صیانة القرآن من التحریف (کتاب)
ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف
صیانة القرآن من التحریف تألیف آیت ا. . محمد هادی معرفت است که در مورد عدم
تحریف در
قرآن بحث می کند.
با توجه به اینکه مساله تحریف ناپذیری قرآن از طرف
علماء شیعه امری مسلم و قطعی است و اکثر قریب به اتفاق علماء بر این مطلب تصریح نمودهاند، اما از آنجا که جناب
حاجی نوری در کتاب
فصل الخطاب ، مساله تحریف قرآن را (از طریق
اخبار ) مطرح نموده و این موضوع، مستمسک مخالفین شیعه قرار گرفته و باعث شده که قول به تحریف شدن قرآن را به علماء شیعه نسبت دهند، مؤلف محترم در این کتاب، سعی نموده اولا: با ذکر اقوال علماء شیعه و ثانیا با بررسی کتاب فصل الخطاب (اعم از مدارک کتاب ایشان و روایاتی را که به آنها استناد نموده) ساحت شیعه را از این اتهام پاک نماید شکر الله مساعیه.
این کتاب شامل یک مقدمه و ده فصل میباشد که فهرست مطالب آن به شرح ذیل است مقدمه کتاب: که در آن علت و هدف از نوشتن کتاب، بیان شده فصل اول:
تحریف در لغت و اصطلاح.
فصل دوم: خلاصه دلایل بطلان شبهه تحریف فصل سوم: بیان کلام بزرگان شیعه (پیرامون عدم تحریف قرآن) فصل چهارم: گواهی بزرگان
اهل سنت به پیراستگی شیعه از قول به تحریف فصل پنجم: تحریف در
کتب عهدین فصل ششم: تحریف در نزد
فرقه حشویه فصل هفتم: تحریف در نزد
اخباریون فصل هشتم: پندارهای صاحب کتاب فصل الخطاب (حاجی نوری) فصل نهم: کتابهایی که حاجی نوری به آنها اعتماد نموده فصل دهم:
روایاتی که حاجی نوری در کتاب خود ذکر نموده است.
کتاب صیانة القرآن من التحریف- پیرامون رد شبهه قول به تحریف است که از طرف اهل سنت به علماء شیعه نسبت داده شده است محور اصلی در این کتاب موضوع تحریف ناپذیری قرآن است که مؤلف محترم پس از تعریف تحریف و اقسام آن به نقد و بررسی کتاب فصل الخطاب حاجی نوری میپردازد.
برخی از ویژگیهای کتاب به شرح ذیل است: ۱- در فصل هفتم- ابتدا پندارهای حاجی نوری صاحب کتاب فصل الخطاب در خصوص تحریف قرآن را ذکر سپس مورد نقد و بررسی قرار میدهد. ۲- در فصل هشتم- کتابهایی را که حاجی نوری به آنها استناد نموده نقد و بررسی مینماید ۳- در فصل دهم- تعداد روایاتی را که حاجی نوری به آنها تمسک نموده ذکر و سپس از نظر سندی مورد بررسی قرار میدهد ۴- در فصل سوم: حدود ۳۰ قول از اقوال علماء شیعه از گذشته تا زمان حال (از
شیخ صدوق رحمة ا. . علیه تا
امام خمینی (قدس سره) را ذکر مینمایند که مساله تحریف ناپذیری قرآن را متذکر شدهاند.
این کتاب یک جلد متن آن
عربی و دارای ۲۴۳ صفحه است که مشخصات آن به قرار ذیل است: ۱- کاغذ: معمولی ۲- جلد: شومیز ۳- تاریخ انتشار سال ۱۴۱۰ هجری قمری ۴- ناشر: دار القرآن الکریم ۵- نوبت چاپ: اول ۶- تیراژ: ۳۰۰۰ نسخه ۷- فهرست مطالب کتاب- در آخر کتاب ذکر شده است. ۸- نام کتاب: صیافة القرآن من التحریف ۹- نام مؤلف: محمد هادی معرفت تذکر: کتاب حاضر توسط حجة الاسلام دکتر
علی نصیری به فارسی ترجمه شده است. ترجمه دیگری از اثر فوق به قلم شهید انجام پذیرفته است.
کتاب صیانة القرآن من التحریف، توسط آقای
علی نصیری (با نام تحریف ناپذیری قرآن) ترجمه شده است مترجم محترم در ابتدای کتاب مقدمهای پیرامون مساله تحریف (تعریف- اقسام آن..) و عوامل پیدایش دیدگاه تحریف، بیان نموده است. این کتاب ۲۷۹ صفحه دارد و مشخصات آن به شرح ذیل است: ۱- کاغذ، اعلا ۲- تاریخ انتشار سال ۱۳۷۹ ۳- چاپ، توسط انتشارات وزارت امور خارجه ۴- تیراژ ۵۰۰۰ نسخه ۵- نوبت چاپ: اول ۶- دارای فهرست منابع و مآخذ- این فهرست بر اساس مؤلف کتابها تهیه شده است. ۷- نام کتاب: تحریف ناپذیری قرآن ۸- نام مؤلف: محمد هادی معرفت ۹- نام مترجم:
علی نصیری.
نرم افزار مشکات الانوار،مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.