• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تحریف‌های اهل‌کتاب (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



برخی اهل‌کتاب به تحریف کتب آسمانی می‌پرداختند. در این مقاله آیات مرتبط با تحریف‌های اهل‌کتاب معرفی می‌شوند.



تحريف کتابهای آسمانی به دست برخى از اهل‌کتاب:
ولما جاءهم رسول من عند الله مصدق لما معهم نبذ فریق من الذین اوتوا الکتـب کتـب الله وراء ظهورهم کانهم لایعلمون.و هنگامی که فرستاده‌ای از سوی خدا به سراغشان آمد، و با نشانه‌هایی که نزد آنها بود مطابقت داشت، جمعی از آنان که به آنها کتاب (آسمانی) داده شده بود، کتاب خدا را پشت سر افکندند؛ گویی هیچ از آن خبر ندارند!! .چون جمله : ((ولما جائهم )) استمرار را نمى رساند، بلکه دلالت بر یکبار دارد، و این آیه بمخالفت یهود با حق و حقیقت اشاره مى کند، که از در دشمنى با حق ، بشارتهای تورات بآمدن پیامبر اسلام را کتمان کردند، و به پیامبرى که تورات آنان را تصدیق میکرد ایمان نیاوردند.


به كار بستن زبان دين، ابزار اهل‌كتاب براى تحريف:
ومن اهل الکتـب... • وان منهم لفریقا یلو ن السنتهم بالکتـب لتحسبوه من الکتـب وما هو من الکتـب ویقولون هو من عند الله وما هو من عند الله ویقولون علی الله الکذب وهم یعلمون.و در میان اهل کتاب ، کسانی هستند که اگر ثروت زیادی به رسم امانت به آنها بسپاری، به تو باز می‌گردانند؛ و کسانی هستند که اگر یک دینار هم به آنان بسپاری، به تو باز نمی‌گردانند؛ مگر تا زمانی که بالای سر آنها ایستاده (و بر آنها مسلّط) باشی! این بخاطر آن است که می‌گویند: «ما در برابر امّیّین (= غیر یهود )، مسؤول نیستیم.» و بر خدا دروغ می‌بندند؛ در حالی که می‌دانند (این سخن دروغ است). •در میان آنها (= یهود) کسانی هستند که به هنگام تلاوت کتاب (خدا)، زبان خود را چنان می‌گردانند که گمان کنید (آنچه را می‌خوانند،) از کتاب (خدا) است؛ در حالی که از کتاب (خدا) نیست! (و با صراحت) می‌گویند: «آن از طرف خداست!» با اینکه از طرف خدا نیست، و به خدا دروغ می‌بندند در حالی که می‌دانند! .
باز در اين آيه سخن از بخش ديگرى از خلاف‌كارى‌هاى بعضى از علماى اهل كتاب است، مى‌فرمايد: «بعضى از آنها زبان خود را به هنگام تلاوت كتاب خدا چنان مى‌گردانند و منحرف مى‌كنند كه گمان كنيد آنچه را مى‌خوانند از كتاب خدا است در حالى كه از كتاب الهى نيست».


تحريف حقايق تورات و انجیل از سوى اهل‌كتاب، با ارائه دست‌نوشته‌هاى خود، به صورت كتاب آسمانى:
ومن اهل الکتـب... • وان منهم لفریقا یلوون السنتهم بالکتـب لتحسبوه من الکتـب وما هو من الکتـب ویقولون هو من عند الله وما هو من عند الله ویقولون علی الله الکذب وهم یعلمون.و در میان اهل کتاب، کسانی هستند که اگر ثروت زیادی به رسم امانت به آنها بسپاری، به تو باز می‌گردانند؛ و کسانی هستند که اگر یک دینار هم به آنان بسپاری، به تو باز نمی‌گردانند؛ مگر تا زمانی که بالای سر آنها ایستاده (و بر آنها مسلّط) باشی! این بخاطر آن است که می‌گویند: «ما در برابر امّیّین (= غیر یهود)، مسؤول نیستیم.» و بر خدا دروغ می‌بندند؛ در حالی که می‌دانند (این سخن دروغ است). •در میان آنها (= یهود) کسانی هستند که به هنگام تلاوت کتاب (خدا)، زبان خود را چنان می‌گردانند که گمان کنید (آنچه را می‌خوانند،) از کتاب (خدا) است؛ در حالی که از کتاب (خدا) نیست! (و با صراحت) می‌گویند: «آن از طرف خداست!» با اینکه از طرف خدا نیست، و به خدا دروغ می‌بندند در حالی که می‌دانند!


تحریف تورات، از سوى برخى اهل‌كتاب، با هدف فریب مردم:
ومن اهل الکتـب... • وان منهم لفریقا یلو ن السنتهم بالکتـب لتحسبوه من الکتـب وما هو من الکتـب ویقولون هو من عند الله وما هو من عند الله ویقولون علی الله الکذب وهم یعلمون.و در میان اهل کتاب، کسانی هستند که اگر ثروت زیادی به رسم امانت به آنها بسپاری، به تو باز می‌گردانند؛ و کسانی هستند که اگر یک دینار هم به آنان بسپاری، به تو باز نمی‌گردانند؛ مگر تا زمانی که بالای سر آنها ایستاده (و بر آنها مسلّط) باشی! این بخاطر آن است که می‌گویند: «ما در برابر امّیّین (= غیر یهود)، مسؤول نیستیم.» و بر خدا دروغ می‌بندند؛ در حالی که می‌دانند (این سخن دروغ است). •در میان آنها (= یهود) کسانی هستند که به هنگام تلاوت کتاب (خدا)، زبان خود را چنان می‌گردانند که گمان کنید (آنچه را می‌خوانند،) از کتاب (خدا) است؛ در حالی که از کتاب (خدا) نیست! (و با صراحت) می‌گویند: «آن از طرف خداست!» با اینکه از طرف خدا نیست، و به خدا دروغ می‌بندند در حالی که می‌دانند!


تحريف قصّه هابیل و قابیل، در ميان اهل‌كتاب:
واتل علیهم نبا ابنی ءادم بالحق اذ قربا قربانا فتقبل من احدهما ولم یتقبل من الاخر قال لاقتلنک قال انما یتقبل الله من المتقین. (کلمه «بالحق» به قرینه آیات گذشته، که درباره اهل کتاب بوده، می‌تواند اشاره به تحریف‌هایی باشد که در آثار اهل کتاب نسبت به فرزندان آدم علیه‌السّلام وجود دارد.)( چنان که در تورات، فصل چهارم از سفر تکوین جریان کلاغ و کندن زمین وجود ندارد و قصه را به گونه‌ای نقل می‌کند که صراحت در جسم بودن خدا دارد.).شك نيست كه منظور از كلمه «آدم» در اينجا همان آدم معروف، پدر نخستينِ نسل‌هاى كنونى است و اين كه بعضى احتمال داده‌اند: منظور از آن مردى به نام «آدم» از قبيله «بنى اسرائيل» بوده، بى‌اساس است؛ زيرا اين كلمه كراراً در قرآن مجید به همين معنى آمده است و اگر در اينجا معنى ديگرى داشت، لازم بود قرينه‌اى ذكر شود، اما آيه: «مِنْ أَجْلِ ذلِك ...» كه تفسير آن به زودى خواهد آمد، هرگز نمى‌تواند قرينه‌اى بر اين معنى بوده باشد، چنان كه خواهيم گفت.


۱. بقره/سوره۲، آیه۱۰۱.    
۲. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۱، ص۳۴۹.    
۳. آل عمران/سوره۳، آیه۷۵.    
۴. آل عمران/سوره۳، آیه۷۸.    
۵. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲، ص۷۲۹.    
۶. آل عمران/سوره۳، آیه۷۵.    
۷. آل عمران/سوره۳، آیه۷۸.    
۸. آل عمران/سوره۳، آیه۷۵.    
۹. آل عمران/سوره۳، آیه۷۸.    
۱۰. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ج۵، ص۳۰۰.    
۱۱. مائده/سوره۵، آیه۲۷.    
۱۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۴، ص۴۴۲.    



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۷، ص۴۲۳، برگرفته از مقاله «تحریف‌های اهل‌کتاب»    


رده‌های این صفحه : اهل کتاب | تحریف | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار