• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

حزب اللهی (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



قومی را که ایمان به خدا و روز رستاخیز دارند، و در حزب الله هستند، برخوردار از بهشت الهی خواهند بود.



حزب اللهی بودن، موجب برخورداری از بهشت الهی است.
لاتجد قوما یؤمنون بالله والیوم الاخر یوادون من حاد الله ورسوله... ویدخلهم جنت تجری من تحتها الانهـر خــلدین فیها رضی الله عنهم ورضوا عنه اولـئک حزب الله الا ان حزب الله هم المفلحون. «هیچ قومی را که ایمان به خدا و روز رستاخیز دارند نمی‌ یابی که با دشمنان خدا و رسولش دوستی کنند، هر چند پدران یا فرزندان یا برادران یا خویشاوندانشان باشند آنان کسانی هستند که خدا ایمان را بر صفحه دلهایشان نوشته و با روحی از ناحیه خودش آنها را تقویت فرموده، و آنها را در باغهایی از بهشت وارد می‌ کند که نهرها از زیر (درختانش) جاری است، جاودانه در آن می‌ مانند خدا از آنها خشنود است، و آنان نیز از خدا خشنودند آنها «حزب الله» ‌اند بدانید «حزب الله» پیروزان و رستگارانند.»

۱.۱ - ایمانی خالص

" اولئک حزب الله الا ان حزب الله هم المفلحون"- این جمله تشریف و بزرگداشتی است از افراد مخلص، می‌ فرماید: اینها که دارای ایمانی خالصند حزب خدای تعالایند، هم چنان که آن منافقین که در ظاهر اظهار اسلام می‌ کنند، و در باطن کفار و دشمنان خدا را دوست می‌ دارند، حزب شیطانند، اینها رستگارند هم چنان که آنها زیانکارند.
در جمله "الا ان حزب الله" با اینکه کلمه "حزب الله" قبلا ذکر شده بود، و می‌ توانست بفرماید" الا انهم هم المفلحون" دوباره اسم ظاهر"حزب الله" را به جای ضمیر ذکر کرد، تا کلام جنبه مثلی معروف بخود بگیرد.

۱.۲ - حزب خدا

در دو آیه از قرآن مجید اشاره به "حزب الله" شده (آیه مورد بحث و آیه ۵۶ سوره مائده) و در یک آیه اشاره به "حزب شیطان"، در هر دو مورد که از حزب خدا سخن می‌ گوید روی مساله "حب فی الله و بغض فی الله" و ولایت اولیای حق تکیه کرده است، در آیه سوره مائده بعد از بیان مساله "ولایت" و حکم به وجوب اطاعت خدا و اطاعت رسول و آن کس که در حال نماز زکات پرداخته (امیر مؤمنان علی ع) می‌ فرماید: و من یتول الله و رسوله و الذین آمنوا فان حزب الله هم الغالبون.
در آیات مورد بحث نیز روی قطع رابطه دوستی از دشمنان خدا تکیه می‌ کند، بنا بر این خط حزب الله همان خط ولایت و بریدن از غیر خدا و پیامبر و اوصیای او است.
در مقابل به هنگام توصیف "حزب شیطان" که در آیات قبل در همین سوره به آن اشاره شده، بارزترین نشانه ‌های آنها را همان نفاق و دشمنی با حق و فراموشی یاد خدا و دروغ و نیرنگ می‌ شمرد.


۱. مجادله/سوره۵۸، آیه۲۲.    
۲. ترجمه المیزان، علامه طباطبایی، ج۱۹، ص۳۴۲.    
۳. تفسیر نمونه، ناصر مکارم شیرازی، ج۲۳، ص۴۷۲.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «حزب اللهی».    


رده‌های این صفحه : حزب الله | موضوعات قرآنی




جعبه ابزار