم رمضاندعای روز نهم رمضاندعای روز دهم رمضاندعای روز یازدهم رمضاندعای روز دوازدهم رمضاندعای روز سیزدهم رمضاندعای روز چهاردهم رمضاندعای روز پانزدهم رمضاندعای روز شانزدهم رمضاندعای روز هفدهم رمضاندعای روز هیجدهم رمضاندعای روز نوزدهم رمضاندعای روز بیستم رمضاندعای روز یست و یکم رمضاندعای روز بیست و دوم رمضاندعای روز بیست و سوم رمضاندعای روز بیست و چهارم رمضاندعای روز بیست و پنجم رمضاندعای روز بیست و ششم رمضاندعای روز بیست و هفتم رمضاندعای روز بیست و هشتم رمضاندعای روز سی ام رمضان


۱. ابن طاوس، علی بن موسی، اقبال الاعمال، ص۲۳۷.    
۲. قمی، عباس، مفاتیح الجنان، ص۳۲۲.    
۳. صدوق، محمد بن علی، من لایحضره الفقیه، ج۳، ص۲۷۳.    
۴. سعدی شیرازی، بوستان سعدی.
۵. محدث نوری، حسین، مستدرک الوسائل، ج۸، ص۳۲۹.    
۶. کلینی، محمد بن یعقوب، اصول کافی، ج۲، ص۵۳۲.
۷. حر عاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعة، ج۶، ص۳۰۹.    



سایت تبیان، برگرفته از مقاله «شرح دعای روز بیست و نهم ماه رمضان»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۱۰/۳۰.    






جعبه ابزار